no mam z neho radost lebo teraz slape na 2805MHz ale mam tam box a uz hrejeCitace:
Původně odeslal MadCap
ale zajtra dam Scythe NINJA a pridam aj voltaz tak som zvedav :-)
P.S mam tam HT 5X
Printable View
no mam z neho radost lebo teraz slape na 2805MHz ale mam tam box a uz hrejeCitace:
Původně odeslal MadCap
ale zajtra dam Scythe NINJA a pridam aj voltaz tak som zvedav :-)
P.S mam tam HT 5X
Jadro by mela mit FX vzdy se strained silicon, coz znamena vyssi max frekvence a navic vetsi ztratove teplo oproti beznym X2. Tudiz je opravdu zajimave ze bezna X2 da stejne jako FX. Pravdepodobne zde bude hrat velkou roli jak moc se povedla obe jadra, cili jakasi symetricnost.Citace:
Původně odeslal kvoco
Co se tyka chlazeni, tak zrovna nutnost pouziti neceho podobneho jako XP-120/ninja je pro mne hranice jit do vodnika.
Nejsou nahodou vsechny 90nm AMDcka Strained Silicon Directly On Insulator? hodne bych se divil kdyby se pro FXka pouzivala zcela jina vyrobni technologie, uricte by s tim meli hodne problemu.
http://www.penstarsys.com/editor/tec...sil/index.html
Kazdopadne dualcore 2.8 je fakt masakr, me ale hrozne laka dat dva dualcore do 2-way desky, protoze to je NUMA :) se 64-bit NUMA-aware linuxem to musi bejt strasna masina...
Nejsou. Původně jsme si to mysleli, ale pak se ukázalo, že jen některá jádra ho používají.Citace:
Původně odeslal Petrik
tak predsa nieco ina ako Scythe NINJA mal som ju v rukach ale je moc velka!
tak som tam dal PRIMECOOLER PC-HC4+ ALCU HyperCool a zatial spokojnost
chladi slusne a teraz mu skusim pridat voltaz nech ide trocha viac :-)
vecer napisem ako som dopadol.
ninja alebo xp-120 by bol lepsi, ten primecooler je vydarena kopia zalmanu , ale hlavnou nevyhodou je ze nema heatpipes , ale velmi pekny vysledok tych 2.8 GHz
Takze AMD Athlon 64 X2
ADA4200DAA5BV
LDBHE 0543RPMW
Z751007J50746
Nejlepsi je opirat sve tvrzeni skoro o dva roky starou propagaci nove technologie. Ono nakonec SS je sice rychlejsi, ale taky vic hreje. Mozna proto se nedosahuje udavaneho 35% narustu frekvenci. U grafickych cipu je analogie v pouziti low-k dielektrika u ATi.Citace:
Původně odeslal Petrik
Je to trochu OT, ale nevite nekdo jestli jsou dualcore Opterony taky SS narozdil od X2? Eagle?
Zatím byly se SS dělány jen jádra SH7 a SH8. Plánovalo se to u dual-core, ale to mělo začít někdy během Q4 nejdřív (a přesně se to neví).Citace:
Původně odeslal richie08
zasa zmena primecooler som zahodil "strasne nieco"
a dal som tam Thermalright SI-120 dufam ze to pojde lepsie
s primecoolerom sa to prehrievalo az na 62c max potom to padlo...
a to pri 2805Mhz
zatial max co to dalo je 2915MHz ale uz to nevoslo ani do okien pri 1.60v
skusim tam dat uz teraz na 1.65v ked to ma Thermalright SI-120
dufam ze to uchladi
P.S Eagle nevies nahodov co to mam za seriu je to SS???
Ved teraz pise ze SS sa pri dualcore iba planovalo
Mam 4200+teprve 2 dny a zajimalo by mne jak otestuji svuj procesor , abych rozpoznal , ze potrebuji tento hotfix KB896256 ! Co vim tak pouze nekdo to potrebuje ..! Dekuji za odpoved
Tento hotfix vyžaduje každý dvoujádrový procesor či dvouprocesorová sestava s PowerNow! či Enhanced Intel SpeedStep.Citace:
Původně odeslal dumar
Ok ale na vzduchu je to uz take rozumne zdrave maximum pre 24/7 a niekedy pridavanie voltov ani nepomaha, tak to dobre otesti a porovnaj. Samozrejme ak chces tak tam narvi kolko chces ;) . Inak ak to s 1.6 ani nebootne, tak myslim ze ti moc 1.65V nepomoze .. ale uvidis sam ako to dopadne.Citace:
Původně odeslal cluzoe
ako so povedal max som mu dal 1.6v a islo to 2915MHz ale do okien to nevoslo "padlo" pri nacitavani do win ale mal som tam este box chladicCitace:
Původně odeslal janko_hrasko
1.65 som este neskusal
chcem pockat tyzden kym sa zapecie nova pasta :-)
Zatim jedu 10x245 a 1.375V , ale chci tam dat novejsi bios[704-2BT] a pak to zkusim vice potrapit!
Toledo 4400+ mi jede 2640MHz na 1,504V, ale už t trochu víc topí - 2,6GHz na 1,44V je v pohodě studené...
2 darth maul : ta voltaz je vo winoch ? lebo ja mam v biose nastavene 1,525 v ale vo winoch to ide len na 1,49 v, ale niekedy to nachvilu vyskoci na tych 1.53 v
inac 2663 mhz pri real 1,49 v
to je maximum 2663MHz co si dostal s tej x2 4400+ ???Citace:
Původně odeslal Janosik
P.S mne to vo win tiez skace medzi 1.49-1.50v
Jj, je to v CPU-Z, ale zase to drží stále na stejné hodnotě.Citace:
Původně odeslal Janosik
Při 2640 MHz na 1.504 V mi v prime jedno jádro po půl hodině hodilo chybu - druhé jede v pohodě... :(
2all : ja neviem ci je to sposobene mojou osobou alebo niecim nadprirodzenym ale este sa mi nestalo aby som v biose nastavil hodnotu povedzme 1.5 v na cpu a ked vojdem do vidiel tak by som ju tam aj videl { co je este pochopitelne } ale mne hodnota nielen ze poriadne klesne povedzme na 1.44 v ale dalej aj stupa aj klesa takze po nejakych 10 hodinach po spusteni pc mam v speedfane taketo intervaly { hranice } voltaze : pri 1.5 v v biose mam vo win hodnoty min = 1.39 v a max rovnu 1.525 v a priemer je vyratany na 1.46 volta takze neviem ci sa mam drzat tychto primernych hodnot alebo maximalnych hodnot za predpokladu najvyssieho bezpecneho napetia do 1.55 v pre dlhodobu prevadzku. No a to este neratam ked jadro zatazim na max t.j. 2*100 percent tak mi ide voltaz okamzite dole z 1.46 na 1.41 - 1.39 volta . Ked je idle ide zase na uroven 1.46-1.49 volta .
PS : mohol by sa k tomuto problemu , vyjadrit aj Eagle ? ide mi o to, ktoru hodnotu z tychto uvedenych, mam vziat ako meritko max. voltaze pre dlhodobu prevadzku ....
evidentne ten zdroj nestiha alebo ta dfi doska vypisuje strasne haluze .. to skakanie nieje normalne :lol: skus prehodit tagana a enermaxa
no umna je to presne opacne ked je zataz 2x100% tak voltaz ide z 1.49v na 1.51v a tam sa drzi!Citace:
Původně odeslal Janosik
Moje troska do "mlyna" :
X2 3800+ max. 2550Mhz@1.55V BIOS
X2 4200+ max. 2450Mhz@1.55V BIOS (hnusnej kus)
X2 4400+ max. 2650Mhz@1.50V BIOS
X2 4800+ max. 2790Mhz@1.55V BIOS (luxusni kousek)
FX-60 max. 2800Mhz@1.55V BIOS (mozna je to ten co testoval MadCap)
Ted mam doma dalsi 3800+ a v pondeli prijde dalsi 4400+ tak uvidim, mely by to byt uplne posledni varky z vyroby...
PS. vsechny hore uvedene hodnoty 24 hodin dual prime stable.
nazdar OBR :-)Citace:
Původně odeslal OBR_PCT
no cakal som viac od tej 4800+
aspon 3200MHz