Re: Sapphire X800GTO2 - zamrzanie PC
No ocividne nezna problem rozdilu potencionalu :D
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
¨tak to je hodne zajimavy, ja si to vubec nedokazu predstavit
muzes udelat foto? a tak to provozujes nejak dlouhodobe, nebo jenom na zkousku?
neprovozuji to tak vubec...ale psal sem se na pct jestli by ten nizky tak mohl byt zdrojem tvrdili ze ano..a bylo em doporucen tento postup od vice ldii co to provozuji takto dlouhodobe...
ja to jen skusil s zadnym vysledkem a ikdyby to pomohlo jasne je ze ybch koupil lepsi zdroj a nevalil takhle na dvouch!
Citace:
Původně odeslal EDC
V Ati Tray Tools jsou ty nazvy trochu jinak, muzu ti dat pouze AtiTool:
MEM_TRCDRD - 7clocks
MEM_TRCDWR - 3 clocks
MEM_TRP - 5 clocks
MEM_TRAS - 13 clocks
MEM_TRRD - 4 clocks
MEM_TWR - 6 clocks
MEM_TR2W - CL+2 clock
MEM_T2WR - 4 clocks
MEM_TW2R_SAME_BANK - Use TWR Rule
MEM_TR2R - 2 clocks
MEM_WR_LATENCY - 1.5 clocks
MEM_CAS_LATENCY - 7 clocks
MEM_CMD_LATENCY - 0 clocks
MEM_STR_LATENCY - WR Latency
MEM_REFRESH_RATE - 0x75
MEM_TRFC - 23 clocs
Je to nekde tady z fora, a uplne puvodne snad nekde z Techpowerup nebo XS, uz nevim jiste....kazdopadne pouzivat jen na GTO2, obyc GTO to neda....jo a ponekud klesne pretakt pameti, coz je ale logicky...:)
pořaden to testuj uto časovan inapišu sem vysledky delam to po krocich p ojednom casovani...budu to editovat..dodatky o vykonu pisi vysledky oproti defaultu ktery je v zavorce(test return to proxycon)
MEM_TRCDRD - 7clocks (default hodnota)
MEM_TRCDWR - 3 clocks (default 4) - hodne male,ale zvyseni vykonu
MEM_TRP - 5 clocks (def. 6) - mirne zvyseni vykonu
MEM_TRAS - 13 clocks (def 6) -docela silne snizeni vykonu-3 fps
MEM_TRRD - 4 clocks (def 6) -silen snizeni vykonu - 4fps!!
MEM_TWR - 6 clocks (def 7) -mirne zvyseni vykonu
MEM_TR2W - CL+2 clock (def CL+2 clock)
MEM_T2WR - 4 clocks (def 1) -zadnej rozdil aspon ne aby se o nem dalo mluvit
MEM_TW2R_SAME_BANK - Use TWR Rule -souvysejici s twr
MEM_TR2R - 2 clocks (def 3) -zadnej rozdil (aspon ne aby se o nem dalo mluvit)
MEM_WR_LATENCY - 1.5 clocks (default hodnota)
MEM_CAS_LATENCY - 7 clocks (def 4) bohuzel muzu nastavit nejvice 5 u 6,7 se me ropada obraz-u 5 zadnej rozdil
MEM_CMD_LATENCY - 0 clocks (default hodnota)
MEM_STR_LATENCY - WR Latency (default hodnota)
MEM_REFRESH_RATE - 0x75 (def 0x59) -zadnej rozdil
MEM_TRFC - 23 clocs (def 20 ) -zadnej rozdil spise mensi vykon ale u tehle polozek to an inejde poznat...
takze tohle je cele..podle toho nastaveni me brutalne kles vykon...kdyz sem nastavil svuj default + jen u polozek kde je zvyseni vykonu co jsem psal v tom testu me slo + 0.7-1 fps k dobru samo pri defaunim nastaveni mhz jadra i mem... Wink
tak nevim no....
Mno takymto 2hym zdrojom som kedysi mal zapnuteho Peltiera a no problem,teda az nato, ze sa casom usmazilo CPU, kedze som to neuchladil :p (hmm mozno aj kondenzacia H2O). Inac ak je ten zdroj zatazeny samozrejme neni problem...
Citace:
Původně odeslal xixe
pořaden to testuj uto časovan inapišu sem vysledky delam to po krocich p ojednom casovani...budu to editovat..dodatky o vykonu pisi vysledky oproti defaultu ktery je v zavorce(test return to proxycon)
MEM_TRP - 5 clocks (def. 4) - mirne snizeni vykonu
MEM_CAS_LATENCY - 7 clocks (def 4) bohuzel muzu nastavit nejvice 5 u 6,7 se me ropada obraz-u 5 zadnej rozdil
MEM_TRFC - 23 clocs (def 20 ) -zadnej rozdil spise mensi vykon ale u tehle polozek to an inejde poznat...
takze tohle je cele..podle toho nastaveni me brutalne kles vykon...kdyz sem nastavil svuj default + jen u polozek kde je zvyseni vykonu co jsem psal v tom testu me slo + 0.7-1 fps k dobru samo pri defaunim nastaveni mhz jadra i mem... Wink
tak nevim no....
....
Citace:
Původně odeslal xixe
MEM_TRP - 5 clocks (def. 4) - mirne snizeni vykonu
tak nevim no....
Ja pro zmenu kdyz to nastavim podle toho tvyho, tak se mi totalne rozsype obraz a nasleduje reset....fakt nevim.....kazdopadne ted delam 6700+ v 05Marku, predtim cca 6400. Me staci, kdyz nastavim TRAS, kterej mam na 13ti, na tech tvych 6 a uz se mi ve widlich sypou artefakty.....vubec nechapu jak takovy casovani muzes bez problemu provozovat...mozna je to BIOSem. Jakej konkretne tam mas? Mozna taky taktama, ale to nevim, sypalo se mi to i pri 500MHz na pametech, jadro na to snad vliv nema ne?
Citace:
Původně odeslal EDC
Ja pro zmenu kdyz to nastavim podle toho tvyho, tak se mi totalne rozsype obraz a nasleduje reset....fakt nevim.....kazdopadne ted delam 6700+ v 05Marku, predtim cca 6400. Me staci, kdyz nastavim TRAS, kterej mam na 13ti, na tech tvych 6 a uz se mi ve widlich sypou artefakty.....vubec nechapu jak takovy casovani muzes bez problemu provozovat...mozna je to BIOSem. Jakej konkretne tam mas? Mozna taky taktama, ale to nevim, sypalo se mi to i pri 500MHz na pametech, jadro na to snad vliv nema ne?
MEM_TRP - 5 clocks (def. 4) tudle polozku mam spatne def melo bejt 6!!!!
bios ma tenhle..Video BIOS Information
Version 009.010.001.011
Part Number 113-A47486-101
Date 2005/08/23 23:44
no na pameti to mam good ale jadro je total shit 475 mhz max je sileny
muzes my pls napsat tvoje def hodnoty casovani???treba to jadro kvuli tem mejm nechce ,ale to asi ne nevim
Citace:
Původně odeslal xixe
MEM_TRP - 5 clocks (def. 4) tudle polozku mam spatne def melo bejt 6!!!!
bios ma tenhle..Video BIOS Information
Version 009.010.001.011
Part Number 113-A47486-101
Date 2005/08/23 23:44
no na pameti to mam good ale jadro je total shit 475 mhz max je sileny
muzes my pls napsat tvoje def hodnoty casovani???treba to jadro kvuli tem mejm nechce ,ale to asi ne nevim
no puvodne jsem mel v atitoolu toto:
TRCDRD: 7
TRCDWR: 4
TRP: 6
TRAS: 21
TRRD: 5
TWR: 8
TR2W: CL+3
TW2R: 3
TW2R_SAME_BANK: Use TWR Rule
TR2R: 2
WR_LATENCY: 1,5
CAS_LATENCY: 7
CMD_LATENCY: 0
STR_LATENCY: WR Latency
REFRESH_RATE: 0x77
TRFC: 27
jinak na jadru mam 540 a bez problemu....pameti mi s puvodnim casovanim daly jen 1210, pak se sypal obraz, vsem okolo davaly treba 1240 a vic a ja nic...na druhou stranu po zmene casovani klesly jen na 1190, ostatnim treba na 1170 a min....tak jsem happy :) a BIOS mam stejnej....stejne nechapu jakto ze ti to na tom tvym casovani bezi....
Citace:
Původně odeslal EDC
no puvodne jsem mel v atitoolu toto:
TRCDRD: 7
TRCDWR: 4
TRP: 6
TRAS: 21
TRRD: 5
TWR: 8
TR2W: CL+3
TW2R: 3
TW2R_SAME_BANK: Use TWR Rule
TR2R: 2
WR_LATENCY: 1,5
CAS_LATENCY: 7
CMD_LATENCY: 0
STR_LATENCY: WR Latency
REFRESH_RATE: 0x77
TRFC: 27
jinak na jadru mam 540 a bez problemu....pameti mi s puvodnim casovanim daly jen 1210, pak se sypal obraz, vsem okolo davaly treba 1240 a vic a ja nic...na druhou stranu po zmene casovani klesly jen na 1190, ostatnim treba na 1170 a min....tak jsem happy :) a BIOS mam stejnej....stejne nechapu jakto ze ti to na tom tvym casovani bezi....
mno to ja taky ne me to jede i na 1255 na tomhle casovani ale uz sou artefakty rozsype se to zhruba u 1270mhz...ja zase enchapu proc em nejde vice jadro