Tvrdnu tusim len tie lacne akoze-strieborne.
Printable View
Tvrdnu tusim len tie lacne akoze-strieborne.
Jasne, ty stribrne jsou nejvetsi shi*ty... tyhle zatvrdnou, pokud jim poradne zatopis... a vysledny efekt je prakticky jen ten, ze mas jedro a stycnou plochu chladice zadrbanou od pasty :)Citace:
Původně odeslal Rainbow
Poculi ste nieco o tom, ze novsie, boxovane cpu od Intelu (napr. 640) maju medzi heatspreaderom a chladicom nejaku vrstvu (neviem z coho, silikon??), ktora nahradza pastu??? Alebo som nieco zle pochopil?
imho myslis tuto "zuvacku" , ale ta tusim bola snad na kazdom boxe :D everCitace:
Původně odeslal Tykoxo
A staci to na seriozne chladenie? Mna presviedcali, ze na novsich Inteloch to uz spolahlivo nahradza pastu. Zase ma osuskali?
no zalezi co rozumies pod pojmom "seriozne chladenie" , pokial je "seriozne chladenie" to ze to uchladi 3ghz cpu na 3 ghz, tak ano je to v tom pridade "seriozne chladenie" , teda apson podla specifikacii. ked beries seriozne chadenie 3@4ghz pri 10 dB, tak tam to uz nesplna box, nie pastaCitace:
Původně odeslal Tykoxo
Takze zatial to bude stacit, kym to nebudem taktovat. Vdaka.
afaik je to jeden z nejlepsich materialu co tam muze bejt ... bohuzel je jen na jedno pouziti ...
Presne tak, Intel takuto samotnu "zuvacku" predava za 1$. Na THG robili video, kde ukazovali prehrievanie CPU 3.6GHz na BOX chladici v dobre vetranej skrini. Dali tam procak, proste normal vsetko s tou zuvackou origo a procak do 5tich minut throttloval, zuvacku dali potom prec a dali tam nejaku lepsiu bielu pastu a bolo to horsie nez s tou zuvackou! Takze to urcite nie je najhorsie ;)
Do 5 minut throttloval - nestras clovece, co na tom bola zapojena cirkularka? Pri akej teplote throttloval? Ak to bolo pretaktovane s box chladicom, potom necudo..
Citace:
Původně odeslal Tykoxo
Intel doska procak P4 560, vetrana case, teploty take ako by mali byt a throttle aj tak. Viac tu.
ehm, ja by som len podotkol ze 550/560tky prvych serii nemaju s tymi dnesnymi moc spolocne ... boxom uchladim aj 670tku s double burnk7
Sak to je samozrejme, nemozno porovanat PRVE revizie s tymi poslednymi, ktore hreju znatelne menej :) Toto bola len reakcia, ze ten material, ktory tam Intel dava, je dobry...
Mi odlahlo...
že ti kontaktní plocha chladiče připadá "rovná jako sklo" ještě neznamená že opravdu rovná je, naopak, zkus se na ni podívat pod mikroskopem :-) uvidíš jak vypadá povrch Měsíce :-)Citace:
Původně odeslal Rodeo65