-
Re: Najlepsie 120mm fany, na cene nezalezi.
Citace:
Původně odeslal ripptor
Skor by som povedal ze je to best v ich ponuke, ked si vsimnes tak nemaju AC, Papst, Nexus... a okrem toho, to je jednostranny vetrak urceny primarne na heatsink pre procesor pokial sa nemylim.
Ale ten Silent Cat moze sluzit aj na vyfukovanie zo skrine, nie len na heatsink. Mensi problem by uz bol dat ho na nasavanie do skrine. Ale ako vravis, je "jednostranny". V nejakej diskusii som cital, ze nie je az taky tichy. No uvidime, ked sa so svojimi skusenostami podeli cluzoe.
-
Citace:
Původně odeslal Vitus
No jak jsem rikal v diskuzi, test neni posledni a budou i dalsi, tentokrat doufam i s mou primou ucasti pri vybirani kousku. Takhle mi proste bylo poslano to, co jste videli a i tak bylo stesti, ze ta firma byla ochotna jich tolik pujcit.
A trvanlivost fanu je proste bohuzel vlastnost, ktera se vyzkouset neda a musi se verit vyrobci, pokud to vubec ve specifikacich uvadi.
Kluzna podle teorie staci udrzovat pri nizkych teplotach ~30°C a pak by se mela jejich zivotnost blizit kulickovym. Jenze to jsou stejne vsechno jen teoreticky neurcity kecy a pravda je v kazdym pripade trochu nekde jinde, takze se s tim snad ani nema smysl zabyvat.
Tak to musím s tebou suhlasiť ;). Test bol veľmi fajn ako som už tuším v skorších príspevkoch písal.
-
no, skoda ze ten test je v podstate na nic :(
polovina je vyborna - testy hlasitosti. ale problem je, ze autor predpoklada, ze dva ventilatory na stejnych otackach budou mit stejny prutok...coz bohuzel neni pravda...a z toho dela uplne blbe zavery. kdyz jsem si delal svoje osobni testy, tak treba papst na stejnych otrackach uchladil OC opteron 144 s thermalright XP 90c o 5 stupnu lepe nez kdyz jsem zkusil obycejny chieftec fan...nevim proc ale je to tak (asi jiny tvar lopatek)...takze test mel byt postaven jako "jak velkou hlucnost bude mit ventilator, aby uchladil CPU xyz na xyz stupnu" a ne "jak velkou hlucnost ma ventilator X pri otackach Y"...takze to vypada, ze poslu fany na testy znova, a cele to predelat... :confused:
-
Ono to Mawa nebude nikdy presne -> a preco? pretože podmienky testu...robia velke veci. (u teba su ine, ako tam kde testovali). Test ako taky bol fajn..skoda ze tam nebolo viac "lepsich znaciek aj vyrobkov".
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
...takze test mel byt postaven jako "jak velkou hlucnost bude mit ventilator, aby uchladil CPU xyz na xyz stupnu" a ne "jak velkou hlucnost ma ventilator X pri otackach Y"...takze to vypada, ze poslu fany na testy znova, a cele to predelat... :confused:
Myslis, ze bude jednoduche nastavit jednotlive fany tak, aby teplota CPU bola napr. 35 stupnov? Podla mna to bude velmi komplikovane a zaberie to velmi vela casu.
-
Citace:
Původně odeslal Comby
Myslis, ze bude jednoduche nastavit jednotlive fany tak, aby teplota CPU bola napr. 35 stupnov? Podla mna to bude velmi komplikovane a zaberie to velmi vela casu.
mozna by stacilo zahrnout do vysledku i teplotu -> hlucnost ventilatoru X pri otackach Y a teplote Z :cool:
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Ono to Mawa nebude nikdy presne -> a preco? pretože podmienky testu...robia velke veci. (u teba su ine, ako tam kde testovali). Test ako taky bol fajn..skoda ze tam nebolo viac "lepsich znaciek aj vyrobkov".
prave proto rikam...zkusim si doma par tech ventilatoru otestovat (zda bude rozdil v teplote), a kdyz bude rozdil v teplotach nezanedbatelny, vsechny je poslu znova na test...i nexus ;)
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
prave proto rikam...zkusim si doma par tech ventilatoru otestovat (zda bude rozdil v teplote), a kdyz bude rozdil v teplotach nezanedbatelny, vsechny je poslu znova na test...i nexus ;)
To by bylo super. Jak psal LM, stačilo by jen připsat u každého ještě teplotu. Lepší než pracně dosahovat určité teploty :-)
-
Citace:
Původně odeslal GABO
A jo zabudol som na to...nafotit to.
Takze zospodu ma vetrák napísané, že emb-papst St.Georgen HU (C)
TO HU je maďarsko :)
...už zase som tu dlho nebol - ďakujem Gabo, bol som lenivý si ho skontrolovať - môj fan je tiež emb = vyrobený v maďarsku; jednoznačne je zatiaľ najtichším fanom v mojej skrini (AC Silentium II = 4xAC Fan 3 TC)
-
mno dneska sem si poridil arctic fan 120mm a je naprosto super, v dfi na scythe ninjovi krasne tichej, jede tak 700-900ot dokud nepreleze teplota 50st....., za 140 kauf jako prase, a je na nej 6let zaruka :D ->kluzny loziska
-
Citace:
Původně odeslal paik
mno dneska sem si poridil arctic fan 120mm a je naprosto super, v dfi na scythe ninjovi krasne tichej, jede tak 700-900ot dokud nepreleze teplota 50st....., za 140 kauf jako prase, a je na nej 6let zaruka :D ->kluzny loziska
jakéj má průtok vzduchu při těch otáčkách 700-900??
http://market.foxpc.cz/detail/5516
http://pc.itek.cz/k_39-Chladice-Osta...E-case-fan-120
Co myslíte, který s ohledem na tichost a účinnost?
-
tak jsem nakonec objednal do case 2x arctic fan 12 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35794
-
Taky jsem objednal jeden Arctic FAN 12 na zkoušku, v pondělí ho porovnám s opravdu tichýma kusama
-
Citace:
Původně odeslal M.K.
Taky jsem objednal jeden Arctic FAN 12 na zkoušku, v pondělí ho porovnám s opravdu tichýma kusama
tak už si je porovnal? Jak to dopadlo? mně ještě nedorazil !!!
-
Citace:
Původně odeslal iguka
tak už si je porovnal? Jak to dopadlo? mně ještě nedorazil !!!
zásilka je na poště, neměl jsem dnes čas to vyzvednout, takže snad zítra
-
Tak první dojem nic moc. Ložiska jsou dost slyšet.
-
tak muj ac 12 i ac 9 jsou tiche - teda asi jako papst a nexus - na plny vykon jsem netestoval, testoval jsem na cca 700 otackach
pri stehovani ucha z jednoho k druhemu jsem zadny vyrazny rozdil neslysel, nemam ale merak a vhodne ticho budu mit az v noci ze soboty na nedeli [bydlim na rusne 4prodove ulici v praze] :-(
-
Citace:
Původně odeslal M.K.
Tak první dojem nic moc. Ložiska jsou dost slyšet.
Tak neviem ja mam na tie AC Fan 8 9 a 12 len pozitivne ohlasy...nevidel som Fan ktory by bol pri takom prietoku aky ma tak tichy ;). Nexus je tichy ale ani nahodou nema taky prietok ako AC Fan 12 napr. Skor si myslim ze si vychytil nejake horsie kusy...stava sa.
Co sa tyka lozisiek...treba si povedat ako si ich pocuval...kazde lozisko pocut ako si fan pritlacim 0,5cm priamo k uchu.
-
Citace:
Původně odeslal GABO
Tak neviem ja mam na tie AC Fan 8 9 a 12 len pozitivne ohlasy...nevidel som Fan ktory by bol pri takom prietoku aky ma tak tichy ;). Nexus je tichy ale ani nahodou nema taky prietok ako AC Fan 12 napr. Skor si myslim ze si vychytil nejake horsie kusy...stava sa.
Co sa tyka lozisiek...treba si povedat ako si ich pocuval...kazde lozisko pocut ako si fan pritlacim 0,5cm priamo k uchu.
Takhle, pro většinu lidí bude tichej dost, protože jim ho přehluší HDD, zdroj atd. Tady ho ale hodnotím adekvátně k názvu tohoto dredu.
Pro mně to prostě není ono. Netvrdím, že je špatnej, ale ten můj kus je slyšet na půl metru - je tu opravdu ticho (800ot.).
Navíc, když ho držím za ten rámeček tak i slabě cítím vibrace, což jsem opravdu nečekal vzhledem k té originální konstrukci.
Možná špatnej kus. Ale měl jsem i mnohem horší.
btw: nejhlučnější v mém kompu je napájení GK :-)
-
na NIC si nestezuju!!!!naprosta spokojenost s 120mm arcticem, a zadny meraky k tomu nepotrebuju
-
souhlasím s M.K., očekával jsem od těch fanů víc. U mě je to v mém PC nejhlučnější komponenta. Na plno má ten větrák 1700 ot. a to je fakt hukot, průtok je skvělý, ale hluk je velký. Musím ho snížit aspoň na 1000 ot., abych ho neslyšel, ale pak je ten průtok zase slabý. :( Každý ať se rozhodne sám, jestli si ho koupí, ale já bych ho imho už nekoupil:mad: a to jsem koupil dva
-
-
Tak jestli je těch 8.7 dBA reálných, tak je to celkem luxus :).
-
že bude tak tichý na 800 ot., tomu bych věřil, ale otázkou je, jestli ten průtok vzduchu zůstane aspoň takovej , jak uvádějí. Chce to holt vyzkoušet. Takže kdo se obětuje, koupí jej a pak nám řekne, jestli se ta koupě vyplatí?:D:D:D:D:p
-
Citace:
Původně odeslal iguka
souhlasím s M.K., očekával jsem od těch fanů víc. U mě je to v mém PC nejhlučnější komponenta. Na plno má ten větrák 1700 ot. a to je fakt hukot, průtok je skvělý, ale hluk je velký. Musím ho snížit aspoň na 1000 ot., abych ho neslyšel, ale pak je ten průtok zase slabý. :( Každý ať se rozhodne sám, jestli si ho koupí, ale já bych ho imho už nekoupil:mad: a to jsem koupil dva
Skušal si ho spustiť mimo skrinky PC a držať v ruke? Dufam ze sa bavime o AC Fan 12/9 a 8. Tam je nutné povedať, že pri takom prietoku ako dávajú je nutné nemať v prúdeni vzduchu von z ventilátora žiadne zábrany (mriežky a pod - ja mam vyrezany 80mm otvor bez zábran) nakoľko ten tok vzduchu sa bude kvôli týmto zabranam robiť rámus.