Kdyby to tak bylo všechno ... Asi to nikdy neskončí :rolleyes:
http://www.sigma-photo.co.jp/english...0_exposure.htm
Printable View
Kdyby to tak bylo všechno ... Asi to nikdy neskončí :rolleyes:
http://www.sigma-photo.co.jp/english...0_exposure.htm
mne to na druhu stranu nepride take tragicke ... je sice trosu arogantne od Nikonu ze na to srali a nevyskusali/neriesili tento problem pri navrhu ale inak to neni nic neprekonatelne predsa ... ja som D200 mal v ruke minuly tyzden asi 10 minut a musim konstatovat ze to je hodne cool telo ... jednoducho je dost poznat profi zaklad, ma to o dost blizsie k D2/1 like telam (vsetko ovladane na tele, mega velky hladacik, pevne, velke, masivne) a subjektivne sa mi pacila v ruke o dost viac ako 20D :)
Smutné je, že to náhoda najisto není ...
btw: včera jsem ho měl v ruce, ale taky D2X. A rozdíl tam je :) (bodejť by taky ne - to není reakce, jen konstatování)
jj rozdiel tam samozrejme je, ale nestoji tych 100k+ rozdielu ceny tych tiel ;) to ci to je alebo neni nahoda nechajme na inquirer ;) je to rozhodne smutne, ale nie tragicke
Pokud jde o full-frame u Nikonu, docela hustě Nikon mlží... :(
http://www.digineff.cz/art/aktuality/060131nikon.html
heh, mne osobne FF nechyba a ani nebude chybat ....
Taky nejsi profesionál se spoustou skel, u kterých jsi zvyklý je používat na klasice v konkrétních situacích - ze své znalosti těchto lidí vím, že pro ně byl mnohdy digitál pekážkou právě proto, že se díky crop factoru nechoval stejně jako jejich analogový miláček... ;)Citace:
Původně odeslal MadCap
EDIT: Mně samozřejmě taky nechybí...
lenze tyto ludia pomaly vymieraju :) (nastastie?)
No, on FF reálně nepotřebuje nikdo z hobby/semi-profi kategorie a z profi jen menší část. To je nějaké promile trhu (viz prodeje "superbomby" 5D) a připadá mi rozumné, že se Nikon programově netlačí do něčeho, kde Canon těžko dožene (viz marketshare u reporérů). Pokud peníze, které by do tohohle spadly neušetří, ale nacpe je do mainstreamu, přinese to imho o mnoho víc užitku.
Dnes som mal v ruke D200-ku. Musím povedať, že pekný kúsok. čakal som trocha väčší hladáčik, ale oproti D70-ke je to aj tak panoramatické okno do sveta. Mal som ho v ruke s klasickým seťákom 18-70/F3.5-4.5. Prekvapilo ma, že je rýchlejšie ostrenie, ako s D70-kou. Nie o moc, ale foťák pípne trocha rýchlejšie, než moha D70-ka. Čo sa týka ovládania, tak na D50-ke som blúdil, na D200-ke som bol úplne zmetený. 2x toľko tlačítok a funkcií, než na D70-ke, a o menu sa radšej ani nebudem vyjadrovať. Jednoducho paráda. Bolo to v obchode, a bol tam skoro kompletný sortiment od Canonu, D200-ka je skoro tak veľká ako EOS 5D. To ma dosť prekvapilo.
je to divne, ale je to tak, AF-S skla ostria inak na rozdielnych telach (aj ked o dost mensi rozdiel ako pri AF klasickom motorovom)
Jj, je to tak. A netýká se to jen Nikkorů s AF-S, týká se to i spousty ostatních značek. Na opravdu rychlá skla možnosti low-end těl nestačí, projeví se to velmi dobře při C-AF - to příště vyzkoušej.
Nakonec, sám jsem to jednoduše otestoval - když se v případě Zuiko Digital HG 50-200/2.8-3.5 nastaví reset focusu při vypnutí foťáku, tak objektiv přeostří viditelně rychleji, než při reálném ostření. To je fyzická možnost objektivu (rychlost), ale (v současné době všechna) těla mu nestačí. V případě Canonu pořádné sklo ostří na 1D(s) MkII také rychleji než např. na 350D. A rozdíl v C-AF je, pochopitelně, mnohem větší.
DPreview full review http://www.dpreview.com/reviews/nikond200/
A Dcresource:
http://www.dcresource.com/reviews/ni...ew/index.shtml
Jsem tu vcera koukal ze tu na to jeste odkaz nebyl ale pak jsem si rikal ze to sem stejne nekdo doda ;-)
Jinak je celkem zajimavy ze dpreview a dcresource vydavaji "dlouho odkladanou" a ocekavanou recenzi presne ve stejny den. Hm ze by nejaky pakt mezi Kalifornii a Britanii?
Do budoucna uvažuju o koupi dig.zrcadlovky.....Mám vybrané dvě, Nikon D200 a Canon 30D, první bych si chtěl koupit tělo a pak vybrat k tomu nějaké sklo:p
Jen se nějak nemůžu rozhodnout jestli Nikon nebo Canon...
Kdo mi poradí?
Chtěl bych se taky zeptat, dá se foták i pojistit?
např. proti krádeži
Ten postup je subj. zcela chybný - vyber si, jaké chceš objektivy a k nim si vyber tělo s odpovídajícím bajonetem.
Co se týče samotných těl, tak se sice v některých vlastnostech liší, ale jsou zcela srovnatelná a nedá se říct, které je "lepší", obě jsou objektivně zhruba stejně dobrá. Rozdíl je v ceně, kdy po nedávném zlevnění je Canon výrazně levnější než Nikon a dokonce se dostal do cenové kategorie D80 (pro většinu běžných lidí z 90% funkční obdoba D200 v plastu). Ale znovu říkám - napřed objektivy, potom tělo, totiž ono bráno pohledem setu takového těla a odpovídajících objektivů (subj. zcela postrádá smysl kupovat si "drahé" a weatherproof tělo a doplnit ho nekvalitními a neodolnými objektivy, naopak levné tělo a drahé objektivy mají smysl mnohem větší) je i rozdíl 10K mezi těly podružný (v celém setu to může být i opačně, ale především se to v celkové ceně docela bezpečně ztratí).
Ano, foťák se pojistit dá, stejně jako snad cokoliv jiného. Zeptej se u své pojišťovny na podmínky a cenu, bývá to drahá (a celkem nesmyslná) legrace.
Tak pokud Ti to je jasné, tak by Ti mělo být také jasné, že to, oč hlavně běží, jsou objektivy - investičně náročnější, ale také mnohem trvalejší hodnota, naopak těla jsou vlastně (záměrně trochu přeháním) spotřebák. Nakonec v některých případech se vyplatí i koupit objektiv jiného výrobce s jiným bajonetem a koupit si k němu i odpovídající tělo, takové mohou být rozdíly.
k tomu, co napsal jan555, se neda skoro nic dodat - kupujes znacku, nikoliv fotak... jinak fotovybavu par pojistoven pojistuje, ale pojistky jdou do radu tisicu a dle meho se nevyplati