hmm ja mam tiez reviziu ACitace:
Původně odeslal GABO
Printable View
hmm ja mam tiez reviziu ACitace:
Původně odeslal GABO
Akoze vyssie napatie tomu urcite nepomoze, ale skusim.Citace:
Původně odeslal STiLL
Neviem ci ju ukazuje normalne, ale aspon to co tvrdi speedfan a bios tak by malo ( ale to som tu uz pisal ). No ono mi tych 100Mhz teraz za to nestoji a ramky vela toho uz neznesu ;(, takze si pockam na novy bios, koty snad uz ukaze tie teploty realne.Citace:
Původně odeslal hyde21
Edit Mam reviziu A. Spytam sa priamo chlapa aku ma reviziu aby sme si boli uplne isty co to ma za dosku :)
Inak ty co mate rev. A, pridal vam bios zo dna 2005/08/11 tu regulaciu chipset fanu ???
S tym, ze ta revizia A co mam ja je na .....m, pretoze slubovane biosom, ze prida regulaciu chipset fanu aspon od 70%, tak tam nie ;(
Tak dneska som sa pohral z speedfanom, aby som vam ukazal ako meria teplotu cpu. Je to remote treplota v speedfane. Odkontrolovane z ntune dke je ta teplota oznacena ako CPU.
http://lopio.gjgt.sk/tempcpu.jpg
Ked sa pozriete na ten graf hned vam je jasne, ze ani ta teplota nie je merana dobre, pretoze pri spustenom prime95 lieta od 46C po 53C a to nemoze, ked bol spusteny prime95 30 minut. Najlepsie je na tom grafe, ze hned ako sa vypol prime95, tak teplota spadla z 50C na 40C v 1 sekunde co sa neda ( je to tam pekne vidno ). Potom je zapnuty znova prime a znova vypnuty. Takze ta doska nemeria teplotu nicoho.
Aj ja som to skusal a tiez mi vyslo za to bude ta remote, ale sposob ako reaguje je prirychly na senzor.
Ano je to prirychle ...
Regulacia chipset fanu "funguje" :lol:
Dneska som objavil nieco noveho a zaujimaveho. A to, ze ked mam na chipset fan konektore fan, ktoreho otacky su vacsie ako 4400 ( moze byt aj viac, ale som to neskusal, bo na chipset fane mam redukciu napajania z odporom ) tak vam v biose nezobrazi moznost regulovania chipset fanu.
Chipset fan bez redukcii pichnuty v konektore:
http://lopio.gjgt.sk/chipfan3.jpg
a teraz zapojena redukcia z 100 ohmovym odporom:
http://lopio.gjgt.sk/chipfan1.jpg
co je najviac zaujimave, ze mozme regulovat uz od 50%:
http://lopio.gjgt.sk/chipfan2.jpg
A teraz sa dostavame k tomu, ze preco "funguje" regulacia chipset fanu. Aj ked nastavite lubovolne spomalenie v %, tak to nespomali. Skusal som to na 8cm fane bez redukcie, ktoreho max otacky su 3000. Skusal som aj speedfan vo wine a nic.
Sry za kvalitu fotiek, ale chce to prax :)
Edit: Maly edit ;)
hehe, fasa doska fakt ;D, ale novy bios nevydaju sak naco :)
Ach no spica ta doska je sice dobra a stabilna ale z tychto ,,mensich" nedostatkov mi je uz do placu
:lol: :cry:
2LOPIO: ako sa ta regulacia sprava s povodnym fanom bez odporov a inych "pridavkov"?
Ono to spis vypada, jako kdyby to merilo proud, co tece do CPU, pomoci nejakyho malyho odporu nebo tak neco. Mimochodem, co je podle vas teplota CPU pro tuto desku ve speedfanu, brana z interniho cidla?
Citace:
Původně odeslal LoPiO
Chipset fan bez vsetkeho len pichnuty v konektore ma 6250ot/min a vtedy tam ta regulacia nie. Preto ma prekvapilo to, ze ked su tie otacky mensie, ze sa tam objavi, co je aj tak na dve veci kedze nefunguje :(Citace:
Původně odeslal GABO
Ja tam mam pichnuty pomalootackoy fan na 900ot/min a regulaciu v biose nemam :(Citace:
Původně odeslal LoPiO
p.s: a novy bios nikde!!!
docela rad bych vedel, jak vam funguje regulace napeti na cpu. zkousel jsem ted undervoltovat cpu na default, ale pri nastaveni 1,2V mi v biosu stale ukazuje 1,26V.
kdyz to same zkousim ve woknech pres clockgen, tak se napeti podle cpu-z ani nehne.
no, mne funguje to monitorovanie teplot aj napati.. mam to pretaktovane na 305x8 pri 1.55v a ukazuje mi tak 36°C a ked chytim pasiv, tak je ledva teply... takze to moze byt.. a prog vo wine mi ukazuju podobne hodnoty ako v biose..
a ako som zistil, mne tiez nefunguje delicka 2:1
reviziu zakladovky mam A3 a mam posledny update biosu
Este skontrolujte ci vam funguje zapinanie PC klavesnicou, pretoze mne nie, pritom na Epoxe mi to islo a zvykol som si nato, komu sa chce zohynat pod stol... :)
Ja som to mal na Gigabyte ked som mal Acko a teraz mi to chyba tiez. Ale mozes mi povedat kde to najdem v biose, bo som to nenasiel ( samozrejme ak to tam je :roll: )???.Citace:
Původně odeslal STiLL
A mas na doske povolene jumperom budenie PC cez PS2 porty ?Citace:
Původně odeslal STiLL
A neni to tak nastavene original? prestudujem navod....Citace:
Původně odeslal hyde21
praveze na default som to ja mal vypnute cize prehod jumper a musi ist potom ;DCitace:
Původně odeslal STiLL
Jasne, uz mi to ide, spoko :DCitace:
Původně odeslal hyde21
Je to v polozke Integrated peripherals - Onboard device - Power ON FunctionCitace:
Původně odeslal LoPiO
ahojte.. chcem sa spytat, ze ake biosy pouzivate na tejto zakladovke
Ahoj, ja pouzivam poslednu verziu z 19.10.2005, mimochodom dost stara nato kolko je tam bugov....zatial to maju v pazi.Citace:
Původně odeslal crazyman
No ako pozeram vysiel novy BETA bios ale ako vidim tak v nom prave duchaplne novinky nie su
:lol: :-o
http://www.dfi.com.tw/Support/Downlo...FLAG=B&SITE=US
???
Ako na kieho oneho je niekomu podpora dual gpu na 754 ???
Hlavne, ze tie teploty, regulaciu chipset fanu a delicku 2:1 maju v <>.
Dfi u mna straca cim dalej tym viac....
Inak aj pouzivam posledny sh*t oficial bios 19/11/2005.....
je to BETA snad v official nieco bude. Je vsak iste ze problem je jedine s tou 4x pretoze Infinity Ulra je dost v pohode..som fakt zvedavy ci sa im to podari poriesit.
Dalsia vec je ze na Street DFI maju niektori tieto problemy niekde a veselo taktuju a dost uspesne...