-
Takze v podstate muzu jit v klidu do nejakych 190 FSB (190/5=38 ).
Tak vida, tohle jsem vubec nevedel. Jeste, ze mam tak dobrou desku ;D.
Jeste by me zajimalo, jak je to s pameti. Na nejagresivnejsi nastaveni mi chodi do FSB=155, ale to ji mam nastavenou na 333 MHz. A kdyz ji nastavim na 266, tak jde zase jenom do 155. Myslel jsem si, ze frekvence pameti je zavisla na frekvenci FSB (ktera je 133, resp. 266 MHz). No a kdyz v biosu nastavim HCLK+33, tak to znamena, ze pamet bezi na frekvenci FSB+33x2 MHz, coz je 266+66=332 MHz. Takze kdyz necham nastaveno pameti +33 a dam FSB na 155, tak pamet bezi realne na 155+33x2=376 MHz. A kdybych nechal pamet na frekvenci FSB (tedy 266), tak by mela bezet az do FSB=188 (188x2=opet 376), ale nebezi. Jede zas jenom do FSB=155. Jak to???
-
KT400 ma tusim divider 1/6 je to tak?
-
-
to demi-god: No delicku 1/6 ma pouze neoficialne jedne chipset ale Kt400 nema ;D
-
to slusnak:No mas teda hodne komplikovany dotaz 8-)
takze jestli jsem to dobre pochopil tak se nemuzes dostat s FSB(CPU) vis jak 155 ???? a myslis si ze to je zapricineno frekvenci pameti??? Kdyz jsi nastavil pameti na na 155 a dal vic tak to nejelo ? No tak to bude asi mozna prave ten problem s tou delickou ,teda pokud jsem te dobre pochopil ,deska pouziva delicku kterou potrebuje takze kdyz jedes na 155 tak pouziva delicku 1/4 a jedes tim padem na 38.7 Mhz (155/4) takze kdyz jedes vis tak je to nestabilni ale pokud das 166 Mhz tak by mel zacit pouzivat uz delicku 1/6 takze bys mel mit 33.2 Mhz a tim padem by mel byt system stabilnejsi ,je to zajimave ale pokud mas delicku 1/5 tak je system stabilnejsi na 166 nez na 160 ;D ,no a nekteri nestastnici jako jo :evil: prave muzem jet tak max na tech 155 Mhz :? ,no takze z toho vypliva ze ty pameti na to maji vliv ale ze zakopane okno ,teda pes bude jinde ;D tak doufam ze jsem dobre poradil
-
To ja.viper:
Ptal jsem se na neco trochu jinyho (ale i tak diky :-)). Nemam problem pustit FSB treba na 190 MHz. Jde o to, ze (samozrejme) chci mit pamet na co nejrychlejsi nastaveni (tj. CL=2, atd). No a nad tech FSB=155 uz musim pamet postupne zpomalovat (tedy CL=2,5, normal timing, atd.). Ta pamet neni nic extra, takze bych se smiril s tim, ze proste nad FSB=155 uz nepojede na nejagresivnejsi nastaveni. Jenze pak jsem si vsiml, ze jsem mel v biosu nastavenou pro pamet frekvenci 333 MHz. Doslova "HCLK+33". V manualu sice neni vysvetleno co znamena "HCLK", ale predpokladam, ze je to frekvence FSB. tedy pamet ma frekvenci 133+33=166, to cele se nasobi 2, tedy 333 MHz. Takze jsem si myslel, ze kdyz hodim FSB na 155, tak pamet vlastne jede na 155+33, tedy 188, resp. 188x2=376 MHz. Tak me napadlo, ze pamet nastavim na "HCLK", tedy frekvenci sbernice. Skutecne se pak pri POSTu zobrazilo, ze pamet jede na 266 MHz. Tedy jsem si rekl, ze muzu FSB nastavit klidne na 188 MHz a pamet pojede na nejagresivnejsi nastaveni (188x2=376). To ale nejak nefunguje. I kdyz mam pamet na 266, stejne jede na nejagresivnejsi nastaveni jen dokud nezvysim FSB nad 155 MHz.
Takze moje predpoklady byly asi mylny a zajimalo by me v cem.
-
No "HCLK" je HOST CLOCK ale co si mas uplne presne pod tim predstavit to ti nereknu ???
-
No, zda se, ze mi to asi nikdo nevysvetli. :|
-
No mozna kdyby se nejaky MODERATOR uracil ;D jinak holt samo studium :roll: No jeste se ti zkusim zeptat kamose 8-)
-
Neboj oni určitě napíšou asi nemají čas :-)
-
Toz nevim nevim skoro tyden jsem tady nebyl a nic tady neni ;D no ale zkus hodit tread do sekce Ostatni Hardware/Pameti :idea: tam by se ti mohlo ozvat vice lidi ... 8-)
-
-
A????? jak jsi dopadl vyreseno nebo ne ? ;D
-
-
No tak aspon k necemu uzitecnemu to tady je ............................... ;D
-
jj, dost jsem se tady na OC foru naucil 8-).
-
No taky mi to hodne dalo taky jsem se tady rozhodoval o grafice a rozhodl jsem se pro Ati a koupil tu miji GF3 ;D ale stane se ... ale nekdy se tady opravdu hodne zasmeju ;D ;D ;D ;D