Hodi sa na hranie hier Fujitsu-Siemens P17-2? Mate niekto snim skusenosti?
Printable View
Hodi sa na hranie hier Fujitsu-Siemens P17-2? Mate niekto snim skusenosti?
nejakou dobu jsem nebyl u interentu a teď koukám v co přerostl můj jednoduchý dotaz :-) . Koukal jsem po těch LCD v obchodě a nějak se mi to mazání nelíbylo a říkal jsem si, že bych si potom pořád nadával... Tak jsem zajel do Prahy do Boxedu a koupil si repas IBM P260 (21") a celkem si ani nestěžuju. Provozuju rozlišení 1600x1200@85Hz a jsem spokojený a dokud nebudou LCD lepší tak u tohoto zůstanu. Stál mě 3501 kč i s dovozem ;D
hraju s tím underground a úplně v pohodě, ale netvrdím, že někdo jinej by neřekl, že maže.Citace:
Původně odeslal johu
je to dost subjektivní záležitost řekl bych.
a co rikate na Samsung 970p?
Panel Type: a-si TFT/PVA
Viewable Size: 19"
Pixel Pitch: 0.294mm
Brightness (Typical): 250 cd/m²
Contrast Ratio (Typical): 1000:1
Viewing Angle (H/V, TYpical): 178°/178°
Interface: Analog/Digital
Response Time (Typical): 6 ms (G to G)
Native Resolution: 1280 x 1024
Maximum Color: 16.7M
docela o nem uvazuju, akorat bych si ho teda rad nekde zkusil. jeste me napadlo ho koupit, otestovat a vratit. tusim na czechcomputeru tuhle moznost snad maji, ale nejsem si jisty :]
Ma někdo zkušenosti s Monitorem ViewSonic 19˝ TFT VX924 4ms uvažuji o něm,.
Potrebuju poradit
rozhoduju se mezi
SAMSUNG 193P+ recenze zde. http://www.xyzcomputing.com/index.ph...1&limitstart=0
FS P19-2 recenze PCT, SWH, atd
nebo Samsung 930BF (TN+Film)
Radej bych jeden z prvnich dvou, ale mam strach z rozmazavani obrazu u toho 193p+ se uvadi GtG 8ms, BtB20, P19-2 ma GtG 8ms, BtB 13 ms
predpokladam, ze vis, ze 193P+ je predchudce 970P ktery jsem jmenoval o par postu vyse?Citace:
Původně odeslal Geeker
přesně, jestli bude tak dobrý, jako jeho menší bráška, tak si myslím, že je to nyní nej. univerzální 19" panelCitace:
Původně odeslal moris
http://www.behardware.com/articles/5...ms-1500-1.html
No tak po přečtení tohodle topicu jsem opravdu na vážkách, zda měnit můj asi rok starý Samsung SyncMaster 795 za nějaké LCD. Měl jsem vyhlídnuté 17" LG nebo Philips. Ale teď opravdu nevím.
je to pva, nebo tn+film?Citace:
Původně odeslal kores
Je to 4ms. :wink: (TN+Film)Citace:
Původně odeslal moris
aha takze nic. jedine pva jak jsem byl poucen v minulych diskuzich a po precteni jakyhosi hw clankuCitace:
Původně odeslal pYr0
mno ja kdyz jsem kupoval sve prvni LCD,(predtim 19 IIYama) tak jsem mel taky strach, ze to bude mazat, cerna nebude cerna, bila nebude bila atd. vzal jsem EIZO S1910AS - 12ms PVA a jsem z toho prekvapenej jaky to ma obraz. zadny mazani, 0 bad pixel ,obcas hry UT,2004,Q3+4,H-L2, DOOM3. opravdu se LCD nemusite bat. cerna je cernejsi nez na CRT, bilou jsem musel stahnout na 70, pokud opravdu jste jen uzivatele jako ja, tak musite byt spokojeni
Mám přes rok 17" LCD Sony HX73S. V té době už tady o něm byla dlouhá diskuse. Za tu dobu jsem nepostřehl žádné mazaní. Špičkové barvy a brilantní obraz + 1x DVI, 2x VGA. Teď se už prodávají novější modely a pokud bych vybíral nové LCD, tak bych zůstal u SONY nebo koupil případně EIZO.
Dudyn & Pinďoureček... ;D
Sorry, me ty nicky prijdou tak nejak srandovni...
Jestli jste panove tak hluboce presvedceni o tom, ze vase LCD nemazou a nikdy jste to nevideli, tak si stahnete odtud http://www.prad.de/en/monitore/pixperan.html a spustte ten testovaci programek. Podotykam, ze na CRT jsou veskere pohybujici se objekty v plynule animaci (FPS = refresh) v tom programku ostre a napisy bez problemu citelne pri jakekoliv rychlosti. A co se tyce te hlasky, ze "cerna je cernejsi nez na CRT" tak nevim, ale nepatri to spis do vtipu? To totiz svedci o jedine veci a to o tom, ze dotycny si ani neumel svuj CRT monitor spravne nastavit.
PS: Mam LCD Eizo L778 a CRT iiyama WMpro454 (serizeny!), oba muzu mit zaroven zapnute, porovnavat je mezi sebou, nejsem slepy a dokonce rozeznam rozdil mezi 25, 50 a 100FPS - takze podle diskuzi na webu jsem zrejme exot... ;D
Tak jsem si zkusil ten testik z PePova linku, je to zajimavy to sledovat. nastesti pouzivam monitor hlavne na net, word, fotky,taky hry,(video ne na to mam telku) bohuzel se musim priznat, ze rozdil mezi 60 a 80 fps nepoznam, je to asi tim ze z CRTcka mam asi 0,5 dioptrie, jak jsem psal vyse je to rada pro normalni uzivatele,kteri maj strach z porizeni LCD a ne pro profiky. (tu iiyamu vm454pro mi dokonce ladili v zarucnim servisu a moc to nepomohlo-spatny kus uz je pryc).jinak monitory mame podobne a doufam ze uznas ze to EIZO je fakt dost dobry na vyse uvedene pozadavky.
na svym CRT to mam taky mazly :roll:
Jsem přesvědčen. Já nepotřebuju nějakej test. Mě stačí co vidim ;DCitace:
Původně odeslal PePo
Problem je, ze ja to vidim na kazdem LCD i bez testu.Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Jinak kdyz se i na tomto foru doctu, ze "LCD ma cernou cernejsi nez CRT" nebo ze CRT maze, tak to uz fakt nevim. Bud jsem z jine planety ja nebo vy nebo vase monitory. Ale co, kazdyho vec. I tvoje, Pinďoure... ;D
Já nikde Pepoušku netvrdim, že LCD má věrnější černou než CRT nebo že CRT maže :lol: Jediné, co jsem zde postnul je můj osobní názor, že u mého LCD jsem si za rok používání nevšiml žádného mazání, tak si laskavě neber můj nick do huby!!! Ale posuzuju podle toho co vidim a to je, že všechny LCD rozhodně nemažou. K tomu nejsou potřeba žádné testy, protože se člověk většinou rozhoduje pro LCD podle svého osobního dojmu nebo zkušenosti předešlých/aktuálních majitelů. Test ti sice může ukázat ANO, tento monitor maže a ten ten taky maže, ale co oči nevidí to srdce nebolí. Nevím, kolik ti prošlo rukama monitorů, ale osobně mi jich prošlo desítky a ve firmě vidím dalšícjh 100 kousků od rozdílných výrobců. Některé mažou viditelně, až to neni hezký a u některých tak subjektivně soudíš, že je to něco mezi a některých kousků si toho nedokážeš všimnout i kdyby ses díval na něj do vánoc.Citace:
Původně odeslal PePo
Jediné, v čem s tebou souhlasim, je věrnost černé barvy. Ještě jsem nenarazil na LCD, které by mělo stejně věrnou nebo věrnější černou než CRT.
Pinďo, ja jsem tou druhou casti minuleho postu komentoval spis obecne ty posledni prispevky tady. Jestli jsem te urazil tak sorry, ale kdyz si nekdo da takovej nick, tak jsem necekal, ze bude vztahovacnej... ;D
Jinak stovky LCD jsem skutecne osobne nezkoumal, mozna desitky, ale ono tech vyrobcu panelu do LCD monitoru ani tolik neni, ze. Obcas skladam sestavy s monitory a staci skouknout par modelu od kazde technologie a mam celkem jasno. Proste jsem jeste nevidel LCD, ktere by oproti CRT nemazalo (vcetne tech <8ms TN zazraku) a tim programkem jsem jenom chtel nekterym zdejsim jedincum naznacit, co ze je to mazani vlastne zac, to je vsechno.
Zdar!co si myslite o monitoru s pomerem stran 16:10!jde me hlavne o hry...!!!konkretne se jedna o ten novej 24" Acer :drool:
Koupil jsem BenQ FP91G+ no mazeto, ale to neni tak hrozny. Tmava je prilis tmava a svetla jecasto az prilis svetla :((( Jsem v soku snad ho pujdu vratit. Neexistuje nejaky nastaveni ktery by me s toho dostalo ?
Edit:Pouzil jsem tenhle programek na otestovani a jeden z vystupu je : http://sweb.cz/Tom.CZ.73/soubory/LCD...renBild000.JPG pri rychlosti 16
PLS zkuste si to na svejch LCD a dejte sem vase obr.
urcite existuje :-) staci trochu pohledat a najit najaky programek nebo obrazek podle ktereho si monitor nastavis.. nelam nad nim predcasne hul pac muj samsung bych bez patricneho nastaveni vratil nejmene 359kratCitace:
Původně odeslal Tom.CZ.73