richie08 > GB rozhodne nie je na vysoke OC, skor na nizku cenu ;)
meridius > musis sa asi poprehrabovat v datasheetoch AMD :?
Printable View
richie08 > GB rozhodne nie je na vysoke OC, skor na nizku cenu ;)
meridius > musis sa asi poprehrabovat v datasheetoch AMD :?
Ja si uz vazne zacinam myslet, ze to je rukama. Muj rekord je FSB 280 na gigabyte K8N s939 nForce 4 ultra. Na MSI Neo4 asi 230, na Neo 3 220 (250 z woken), ASUS i MSI neo s K8T800 Pro asi 260. U tech dvou uplne marnych MSI to je potvrzeny bug biosu, problem s HTT. Vsude porad ctu cisla jako 380, 415, "ubohych" 320 a tak dale... pravda je, ze vsude davam pameti kingmax 433 CL2.5, ale pri OC je podtaktovam klidne na 166, abych jejich vliv vyloucil. HTT zkousim klidne 1x nebo 2x, zkousim veskery mozny i nemozny kombinace napeti a nasobicu a i kdybych si ho treba vyskubl, pres 300 se proste nikdy nedostanu. Casty taky je, ze se po dni trapeni dostanu na stabilnich 280, ale pak to pristi den zaplnu a musim jit o 20 dolu, protoze ta mrcha studena proste nenabootuje. To se mi stalo ted, kdy po asi 20ti bezproblemovych restarech za tepla na 275 se studeny rozjel az na 250! Cim to muze byt? Co delam blbe? Zdroje uz davam jen 400W EC, pripadne 500W mercury. Ted si chci koupit to DFI infinity a jestli ani to nerozjedu alespon na 300 (na pctuningu z toho vytahli 395!), tak uz na kompy kaslu a stanu se zahradnikem.
Citace:
Původně odeslal richie08
To Petrik: kingmaxy mám taky a popravdě to je zvláštní kus železa. Já budu mít na nějaké rozumné zvýšení napětí asi strop někde kolem 2,65 GHz...snažil jsem se zestabilnit kompl na 2,7 ale ačkoliv kompl normálně pracuje, tak prime padá do pár minut. Ty vysoké frekvence dostaneš jedině s DFI..nemá smysl se s tím patlat na MSI a Gigabyte. Kdokoliv to s taktováním myslí trochu vážně, tak jedině DFI. Mně ale zlobí dělička...paměti mi jedou stabilně jen na 150/200 a 100/200...cokoliv nad to a mezi tím prostě nefunguje. Taktéž paměti zlobí v druhé a třetí pozici od procesoru, v první to jede jak má. Stejně tak pokud přehodím kšandu od disku na druhou pozici, tak to nenajede. HTT ani při 2,5 GHz nesnižuju...takže mi patrně na této desce jede na 1,2 GHz. Při zvyšování nad 320 MHz už to ale snížit musím. Je to alchymie. Tyto čipsety jsou náladové jak prase a hlavně to chce pořádnej zdroj...mám sice chill, ale napětí nedrží ani omylem. Možná tam je zakopanej pes. Ale kvůli 200 MHz nebudu měnit zdroj.
2petrik
Je hodne velka alchymie - o rad vetsi nez na SocketA.Hodne dlouho mi trvalo nez jsem se s tim popasoval. Ja se napriklad nemohl za boha dostat pres FSB250. Uz jsem to chtel vzdat s tim, ze vic ta deska holt vic neda a pak jsem rejpl do delicky pameti a hle, najednou to slo az nad 300.
Je treba dodrzet jiste veci>
- aktivovat AGP lock (nastavit 67MHz)
- disk mit pripojen mimo interni radic ovlivnovany FSB + vypnout v BIOSU
- delicka pameti nastavena na 100. Ja mel problem s pameti nebot pri delicce 200 jely az do 470, ale pri delickach 133 a 166 nebylo mozno ani za boha dosahnout hodnoty 400!!! Chvili jsem si myslel, ze to dela SPD, ktery pro DDR333 nastavuje lepsi casovani, ale chyba lavky! DDR400 jsem zkratka nepokoril s zadnym casovanim (delicky 133 a 166)
Proto zacni s delickou 100 a s manualne nastavenym casovani podle SPD pro DDR400. Tim vyloucis 60% problemu. Az zjistis limit CPU ci desky, zacni si hrat s pametima.- U te MSI fungovaly nasobice pro HT jen 3 a 4. Pro hodnoty 1 a 2 vybec komp nenajel, takze bacha!
Staci prehlidnout nejakou blbost a proste to nepojede. K tomu si jeste pripocti specifika desky ci BIOSu daneho vyrobce a mas co delat na hodne dlouho. Jinak preji Good luck pri ladeni.
richie08 to s tou delickou presne aj u mna :eek:
doska gigabyte k8ns-939 -> 1:1 k procu idu pamate @500 a cez delicku (100/133/166) ani nahodou cez 400...
AGP lock nastavim dost tezko, kdyz zadny AGP nemam :))) S tema pametma to zkusim, ale 100 je hrozne malo, to bych musel jet na 400, coz je unreal. HTT nasobice jsem zkusil vzdy uplne vsechny, u tech dvou Neo4 a neo3 to najelo naopak nej na 1 a 1.5x, ale to je hrozne malo.. koupim DFI a pak se uvidi, dik za rady
Citace:
Původně odeslal richie08
zaujimalo by ma od ktorej verzie jadra je uz pridana podpora amd64 ???
ze by E6 ???
opravte ma ak sa mylim. zatial som totiz nenasiel ziadnu tabulku ako to vlastne je :?
Stačí hledat pořádně - http://www.svethardware.cz/art_doc-7...5005BD5EE.htmlCitace:
Původně odeslal PC
cus, pojede 64bit sempron na deskach s nforce3 treba: Epox EP-8KDA3J - nForce3 250 ?? dik za odpoved
staci updatovat BIOS a pojdeCitace:
Původně odeslal Huvi
Ale jde o to jestli se to s nim aspon rozebehne treba se spatnou identifikaci modelu nebo tak, abych moh aspon ten BIOS updatnout
Rozebehne...taky mi DFI se starym biosem nahlasila neco jako Unknown Hammer a bezelo to.
V mem pripade nerozbehne, mohl by mi nekdo pomoci ?? pls
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=88922&highlight=
deska je Tato http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18843113
2Hazo: doufam, ze tohle bylo naposledy! mame tu nakupni poradnu :evil: