kde se daji sehnat bloky, ktery maji prumer 10MMCitace:
Původně odeslal M.K.
KPCool uz nedela, Radek prej ted taky nevyrabi
Printable View
kde se daji sehnat bloky, ktery maji prumer 10MMCitace:
Původně odeslal M.K.
KPCool uz nedela, Radek prej ted taky nevyrabi
Takze jako odbornik rikas ze si s 8/6 ( i kdyz bude HPPS PLus ) nezataktuju? A64 2.8Ghz + X1800XL ... takze to celkem topi ...Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
no myslim, ze si zataktujes, ale vetsi prumer hadic, lepsi chlazeniCitace:
Původně odeslal danikd
a to cerpadlo bude delat mensi hluk
8 hadice maji malej prutok a v obehu vznika velkej tlak
proste je tam velkej odpor
je to tak.... jakmile jsem nasadil evo 240 tak se cerpadlo neda poslouchat....
Takze to je vymenikem ... takze kdyz novy tak doporucujete ten NexXxoS Xtreme II jo ?Citace:
Původně odeslal epidot
jde o to, aby mel vymenik vnitrni prumer trubek 10MMCitace:
Původně odeslal danikd
to nema zadnej ,,komercne,, vyrabenej vymenik
je tu jedno ALE... spousta sestav ma hadicky 6/8 a cerpadlo eheim 10?? a nechrci..
Doted jsem mel vymenik s vnitrnim prumerem trubek 10mm a cerpadlo nechrcelo. Po nasazeni EVA 240 ktere ma vnitrni prumer 8mm chrci.... Jenze ty fitinky co prisly s evem jsou na hadicky 6/8 tak jsem proste hadice nasadil na tyto fitinky ikdyz je vnitrni prumer fitinky 6mm. Dnes jsem prinesl nejake jine s vnitrnim prumerem 8mm. Uvidime co se zmeni.
V podstate 1048ka je moc nachylna na vetsi odpor.. Jak je na tom 1046ka ??? s mensim prutokem ?
a na ten NexXxoS Xtreme II pujdou nejaky uchyty 1/4"" na 14/10 ??? Bebo pouze jenom pres redukce? Prijdou me totiz bloky od Galaxiho ... Diky za info
tak jsem trochu laboroval.....
1) s vymenikem evo 240 chrci . . .
2) okruh bez vymeniku (cerpadlo-bloky-expanzka-cerpadlo) NECHRCI !
3) modnul jsem hridel pomoci teflonove pasky a NECHRCI ;D
tzn, na vine jsou opravdu tenci trubky ale po modu hridelky je ticho....
- teflonova paska stoji do 20kc a za tu trochu prace to stoji, vrele doporucuji
jinak budu svoji 1048ku prodavat... Sama o sobe nechrci a po modu uz ani s malyma trubkama.
Kdyz se to tak vezme 14x cca 26cm je 3.64m a to je celkem hodne dlouha draha trubek v evu 240. Navic kdyz ma tenci trubky....
Shrnuto: celkove vzato je na vine konstruke cerpadla a ne vymeniku !!!
dekuji nashledanou 8-)
NexXxoS Xtreme II je naprosto v pohoděCitace:
Původně odeslal danikd
ano, pro G1/4" se dá sehnat fitinka na hadici 10/14Citace:
Původně odeslal danikd
Ahaaa, takze se logicky daji sehnat i fitinky G1/4" na 10/14 pro toho Eheima HPPS ze ? Dekuji ...Citace:
Původně odeslal M.K.
PS : Vim ptam se jak lama, ale FAQ o vodnikach jsou naprosto neprehledny a plno linku nefunguje ... chtelo by to nejake dobre stranky s navodem ... urcite to tu take nekde bude ...
ano daji se sehnat fitinky s 1/4 zavitem.... ale nektere maji vice zavitu a sroubeni je delsi. Do takoveho EVA jdou nasroubit jen ze dvou tretin a tim padem jsou nepouzitelne... na to bacha...
ne, na Eheimu je na výstupu G1/8 a na vstupu zase větší. Za cca 150Kč si můžeš koupit redukci (viz obr.1), nebo můžeš použít hadice 8/10 a expanzku přímo k Eheimu a pak bys nepotřeboval žádnou redukci a fitinky (obr.2).Citace:
Původně odeslal danikd
http://www.liquidluxx.de/ubb/hppsprev.JPGhttp://www.trend4pc.de/media/product...10101440_1.jpg
vnejsi prumer saci strany u hpps je snad stejny jako u 1046 a1048, ne ? (kvuji stavajici expanzce, mam ji primo na eheimu 1048)..
ta redukce je na G1/8 na 14/10 jo? A porad nevim jakou expanzku ... Je lepsi ta primo na pumpu ?... A vubec nevim kde ma byt pripadne umistena ( kdyz nebude u pumpy) ... nahore ... dole ? Je mi trapne, potreboval bych soukrome doucovani .... :)
je stejný jako 1046, protože to je upravená 1046 :-)Citace:
Původně odeslal epidot
porad si neomlouvej za to, ze se zeptasCitace:
Původně odeslal danikd
kdyz neco nevim, zeptam se, proto je tady to forum
podle me je uplne jedno, kde expanzka bude
lepsi by bylo nahore=>kvuli odvzdusneni
ale v uzavrenym okruhu by se melo jednou odvzdusnit a zadnej vzduch by se tam nemel uz dostat
v praxi to je jedno jestli nahore nebo dole... cerpadlo tu vodu se vzduchem honi dokola az se odvzdusni..
Jasny, zvolim tu expanzku co se nasazuje na Eheima ... Jo a jak se to nakonec plni ? Myslim pri prvnim startu? Aby se to pekne naplnilo ?
prvne pustis vodnika pred pustenim PC =>> kdyby nahodou nekde spatne tesnilo a vytekla ti voda, abys neodpalil nejakej HWCitace:
Původně odeslal danikd
normalne do expanzky lijes vodu a nechas ju tak hodinku otevrenou, aby unikly vsechny bublinky
az se odvzdusni celej okruh zavres expanzku(poznas podle zvuku cerpadla=bude tichoucky)
a v hadickach nebudou litat bublinky
Diky moc ...Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
hlavne cerpadlo nesmi! bezet naprazdno..... naplnis expanzku pak zapnes cerpadlo a dolivas a dolivas....
ještě mohu z vlastní zkušenosti říci že pokud pc trochu nahýbáš zbavíš se bublinek rychleji...ale dej bacha aby se ti nevylila voda z expanzky tj až to bude zavodněné a v expanzce tak půlka.
Kulda! paradni pripominka
ja jsem vedel ze jsem na neco zapomnel!!
az to budes zavodnovat, samozrejmne cerpadlo musi tlacit nejakou vodu, nesmi jet na prazdno
ale hlavne naklanej radiator do vsech ruznych poloh, aby ty bublinky z tech zatacek a ruznych skrytych rohu vybehly pryc!!!
bude to lip chladit
jelikoz budu mit cely okruh uvnitr, tak bude asi nejlepsi kdyz to rozjedu uplne mimo case, jen tak ... tim to testnu na tesnost a rovnou stim pohazim po pokoji az se z toho ty bublinky dostanou jo ? :)