Viděl, měl jsem ho dvakrát a je škoda že jsem si xbox nepořídil dřív :-)Citace:
Původně odeslal ros
Printable View
Viděl, měl jsem ho dvakrát a je škoda že jsem si xbox nepořídil dřív :-)Citace:
Původně odeslal ros
ja uz doma jedno PC mam (vlastne dve ale to je jedno) :wink:Citace:
Původně odeslal Spajdr
no tak pani snad sa tu nebudete handrkovat
teraz by sme mohli vyriesit otazku pouzivania swapmagic cd vs montaz cipu
je pouzivanie swapmagic skodne pre mechaniku aj na slime? vyzera to, ze nie ale ak ano tak sem s tym
swap magic ma par nevyhod:Citace:
Původně odeslal ace
- nejdou hry RIPDVD->CD
- je to práce navíc oproti čipu (ale jen cca 30 sec.)
- nektere hry se musej patchnout aby jely (Merecneries, FIFAStreet atd)
rekneme tak 5% a vetsi procento mozna novejsich
- nevim jak je to spodporou DVDR-DL - GT4 paleny teda asi nepojede, ale muze bejt zase verze ktera pofrci
vyhody:
- neporuseni zaruky PS2 coz je podle me zasadni
- neposkozuje optiku! mozna mehcanicky opotrebovava suplik u stary PS2
kdyztak me doplnte
dik za infoCitace:
Původně odeslal ros
mas presne toto? http://www.playstation-chip.sk/index.php?vid=982
a este ma zaujima, je teda konzola pri pouzivani tohoto zazraku otvorena?
gt4 mam orig a sice som si chcel pre istotu urobit zalohu na dvd+r dl ale tak budem davat vacsi pozor na originalku
nepíšou tam verzi, ale chtěj minimálne SWAP 3.3 (můžou tam mít ještě starší)
ten "magic switch" se dá po doma vcelku bez problémů vyrobit, ale nic tím nezkazíš když ho koupíš
jo ještě: pokud to uděláš spávně tak ji můžeš mít i zavřenou, ale ja apoň vidím jak se to tam peknoučce točí ;D
Slide Card system - nudzove zastavenie mechaniky s nasilnym vytrhnutim von, pre swap CD ci DVD. Dekalibruje to laser, a toto nudozve zastavenie srotuje laser. Toto plati u stareho modelu PS2 kde je vysuvacia mechanika. U PStwo je zatial zrejme to srotovanie laseru ... su mozne aj dalsie afekty neviem 100%. (Viem ze pisu, ze toje bezpecne, ale riskujes svoju PS2 :wink: ) Zistite ...
Tu je napr daco o tej problematike - http://www.spielerboard.de/showthrea...ght=Slide+Card
Ja mam Magic5 50k co je cip pre old PS2. Mno pre lepsi rozhladco ktory modcip dokaze si prezri napr tuto stranku.
http://www.wisoft.sk/infomodchip.php
Ja osobne by som odporucal nejaky s podporov PC HDD, RGB fixom, Macrovision OFF..atd. Dobre je tiez pokial ide updatovat flash pre vylepsenia. Hlavne nechje 100% no-swap. 4k aj z instalaciov je teda poriadne predrazene :evil: skus pohladat po nete inzeraty... ja som tak hladal na jarmok.sk ..a podobnych weboch.
Mno neviem... co este chces pocut?
no zatial som bol nakloneny cipu ripper 3.1 a nevyzera zle matrix mx4
vlastnosti, ktore popisujes ako dolezite ma vacsina tych lepsich cipov
tento http://www.kasala.sk/ chlapik to robi za 2700 skk ale cip je lacnejsi ice v2 takze s cestou pri drahsom cipe to mam ako tu od toho za 4k
na jarmok.sk teraz bezi nejaky externy modchip http://www.jarmok.sk/select.php?k=6x...DCHIP&x=22&y=8 http://www.svethier.sk/ cenu este neviem a ktovie co je to za srandu
no skusim este zavolat na wisoft, ti sa mi zdaju, ze su v tom najviac zabehani
- prosímtě co má bejt to šrotování laseru.. ?,Citace:
Původně odeslal Semik
- softwarová dekalibrace laseru...to teda nevim nevim, to právě dělájí ty
modchipy... swap CD/DVD funguje snad na tom principu, že konzole si právě při startu DVD/CD ověřujou bootovací / či jinou obalst jestli je CD/DVD originální a potom už to nechává bejt. = ověří to na Swap mediu, který je lisovaný tak aby imitovalo originálku, což se dá provést jedině lisovaným médiem... swap program zastaví rotaci ... (násilně..hehe to je směšný).. a ty už jen pomocí softwaru (kliknutím na gamepadu) dáš příkaz k rozjetí hry / programu
- zatím nevím o jedným čechovi kterýmu by následkem Swap odešla konzole
- vím o spoustě který brečej nad instalovanejma chipama
kdyžtak dej odkaz mě by to samotnýho zajímalo a rád bych kvůli pohodlí ten chip měl taky.
P.S. mluvil jsem o PS2Two
No vazeni snad se jen pridam k diskusi o XBOXU vs PS2 obe maji sve pro.
Kazdopadne XBOX toho z meho pohledu nabizi daleko vice nez jen HERNI PS2 na XBOXU lze poustet vsechny Divx a Xvid kazdy mesic novy Dashboard s novyma codecama neustale se to vylepsuje lze to pripojit na net a hrat online gamesy i bez placeni XBOX live,funguje s vetsim diskem i jako FTP proste je to paradicka no a co se tyce GT4 xbox ma FORZA MOTORSPORT ktera na hodne webech sklidila lepsi ohodnoceni nez GT4 pro PS2 kazdopadne kazdy si vybere to sve ze ... :)
Neviem co valas ... na PS2 tiez fici DivX,MP3, Linux ...podomacky spraveny soft atd. Tiez si tam mozes dat HDD s PC a spustat gamesy s HDD ...co prinasa zrychlenie nacitavania a ostatne veci s tym spojene. Online mas u Sony rovno zadarmo takze naco rozne haluze. Co sa tyka Forzi ... to je vec chute, mne sa moc nepozdava.Citace:
Původně odeslal dmx1
@ros - Hmm, tak som si to radsej pozrel a vyzera, ze na PStwo ten Slide card nebude "total destruct" :-) V pohode ...na zaciatok nic zle, ale dost to obmedzuje.
no ked tak nato pozeram tak na zaciatok mozno zoberiem swap magic 3.6 a neskor ked odleti zaruka tak hadam aj modchip (ripper 3.1 alebo nieco lepsie ak bude)
kazdopadne mne ide u konzoly hlavne o hranie takze porovnavanie divx/ftp/atd. nema az taku vahu
Tak jsem prolezal nejake fora a zjistil sem zajimave veci. A to:
1. s magic swapem neprijdu o zaruku, ale nepodporuje hry na dual layer DVD jako treba GT4 a hodne lidi co ho melo chce modchip, protoze proste mmagic swap je fuj...
2. s modchipem prijdu o zaruku, je tu riziko, ze mi to nejake cune spatne napaji a bude hrat mrtveho brouka, bez FIXu to v podstate okamzite zrusi laser, s FIXem to ten laser zrusi taky i kdyz o trosku pozdej, ale jedou na tom vsechny hry plus tam jsou nejake featurky navic pri prehravani divx a dvd filmu a tak ruzne, no
Kazdopadne moznost zalohovat si originalky a hrat to z backupu mi prijde strasne rizikova, no. A co si o tom myslite vy? :)
Tiez som toho preliezol vela (aj ked urcite nie dost) a tak pridam moje postrehy. Ohladne swap magic a modchipu... Idem nakoniec do swap magic. Modchip je urcite finalne lepsie riesenie ALE jednak doslovne suhlasim s tvojim bodom 2 a okrem toho mna az tak nezaujima na ps2 extra ficurky takze to neberiem az ako take velke plusy. Kazdopadne cena a riziko pouzivania (snad minimalne) swap magic stoji za funkcnost mnohych hier. Cena modchipu a montaz a strata zaruky mi zato asi nestoji (a asi by mi to zato nestalo aj keby som mal ps2 uz mimo zaruky). Este je mala alternativa kupit ps2 s predmontovanym modchipom a 6 mesacnou zarukou, co niektore obchody ponukaju ale to sa mi tiez nezda.
Este par postrehov co som zachytil kadetade:
- swap magic - brat verziu 3.6, starsie nebrat ked uz je dostupna tato
- modchip - moj sucasny favorit je ripper3.1 aj ked par dodavatelov skor odporuca ice ps2 autoboot v2 ale verim, ze casom bude pre ps2 spolahlivejsi modchip, vsetky hry s modchipom podla mna nebehaju, taky gt4 a aj ine dual layer su zatial preblematicke (mozno nie kvoli cipu ale kvoli typu media, dvd9 nie je to iste ako dvd+/-r dl)
- verzia ps2 - tu klasicku som velmi nebral do uvahy, ta mensia by mala byt tichsia ale urcite ma lepsi design, pozor na striebornu verziu ps2 slim (ktoru som mimochodom strasne chcel), udajne ma zaslepene miestecka, kam sa vkladaju tie zapadky magic switch, takze tam uz swap magic nebude taky jednoduchy
Tak vela zdaru a ak sa niekam pohnes tak daj vediet!
==
edit: niezeby som hravaval online ale neviete preco nie je ps2 online gaming dostupny v sr/cr? viem, ze to u nas nejde ale nechapem preco, ved ked mam pripojenie na net cez ethernet tak by to malo byt jedno, kazdopadne som si zaregistroval ps2 a prisli mi pristupove kody len namiesto network access disc-u prisiel papierovy disk s popisom, ze v mojej krajine to momentalne nejde, no ale aspon ze tam bolo jedno dvd s demami
a este je vtipne, ze napr. tu http://www.playstation-chip.sk/index.php?vid=909 sa network access disc predava za 690 skk, to musi byt potom clovek nadseny ak to nefunguje
neviete kde zhanat dema na ps2? aj ked keby sa aj dali staihnut tak napalene asi pustit nepojdu (bez modu)
==
edit: tak podla toho to beha http://konzoly.gamesweb.sk/clanok.php3?ID=4021 a nema to preco nebehat ako som predpokladal, uz len ako to rozbehat bez toho disc-u (a uz aaj je jasne preco sa predava)
Mno tusim som daco pocul o nejakej tunel software, kde sa pripojujes cez nejaky iny browser. Sa daju tusim aj free stiahnut. Pohladaj na nete daco v tomto smere a mozno to pojde.