spis jsem byl nastvanej, kdyz jsem zjistil ze deska nezvladne vic jak 512MB :? , no ze bych ted mel vic :wink: , ale rozhodne to mam v planu zmenit :-)
Printable View
spis jsem byl nastvanej, kdyz jsem zjistil ze deska nezvladne vic jak 512MB :? , no ze bych ted mel vic :wink: , ale rozhodne to mam v planu zmenit :-)
BX zvladaj az 1GBCitace:
Původně odeslal Vinc Black
Presne tak - ale musis mat dosku so 4 DIMM slotmi - takych je dost malo...vacsinou maju len 3.
Ja mel Tulene (tedy PIII-S) na DDR (Dual MSI deska, VIA chipset - radsi ani nemluvit) a opravdu - nepomohou tomu skoro vubec nijak... Dle AIDY byla prospustnost vyssi o nejakych 6-7 % coz je teda tragedie :-) Jde o architekturu.
A vubec - vzdyt co tvori zaklady architektury P-M ? Prece nase PIII :wink:
A ano take me stve ze v BXku mam doma 768 RAM a do Tusla narvu pouze 512, ale co.... Koule mi to neurve, tak s tim ziju...
Pockejte jak za dva roky budou lidi vzpominat na socket A a rvat ze tam nejde narvat vic jak 2 GB ;D V nekterych pripadech 3 GB....
Podle mych zkusenosti na i815 nenarves vic jak 512MB RAM, overeno na nekolika kusech tohoto chipsetu, ale jestli je to pravidlo, to nevim, nikde jsem to moc nehledal.
Bohuzel JE to pravidlo.Citace:
Původně odeslal Rabban
A pak jsou šťastní majitelé BXka se 4DIMM sloty ;D ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
Omezeni 512MB je tam kvuli integrovane grafice, ktera je i v P variante porad aktivni.Citace:
Původně odeslal Rabban
Ja take v dobrem vzpominam na Tuala 1,2 kterej sel pekne na 133 s minimalnim zvysenim voltaze. Mel jsem to na ST6tce v kombinaci s 512MB Kingmaxama a Ti4200, vrazedna kombinace. Je to fakt asi nejlepsi desktopovej procesor od Intelu.
Viz podpis...na práci (Office, Matlab, Mathematica, Homesite etc. ) je ten výkon brutální 8-) a hry nehraju, DVD neripuju, takže pohoda
zkousel jsi vyssi oc?Citace:
Původně odeslal idoktor
Tak jsem dneska ozivil celeron tualatin 1.3@1.6 na asusu P2B. Myslel jsem ze je mrtev, ale bylo to jen chybou na redukci. Takze ted fici v brachovem komplu.
S výkonem CPU naprostá spokojenost. Navíc téměř netopí.
Já jedu s Tuleněm pořád a zatím jsem nenašel nic, co by mě na něm nejelo. Hry, dvdrip, práce atd. všechno bez problémů. Jediná vada, že Oracle 10g je na 515MB ram "docela" pomalý :)
Tez jsem jeste porad hrdym majitel Tuala. Ve druhem PC mam 1.2@1.6 na TUSL2-C s Voodoo 3 a porad je to super masinka :wink: 8-)
No ja mam taky tulene. Sice v notasu, ale jadro je tualatin. No nestacim se divit, kdyz tu vidim prispevky typu "brutalni vykon". Zajimalo by me, co pouzivate za aplikace, protoze ja muzu vyjmenovat min. deset aplikaci, ktere pouzivam kde tulenovi dochazi dech.
No, jestli to nebude tím, že ho v notesu nemáš na 133MHz a víc FSB.Citace:
Původně odeslal mraky
Taky v notesech PIII bývá hodně nízká paměťová propustnost oproti desktopu... klidně o 50% menší :o Vlastní zkušenost s IBM T2x a taky DellCPx.
netrep, ja mam vyssiu pametovu priepustnost ako hocijaky stolny komp s tualom (p3-m 1133, IBM T23, i830MP) :) 1015/255 v starej aide takze neviem kde vidis 50% ;) inak samozrejme ze dochadza dych ... tych aplikacii a roznych cinnosti je kolko len chcete, ja spomeniem napr print cez distiller z InDesignu s velkymi zdroj. subormi ;D
Kdyz jsem byl jeste stastnym majitelem teto karty dala max 120, takze te 100 bych se nedivil.Citace:
Původně odeslal Rainbow
Stale jsem stastnym majitelem 2 tulenu 1300Mhz + BX a 1400MHz + BX se 4 stoly a v nich 1GB ram, na renderovani je to opravdu slabota i kdyz je pretaktuji, ale jinak si nemuzu stezovat.
Dneškem počínaje patřím zase do teamu - Dual P3-S 1133, TYAN Tiger 230T. Ještě se doladí ECC sdra a bude to komplet TUNE ;D
Ja mam Tulene teprv od vanoc a naprosto mi staci. Jeste sem pridal RAMet a parada. Doufam ze mi vydrzi jeste hodne dlouho.
Svyho Tulene uz mam vic jak dva roky, 1.3@1.7 GHz v Abitu ST6, zatim staci na vsechno. Co se renderovani tyce, je malicko horsi nez stejne taktovany athlony, akorat 512MB pameti je malo :-) S R9550@400/500 si zahraju vsechno v 1024, akorat v narocnejsich situacich je videt ze uz to neni uplne ono :-) Verim ze mi jeste aspon pul roku, rok vydrzi :-)
I Dooma III?Citace:
Původně odeslal Hooligan
Jo proc ne, timedemo jede pres 30, detaily na medium, v advanced akorat vypnuty stiny a jede to v pohode (jax tax :-) ...
mam doma jednoho tulene 1GHz na TUSI-M (SiS630ET). na 1.33GHz jde v poho na default. vic jsem netestoval. ted mam novej 1.2GHz pro kamosku. chtel bych ho zkusit taktnout, ale ma intelackou desku (i815) a tam se samozka neda nic nastavovat :-( nemate nejaky navody jak dratovat, lakovat... tulene? ???
edit: omlouvam se, zrovna jsem si procel sticky threads a nasel jsem :oops:
edit2: ale mam dotaz: mam desku s i815E (konkretne intel d815eea) a k me nelibosti jsem zjistil, ze nepodporuje tulene. nejmensi napeti, ktery umi je 1.6V. slo by to nejak zadratovat, abych to v tom prkne rozjel?diky za kazdou radu
Taky mam stale Tulene 1200@1600. Vykon mi nechybi, ale ramky schazi. Docela problem pocituji s nedostatkem RAM 256 DIMM je malo. Idealnich by bylo tak 1024MB, ale na to neni chipset.