takze euforie opada a prichazi poznani reality :-) jak zabavne je procitat si prvni dve stranky tohodle threadu :-)
Printable View
takze euforie opada a prichazi poznani reality :-) jak zabavne je procitat si prvni dve stranky tohodle threadu :-)
Tak ten problem s usekavanim zacatku samplu, co jsem tu popisoval, zrejme vznika pouze pri digital-out spojeni. Pri analogovem spojeni to zacatky samplu hraje OK. Zajimave, ze moje A1 tohle nedela. To je teda vylepseni... :| Jsem rad, ze jsem si zvukovku zatim jenom pujcil.
Jinak v ramci otestovani EAX jsem s tim vcera zkousel hrat Quake4 - efekty OK, ale v jednom miste se mi stalo, ze gamesa zacala nejak cukat, pak se vse asi 10x zpomalilo a nakonec vypadly nektere zvuky na pozadi hry. Prepnul jsem to zpatky na obycejny zvuk bez OpenAL a EAX a vsechno zase slapalo bez zpomalovani. Tak nevim, nemelo to ty gamesy spis urychlovat? Jeste to dneska vyzkousim s tim analogovym propojenim, ale ze by mela takovato karta problemy s SPDIF? Hmmm...
no vies ako citam na forach Creative tak 70 az 80% ludi ma problemy v hrach prehravani audia, s Xfi, skratka tie drivery su nedorobene,a treba aj tie co mas updatovat pravidelne a hladat na nete nove drivery ked su k dispozicii, Audigy 2Zs ma uz casy vychytavania mega chyb za sebou(aj ked ma stale nedostatky urcite- u mna funguje)vydrz chvilku, Creative vyda updatovane drivery na Xfi kazdy mesiac, lebo ak nie tak ich za to ich zakaznici zozeru aj s topankami 8-)Citace:
Původně odeslal PePo
Na nete su novsie drivery, stiahni ich uvidis :wink:
2MK2: No jo, ale ja jsem ovladace updatoval vcera, jak uz jsem psal. Dneska tam nic novyho neni. Tak teda jo, pockam jeste na par dalsich verzi a uvidime... ;D Jinak vecer zbastlim kompletni 5.1 analogove propojeni s receiverem a jeste to znova vsechno vyzkousim.
Tak jsem zkousel kompletni analogove 5.1 propojeni a k analogove casti zvukovky vcetne prevodniku lze rict asi tolik, ze je uz docela slusna. Nevim jestli vynikajici, nejsem zadny velky audiofil, ale treba se svou A1 jsem na svem vybaveni slysel celkem jasny rozdil mezi DAC na zvukovce a DAC v recevieru (ve prospech receiveru). S touhle zvukovkou uz je to prakticky stejne. Jinak receno, kdyby mi nekdo poustel zvuk z meho recevieru stridave s digitalnim nebo analogovym propojenim, tak bych to uz asi nerozlisil, takze pro normalni smrtelniky celkem luxus i na hudbu.
Ale co se tyce ovladacu - to je kapitola sama pro sebe. Po analogu to sice neblbne se zvukem a neusekava zacatky samplu, ale bugy v Quake4 zustaly. Tohle muze byt treba i chyba v gamese, ale ony jsou ty ovladace i jinak srandovni. Posloucham takhle hudbu z foobaru, pri tom hybu v mixeru soupatkem 3D CMSS a najednou mixer prestane reagovat. Sestrelim ho, ale uz nejde spustit znova - cela brigada sluzeb creative bezicich na pozadi se totalne sesypala a pomohl az restart woken (s rucnim odklepavanim killnuti sluzeb). Po restartu se mi totez stalo pro zmenu se soupatkem crystalizeru, takze dalsi restart. Asi je to potreba jednou rychle nastavit a pak uz na to radsi nesahat. Taky uz se mi 2x stalo, ze wokna zamrzly pri vypinani nebo se vypinaly asi 20 minut (normalne jim na to staci tak 10-20 sekund). No, co na to rict. Snad jedine - jak by rekl pan Hulan - Well done, Creative... ;D
Ja jenom doufam, ze s tim v dalsi verzi ovladacu neco udelaji.
Omlouvam se, ze tady zaplnuju thread, ale jeste posledni vec k ovladacum X-Fi. Napadlo me pouzit stejne reseni, jako kdysi u A1. Vsechny updaty, ovladace a aplikace Creative jsem odinstaloval, z disku a registru jsem vymlatil vsechny veci s Creative souvisejici a nakonec jsem nainstaloval pouze ciste puvodni ovladace z instalacniho CD + zakladni aplikace k nastaveni. No a zatim to vypada, ze to pomohlo - prinejmensim na digital-out, ktery prestal blbnout a zamrzani OS pri vypinani. Takze instalovat update ovladacu z webu Creative zatim nedoporucuju - co jsem tak cetl po webu na forech, tak s poslednim updatem maji lidi akorat problemy... :-(
Citace:
Původně odeslal PePo
:roll: no super, vidim ze tato zvukovka je zabavna, ale ked ju uz rozbehas mas doma kvalitku, kde je od toho A2zs ako som ju nahodil, vsetko ide ako maslo, stary produkt je stary produkt, aj tak by som menil za Xfi, keby to malo mat lepsi zvuk ;D . Hry ma az tak moc netrapia 8-)
Na webu Creative pisou v requirements, ze X-Fi potrebuje WinXP SP2. Je to opravdu tak? U Audigy 4 je uvedena podpora i Win2000 SP4...
Vse funguje normalne i na winXP SP1.Citace:
Původně odeslal Rean
No me slo spis o to, jestli funguje na Win2000, ale jak sem tak koukal tak asi ne...
X-Fi Extreme Music ta mě zajímá ,můj live už má dost za sebou tak se dívám po něčem novém,ale prej je tam nějak sdílený MIC ale víc nevím, používal bych to totiž i k hraní a užívání TS tak aby tam nebyl nějaký problém.
Jinak dá se taky nastavovat 3D zvuk ve hrách jako na té fatality akorát že nemá 64 X Ram a panel ?
2J!mmY:
Co se tyce mikrofonu, viz muj post tady: http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=92274&start=0 - pokud potrebujes zaroven s mikrofonem mit zapojene i line-in, da se pouzit interni AUX konektor na zvukovce.
A co se tyce 3D zvuku, vsechny modely X-Fi maji stejny zaklad a uplne stejne moznosti nastaveni. Drazsi modely maji navic externi panel + dalkac a interni RAM - nic, co by se nejak tykalo moznosti 3D zvuku.
Win2000SP4 hlavne neumi rezim 7.1Citace:
Původně odeslal Rean
Jak podpora 7.1 souvisi s operacnim systemem? Ale to je mi stejne fuk, bedny budu mit max 5.1 - tak provozuje tady nekdo X-Fi na W2k?Citace:
Původně odeslal svaca
Cas: 3 sekundy: Otvorenie noveho okna browseru a kliknutie na bookmark Google.
Cas: 10 sekund: Rozmyslenie a napisanie primitivnych klucovych slov "windows 2000 x-fi" (bez uvodzoviek).
Cas: 3 sekundy: Nacitanie druheho linku od vrchu, ktory ukazuje na cesku stranku.
Cas: 60 sekund: Precitanie celej diskusie, kde sa jasne pise, ze niekto to skusal a karta v pohode funguje pod Windows 2000.
Kompletny cas: 76 sekund.
Kompletny cas pre retardov: 152 sekund
Kompletny cas pre retardov s obrnou: 304 sekund
Takze za nieco vyse 1 minutu az 5 minut sa da pohodlne najst odpoved, podla kvality uzivatela a netreba cakat 4 dni.
Myslis, ze Windows je OS ??? :-) To snad ne ???Citace:
Původně odeslal Rean
Ano souvisi, bohuzel, proste chces-li pod Win provozovat kartu 7.1 MUSIM mit minimalne WinXP SP1, Win2000 nepocita s moznosti 7.1 karty.
Tak jsem si ji taky pořídil. Musím říci, že oproti mé stařičké LIVE! je to skutečně zvukovka "o něcěm jiném" :wink: . Zvuk perfektní, netušil jsem co je možné všechno ve hrách slyšet (hlavně CoD 2 mě příjemě překvapilo). Akorát ovladače mě zklamaly. Nechápu proč není možné změnit mód hned z ikonky v tray, ale proč se musím poklikávat až k mode switcheru - děs. Jinak perfektní zvukovka.
Mám dva problémy:
1) Prohozené kanály ve sluchátkách, nevíte kde to otočit?
2) Nějaký nesmysl v ovladačích mi pořád "šahá" na disky (poblikávání diod) konkrétně dllml.exe. Nevíte co to je?
2qaub: Jo to souhlasi, taky me ten zvuk po analogu prekvapil. Co se tyce toho prepinani modu, tak jsem nakonec zjistil, ze si vystacim s "Game Mode" - umi v podstate vsechno co "Entertainment" a DVD Audio zatim nemam potrebu prehravat - coz je asi jediny bonus oproti tomu hernimu modu.
ad 1) Prohozene sluchatka - zajimave, v jinych zarizenich ti hrajou spravne? Mam tu troje a vsechny hrajou se zvukovkou spravne :-) v ovladacich to prehodit zrejme nejde. Jestli se jedna o chybu sluchatek, tak bych to resil zbastlenim redukce ze dvou jacku (samec/samice) a kousku stinene dvojlinky napajene tak, aby to napravila.
ad 2) Tohle mi to nedela - instaloval jsi zakladni ovladace nebo i nejaka ta jejich "zabavni centra"? Doporucuju se na ty pridavne softy vykaslat (systematicky kontroluji CD a disky a strkaji zbytecnosti do autorunu v registrech) a nechat jenom zakladni ovladace + ovladaci konzoli. Nebo zkontrolovat registry, popripade nastaveni tech aplikaci a vyhazet odtud nepotrebne zalezitosti (disk detectory apod.).
EDIT: Jeste neco k tomu dllml.exe:
http://www.driverheaven.net/showthre...958#post702958
PS: Pokud si nejsi jisty nejakou knihovnou, kterou vidis v TaskManageru, soupni jeji nazev do googlu, v 99.9% pripadu ti vypadne jeji presny popis + dalsi linky a informace...
1) Jsou to ty nejlevnější co jsem sehnal, takže problém bude určitě v nich. Není to nic co bych nějak nutně potřeboval, takže to nebudu nějak lámat přes koleno. Člověk by myslel že takovou ptákovinu bude možné nastavit v ovladačích, ale asi se to tam pro všechny ty mnohem důležitěší položky nevešlo :-) .
2) Bylo to těma zábavnejma pišišvorovinama, celý jsem je přeinstaloval a nechal jen to základní. Problém vyřešen.
Díky za tipy :wink: .
chcem kupit ex music verziu, a potrebujem mat zapojeny mic aj line-in(TVkarta), Ten link v quote uz nefunguje.Ako zapojim na tie 4 kontakty AUXu stereo audio?(kam lavy kanal, pravy a kam tienenie?)Citace:
Původně odeslal PePo
tv karta je tato, takze interny audio konektor nema, teda aspon ja ho nevidim.
http://www.pctuner.ru/pict/view/acorp_y878f.jpg
Nemeli ste nekdo moznost porovnat zvuk X-FI a A2 ZS na kvalitnich sluchatkach ?
Tim myslim Senny 555-650 nebo DT990 a podobne ? Zatim same problemy s driverama, ale subjektivni srovnani kvality stereo vystupu zadne.
Nazdar, tak som nejak prisiel k tejto zvukovke a som dost strateny kedze som dlhsie pouzival chrastitko onboard kde sa toho vela nenastavovalo.
1. Mohli by ste poradit nejake zakladne nastavenia ako tuto kartu rozumne pouzivat? Zatial som prisiel na nasledovne:
- prepinat mod podla toho co robim (game, entertain., audio creation)
- repro mam nastavene na 4.1, sluchatka na autodetect + mute repro (sluchatka zapajan na i/o modul)
- cmss-3d zapnuty na 50%
- crystalizer zapnuty na 50%
2. Nie je mi jasne ako pouzivat x-fi a repro 4.1 v hrach, ktore vyzaduju 5.1. Niekto tu na fore spominal, ze to nie je problem, napr. ze sa da emulovat center cez predne satelity. Neviete ako na to?
3. Ovladace - zatial som nahodil komplet sw z CD ale uz som si aj stiahol najnovsie z webu (SBXF_PCDRV_LB_2_07_0004.exe). U starej zvukovky som stare odinstaloval a po restarte nahodil nove, dost jednoduche. Je nato tu nejaky vyladeny postup?
Aha .. a ja si myslel, ze moje PLASTOVY z-5500 si zaslouzej neco lepsiho jak integrace :o)
poradim ti aspon o ovladacoch > vzdy radsej pouzivaj driver cleaner s vytiahnutou kartou, proste zmazat uplne vsetko so systemu + odinstalacia vsektych kravin co tam kedy creative dostal ... je to bezpecnejsie (driver cleaner ti poradi google kde najst)
Creative Labs' X-Fi to go PCI Express October 2007
playREACTIONCitace:
Creative are finalising their first X-Fi Xtreme Audio retail card in PCI-Express format. Set for a October release, this new card is serving as an integration test for Creative's PCI-E cards. Altough the Xtreme Audio may not be gamer's nirvana, we have been promised that the rest of the series will follow in the near future. In the meantime, read our interview with Creative Personell, straight from cloudy Dublin.
To maji nacasovane pekne...