Re: Aktivacia core temp monitoringu u GF6600(GT)
Vie tu niekto rozumne napisat ako sa to ma postupne robit?? V novej verzii Nbitora 2.0, pri funkci save bios, to vypise nejaku nezmysel. hlasku, dalej sa neda pohnut. Ako si teda otvorim bios GK? akym inym softom?A ak si otvorim novy bios pre GK Sparkle 6600GT AGP, stiahnuty z webu, tak v nom kde sa da najst ta sekvenica "10 0A 01 11"? Nic take som tam nenasiel. Rad by som mal ten monitoring zapnuty, tak napiste step by step ako sa to ma robit. dikes
Citace:
Původně odeslal sisi
Pre tych, ktorych o tuto moznost ukratili vyrobcovia:
1. Stiahnut povodny BIOS z karty.
2. Otvorit takyto BIOS v lubovolnom slusnejsom hex editore.
3. Nahradit byte sekvenciu "10 0A 01 11" (tato by sa mala v tom BIOS dumpe vyskytovat prave raz!) sekvenciou "00 0A 01 11".
(Alternativa k 3. bodu ak ste vo svojom BIOS dumpe nenasli vyssieuvedeny zhluk bytes: nahradit byte postupnost "04 03 12 01 10" postupnostou "04 03 12 01 00".)
4. Nahrat takto modifikovany BIOS naspat.
Tato funkcionalita sa zrejme dostane do novej verzie NiBiToru...
Zdroj
(Skusat len na vlastne riziko... :wink:)
Re: Aktivacia core temp monitoringu u GF6600(GT)
Citace:
Původně odeslal kitt21
Vie tu niekto rozumne napisat ako sa to ma postupne robit?? V novej verzii Nbitora 2.0, pri funkci save bios, to vypise nejaku nezmysel. hlasku, dalej sa neda pohnut. Ako si teda otvorim bios GK? akym inym softom?A ak si otvorim novy bios pre GK Sparkle 6600GT AGP, stiahnuty z webu, tak v nom kde sa da najst ta sekvenica "10 0A 01 11"? Nic take som tam nenasiel. Rad by som mal ten monitoring zapnuty, tak napiste step by step ako sa to ma robit. dikes
tady to máš rozepsaný dost důkladně
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...ht=flash+biosu
tady si pak zaškrtneš to enable 6600GT temp monitor trick
http://mikipc.wz.cz/core.gif
pokud ti to nefunguje, tak zkus najít někoho tady na fóru, kdo má tu stejnou kartu, jestli by ti ten svůj bios už upravenej neposlal (třaba lcdc)
nebo ho pošli mě a já ti ho aktivuju :-)