a je a je a je, respektive maximálně nejvyšší CLV zápis a bastaCitace:
Původně odeslal port777
Printable View
a je a je a je, respektive maximálně nejvyšší CLV zápis a bastaCitace:
Původně odeslal port777
K cemu je zapis 8 a 12x kdyz vsechny mechaniky jsou 16x a media nejsou a vypalovacky dvd UMI palit sotva 4x ????
Tedy pokud jsou media, jako ze uz nejsou ....
Cela DVD technologie o nicem ...
Uz NEVIM , co bych prodaval, aby to bylo TROSKU kvalitni ....
nazdar, prosim o majitelov tejto mechaniky o info...
1. da sa teda menit booktype na dvd+r, dvd+rw a dvd+r dl? zatial citam, ze nie ale uz ubehol aj nejaky cas tak sa to mozno zmenilo novym fw...
2. funguje s touto mechanikou nero drivespeed? rad by som ju pri beznom pouzivani stisil
dakujem
1.ale 4163 přeci bookype umí měnit na DVDR+ a DVDR+DL, u RW nevím, ale uniká mi důvodCitace:
Původně odeslal ace
2.nevím, i když nevím co chceš ztišit na LG
1. ok dik, cez aky sw to menis? na recenzii na cdr.cz pisali, ze cez nero to nejde ale od vtedy uz nejaky cas ubehol tak mozno nova verzia...Citace:
Původně odeslal sid
u dvd+rw mam dovod taky, ze sa tam si chcem hodit film na dvd+rw medium no a ak by neslo tak by som ako prve rad skusil zmenit booktype na dvd-rom, meni ti to napr. nero automaticky alebo to nastavujes manualne cez dalsi sw?
2. lg som este nemal ale doteraz kazda mechanika bola pri vysokych otackach hlucna (alebo aby som neurazil tak ju bolo viac pocut), no a ked si pozeram nejaku encyklopediu tak by som to hodil na nizsiu rychlost
s touto napalkou samozrejme book type menit ide na R+ aj RW+
ide to v nerovi, ja mam 6.5 ak sa nemylim, a mam to vyskusane, da sa tam automaticky nastavit book type na dvd-rom
prejdi si forum, daj si tam moje topicky a ja som sa na tuto otazku uz pytal, je to tam presne popisane
v neru to měnit jde mám verzi 6.6.0.3 na RW to samozrejmě nejde
pokud potřebuješ zkusit film tak ho vypal na DVD-RW
a filmy zrovna vypaluj jako DVD-ROM
a hlučná fakt není
ok, diky za tipy, zmena booktype nie je pre mna sice kriticka ale dobre vediet vopred skusenosti...
Jestli jsem dobře pochopil, tak jsi ji ještě nekoupil. Pokud ne, tak ji ani nekupuj, kup si raděj NEC 3520, je rozhodně lepší :wink:Citace:
Původně odeslal ace
Bez debaty. :DCitace:
Původně odeslal Kema
papierovo vyzera lepsia, ja mam tu LG a zatial som uplne spokojny, aj ked viem, ze kema ma s nou problemy, resp ze sa na nu stale stazuje :.-)
nec 3520 bol tiez v uzsom vybere ale nakoniec vypadol (mam ju v robote, beha ok) ale laka ma dvd-ram a to ma v tych beznych mechanikach len lg
V tom případě je volba jasná :wink:
Aby nedošlo k mýlce, já mám dvě LG4163 a jeden NEC 3520, LG mám právě kvůli DVD-RAM, ale když porovnám ty dva modely, resp. výrobce, tak NEC má určitě lepší parametry a zápis, to je bez debat. LG už pěkně dlouho ani nevydala pro tento model žádný fw, který by konečně opravil zápis při 12x rychlosti, což se mi taky nelíbí.
12x zapis u lg som videl (na cdr.cz) ale to ma az tak netrapi, pretoze jednak nie su bezne media a ked sem tam napalim jednorazove medium tak ta rychlost nie az taka dolezita, skor by potesilo nejake chodive dvd rw 8x
v com konkretne je ta nec 3520 lepsia oproti lg 4163 (nepocitam papierove parametre, ide mi o realne skusenosti), recenzie som pozeral ale nic extra ma neohurilo
ta druha cast je snad nezmysel, predpokladam ze bulk akurat nema krabicu, inak by mal byt totoznyCitace:
Původně odeslal ESCAPE
skusal niekto fw 103?
EDIT: tak som ho tam frkol, bez problemov a zatial som skusal cdrw 24x (verbatim 24x) a dvdrw 4x (eproformance 4x) a isli ok
==
EDIT:
Mam problem a teda dufam, ze niekto poradi lebo ma picne.
Na jednom SATA kanali mam disk (Hitachi 160 GB), na druhom kanali nie je nic.
Na PATA primary master mam LG 4163 DVDRW, slave nemam.
Na PATA secondary master mam Teac CDRW, slave nemam.
Vsetko behalo ok.
Dnes som planoval flashnut fw 103 a tak som zapojil LG ako sec. master, slave prazdny a secondary master aj slave som nechal prazdny.
Zapnem PC a ked bootuje windows (xp+sp2) tak ked uz ma skocit z boot loga do desktopu tak nabehne cierna obrazovka a nic.
Ked necham zapojeny len ten SATA disk tak to nepomaha.
==
no tak na vine bol daemon tools, asi mal chaos zo zmenyv ide zariadeniach
safe mod tiez nenabiehal ale ked som zrusil pocas loadu safe modu daemona tak to nabehlo az na to, ze nesiel uninstall ale v helpe je pekne postup na manual uninstall (remove bios pnp extension (device manager), potom win nabhene a ide aj uninstall)
Bulk a retail jsou HW stejné, rozdíl je jenom v krabici + vybavení a v té stříbrné liště.
Zkusil jsem flashnout na A103, nikomu to nedoporučuju. Zatím jsem zkoušel pálit jenom na Sony -R 8x (nemám doma momentálně jiná media), dvojnásobně se zvýšily hodnoty PI a nahoru šly i PIF! :evil: To je podle LG zlepšená kvalita zápisu...
Tak teď nevím, mám spíš smíšené pocity z toho nového fw. Zkoušel jsem teď pálit na verbatimy +R na 12x a kupodivu už se zlepšil zápis při 12x rychlosti, že je to skoro čitelné (PI max 350, dřív to bylo přes 800). Na 8x rychlosti verbatim zapíše excelentně. Zkusím ještě jednou testovat jinou Sony.
hi all, chcem sa vas spytat na celkove hodnotenie noveho fw 103. mam tam zatial povodny fw 100, nejake velke problemy som nezbadal (okrem toho, ze mi neche palit na cdrw medianca :)) oplati sa to tam davat, nikde som nenasiel poriadny changelog k tomu fw? da sa niekde stiahnut aj povodny fw.100 pre pripad, ze by mi to s novym neslo dobre?
Myslím že se ho bát nemusíš. Jak jsem psal o tom prvním DVD Sony -R 8x vypáleném po flashnutí na A103, tak šlo zřejmě o nějaký horší kousek, protože všechny další placky to vypálilo ve výborné kvalitě a o něco se už konečně zlepšil zápis při 12x rychlosti.
Hmm, nedavno jsem si 4163 poridil, mam tam fw a103 ... a ted jsem palil prvni CD (verbatim dl+), palim 16X a kixlo to u lead-in ... dve media takto zprasila. DVD+R verbatim DL+ 4x v pohode ...
mam ji v externim boxu, proto palim tak pomalu. (8X se to pres USB2 moc nevedlo :) )
..nemate nekdo stejny problem s CD?
zkusim ji dat do desktopu zda to bude prasit i pres IDE, a pak zkusit jiny fw... a nebo cd palit nebudu :lol:
No ja podobne problemy nemam, palil som na fw 100 cd-r verbatim dl+ 24x (par starsich medii), 48x, neskor na fw 103 media 48x, na fw 104 som cd este nepalil. Niekedy idem plnou rychlostou, niekedy 16x alebo 24 a vsetko ok.
skus A 104Citace:
Původně odeslal harvi
Zdar všem! Tak jsem tak procházel snad všechny diskuse o této vypalovačce, a nikde nenašel odpověď na to, co potřebuju. Problém se netýká mě, ale mých známých...
2 kámoši si koupili tu samou vypalovačku - LG GSA 4163B, a mají ten samý problém. Já tu vypalovačku koupil až po nich, a ten problém nemám...
O co se jedná:
Vypalovačka pálí v pohodě CD+R, čte DVD snad všech formátů, ale když jí dají ochutnat CD-R (konkrétně Verbatim, Imation, TY...), tak to vypalovačka prostě neskousne, prostě jim nepálí CD-R.
Je mi to divný, protože já jí koupil včera, dal jsem jí sníst CD-R a CD+R (konkrétně Verbatim), a vypálila všechno v pohodě.
Možná se ptáte, proč to řešim, ale vzhledem k tomu, že mám tu samou vypalovačku, tak se chci předem vyvarovat nějakýho průs..u.
Za odpovědi předem dík.
Jo, ještě se zeptám, jsem totiž v pálení DVD tak trochu lama, potřebuju nainstalovat nějaký ovladače, nebo stačí jen to, co si najdou Wokna? A poslední dotaz, když chci přehrát vypálenej DVD film v Media playeru, tak mi to hlásí nějakou stupiditu, jako že problém s autorizací, nebo autorská práva, už ani nevim, co to bylo, ale když to dám přes Power DVD, tak to jede v poho. Čím to je?
A úúúúúplně na závěr - má cenu upgradovat firmware? Palírna šlape, jak má, tak si říkám, abych to tím novým firmware nezmršil...
Díky a to už je fakt všechno...
Tak CD-R nebo DVD+/-R? ;-)Citace:
Původně odeslal ttkk
Kua, to sem ale vůl :oops: DVD-R :D