Zajimava idea, ale asi to bude jen pro bigtowery...ale zas abych to rezel a premistoval vsechny IDE rarizeni (jsou naproti zdroje), to se mi fakt nechce :)
Printable View
Zajimava idea, ale asi to bude jen pro bigtowery...ale zas abych to rezel a premistoval vsechny IDE rarizeni (jsou naproti zdroje), to se mi fakt nechce :)
Jasne, jak rikam pokud mate vetsi skrin, do Chiefteca se to da v pohode :-)
EDIT:
Jestlize to chces regulovat tak muzes dat i ten puvodni na druhou stranu, aspon se nesnizi efektivita, protoze budes foukat skrz zdroj ven a navic se snizi hlucnost. Ja jsem mel tu vyhodu ze Chieftec zdroj je zezadu celej pozebrovanej, cili jsem akorat klestema vystipal prebytecny zebra aby tam vznikla pekna dira a branilo to prutoku vzduchu jen minimalne.Citace:
Zajimava idea, ale asi to bude jen pro bigtowery...ale zas abych to rezel a premistoval vsechny IDE rarizeni (jsou naproti zdroje), to se mi fakt nechce
ty sa akurat nevies vykoktat, pretoze ked napises zozadu a k tomu napises zvonka tak AUTOMATICKy tak 99% ludi napadne to co sajmona takze .. ;)Citace:
Původně odeslal NightKing
tak jsem si to tu procetl, zhodnotil situaci, vyrazil do shopu a koupil zde probirany AC 3 a dal ho na procik na pasiv od AC CS2 a je to parada.......akorat me ted asi brzo zacnou srat disky protoze se staly nejhlucnejsi komponentou mojeho PC
tak jsem udělal i nějake testy a po zhruba hodine prime 95 se teplota zastavila na 47°C jinak iddle je 41°C při teplotě v case 30°C a teplotě v pokoji priblizne 23°C což je při full loadu přibližně o 5°C míň než s původním fanem za podstatně nižší hladiny hluku
v brne zatim maj jen v tsbohemii?
co jsem se dival tak cybex, softcom, fox je jeste nemaj v ceniku
taky jsem se dival a pouze bohemka
No však ho mám z opavske bohemky za 151 peněz. uz jsem to i vyfotil ale po stazeni fotek jsem zjistil ze je to rozmazany hnus takze to ani nestoji za publikovani......snad odpoledne
mohu potvrdit udelal sem to taky a fouka opravdu slusneCitace:
Původně odeslal Dwarfus
skoda, ze AC nedela tyhle vetrone jako 120mm to by byl mazec :idea:
hloupoučkej dotaz :roll:
je nějaká zrada v tomhle větráku s TC - když ho budu chtít připojit na fancontroler? Jak bude reagovat na to snížení napětí? Dík
kdyz mas fancontroler tak si kup obyc bez TC ne? :roll: :roll: :roll:Citace:
Původně odeslal russianblue
jak říká drticz příjde mi nesmyslné kupovat TC verzi když to chceš připojit na panel
Tak sem ho pridelal na pasiv od Primecoolera, s asi CU jadrem ;)
Hluk se nepatrne zvysil protoze ten pasiv nema dobre zebrovani a ten velky proud vzduchu jak jde pres nej tak to trochu huci... Zatim muzu poraovnat pouze teplotu pri praci ve woknech a ta z puvodnich 58°C klesla na 54°C, max. sem mel kolem 63°C tak sem zvedavej kolik bude s timhle vetrackem.... Doplnim pozdeji...
ještě nemám, pracuje se na něm, kámoš na to bastlení nemá furt čas.....Citace:
Původně odeslal DRTiCZ
:?:
tak to vyměním tenhle větrník co má TC za vezri bez TC :arrow:
možná by stačilo jen přemostit to čidlo a pak by běžel na těch 1900otáček a šel by regulovat...
Nebo jak udělat aby větrák s TC běhal tak o 10% méně ??? ??? to bych ho pak nemusel ani připojovat na ten kontroler....
já mám právě obrácenou situaci, koupil sem si verzi s TC a ten větrák dělá takovej fukejř, že to dělá meluzínu při nejvyšších otáčkách a tak bych ho rád trochu stáhl.... tak sem řekl kamošovi aby mě ubastlil kontroler a pak mě nějak docvaklo, že to možná nebude košér ??? proto se ptám, jestli jste někdo netestl jak se chová větrák s TC když mu snížíš napětí. Klesnou otáčky? A nebude si pak chtít zrychlovat, aby to teplo odvětral.... ???Citace:
Původně odeslal Dwarfus
jednoduse, ustrihni to cidlo spoj tu kabely, pojede ti to na maximalni tocky a reguluj ho tim co ti ten kamik zbastli.
přesně tak sem to myslel... ;D díkCitace:
Původně odeslal honzAK
K čemu regulátor? Odpájej ten termistor a připájej tam odporovej trimr a můžeš si jednoduše nastavit otáčky takový, jaký chceš ;D Cena úpravy tak 2 Kč.Citace:
Původně odeslal russianblue
jo-jo to mě taky napadlo :arrow: , ale tušíš jakej by měl mít odpor?Citace:
Původně odeslal Hybee
vezmi si měřák a změř si to :wink: výhoda je tohohle řešení je v tom, regulační elektronika je už ve větráku obsažena, takže externí regulátor je tu jaksi zbytečnej. prostě nahraď ten termistor trimrem nebo potenciometrem a je to...
Tak max. teplota klesla z 63°C na 59°C... spatnej pasiv...Citace:
Původně odeslal VikX
tak ten termistor má +-8k při pokojový teplotě, já sem doma našel akorát 0-1k na ten větrák točil jak sviňa, tak sem před něj kopl 8k odpor. Regulovat to moc nejde, ale už nedělá meluzínu, zajímavý je, že mě klesla teplota v kysně, což nechápu protože původně ten větrák foukal tak o 50% víc... ???Citace:
Původně odeslal Hybee
možná ta kosa venku :roll: Až kámoš ubastlí ten kontroler, tak tak kopnu propojku....