hm tak nevim no jeste to testnu...
Printable View
hm tak nevim no jeste to testnu...
Tuhle hlášku mi to hodilo pokaždé při prvním zapnutí po flashi. Myslel jsem, že je to normální. :D Clear CMOS jsem samožřejmě provedl. Flashoval jsem to zatím 2x, z 15 -> 17 -> 19.Citace:
Původně odeslal Vinc Black
Nicméně samotný flash vždy proběhne bez problému.
//edit: Tak už vím proč mi to připadalo normální. U flashování biosu na jiné desce se ta hláška (CMOS checksum error-Default loaded) objevila také, ale tam to bylo v pořádku, psali o tom i v manuálu.
hm tak tenhel bios nedel a problem jen mne, casovani ramek je tam nejaky divny, jede to nejlepe na auto...zatim jsem vic nezjistil treba neco vyctu z abit 4a
neboCitace:
I finally figured it out and tested it to make sure... Here is the procedure to correct the high temperature problem with the AV8 incorrectly showing high and quickly changing temperatures depending on CPU load. This has been tested on a AV8 rev1.1 using BIOS version 19.
1. Create your BIOS floppy
2. Shutdown the system, unplug or switch off
3. Wait 10-20 seconds for power to completely drain from the power supply
4. Clear the CMOS by moving the jumper for 10-20 seconds
5. Replace the jumper, insert the floppy, and boot the system
6. At the BIOS screen press ALT-F2 to load the BIOS flash program
7. The BIOS will be loaded and the system will reboot, when finished remove the floppy
8. Upon reboot, enter the BIOS by pressing DEL
9. In the Uguru section, CPU temperatures should be correct 25-40 degrees C.
Clearing the CMOS first solved my problem. I was updating to the version 20 BIOS and was having problems with the BIOS not saving after changes plus my temps were still the same between 17, 19, and 20. I was tinkering with the CMOS when I discovered this method. I encountered an error when I moved my RAM around, the BIOS reset, and the high temps returned. Using this method again solved it. Be careful to not move your RAM to different slots afterwards as it will "upset" the BIOS. I hope this works for everybody!!!
Citace:
1. Unplug the power cord.
2. Move the CCMOS jumper to pin 2-3.
3. Remove the CPU.
4. Install the CPU back.
5. Move the CCMOS jumper back to pin 1-2
6. Plug the power cord back.
POkud mate problemy s ukazovanim teplot tak jsem mozna nasel navod, takze az najdu fukcni disketovku tak to testnu....
EDIT: hm tak jsem otestoval obe metody a vysledek je ten ze teplota je stale spatne takze to nepomohlo :cry:
nForce je nForce :lol:
Jiste ... :-)))
Diky, ze jsi nam to objasnil .... :-)))
hm to by chlapec musel vedet ze to neni chipsetem blbne to i u nForce.... jinak nevite nekdo jestli nekde je nejakej modnutej bios?
Mam ted doma Venice 3000+ a AV8 ...
Jedu 300*9, 2x HT, 1.5V Vcore, stabilni jak beton ... :-)
Cekam na EPoX NF3Ultra (hlavne kvuli 4x SATA), tady na AV8 ale jeste zkusim maximum, nebot cely system je studeny jak psi cumak ... :-)))
jo to jsem si taky vsimnul ze mosfety jsou studeny, proste ta deska vubec netopi, jakou mas grafiku?
Mam R9700Pro a pri 300MHz delala haluz, tak jsem v biosu dal Fixed 74 a je to OK...
No jsem zvykly na VIA, ale kvuli tomuhle (a 2x SATA) jdu do NF3 .....
Proste ten lock neni asi 100pro na zadne VIA, jinak AV8 mam rad ... :-)
Jo a pres 305 se nedostanu .....
jaký hiperioni jsou nejlepší pro tenhle čip set?
covece asi to je jedno nejakej test jsem teda neprovadel, podle me by to melo neznatelnej vliv na vykon...
Ja si myslim (i podle zkusenosti), ze vzdy nejlepsi jsou posledni ....
Prave testuju 300x8, vypada to, ze by to mohlo jet. Prime zatim stable. Jedu na lock 74 MHz, ktery je udajne stabilnejsi u vyssich fsb.
No mas stesti s Grafikou, jako ja, ale stejne se mi to nelibilo, proto jsem nakonec koupil kvuli 3000+ (potrebuji tim padem vysoke FSB) nForce......Citace:
Původně odeslal jrk
Stve me to u VIA ten nefunkcni lock je fakt BIG minus ...
a ten lock je nefunkcny so vsetkymi biosmi pre tuto dosku?
Ano. Muze za to HW, ne bios ...Citace:
Původně odeslal =PepeK=
Lock je funkcni, ale ne uplne. LOCK 66 MHz je u mne 100 % funkcni do 256 MHz. Na vyssi FSB musis pouzit delicku 8/2/1. Ted testuju lock 74 MHz, stabilita bude u kazdeho pocitace jina (zalezi na komponentach-vyssi frekvence pci). Na LOCK 74 MHz jedu 300x8 bez problemu dva dny-LDT-2x; 1.6V CPU,; DDR 480 MHz-2.5-3-3-7. Na abit foru jsou lide, kterym jede AV8 pres 300 MHz.
Ne vsechny desky s NF3 zvladaji vyssi frekvence nez AV8....
Ano, mas pravdu, ale PROBLEM je, ze ten lock je prave polofunkcni u nf3 a nf4 je 100 pro. funkcni, to ze nf3 ma limit okolo 300 HTT je jina vec, ale neni to LOCKem ..Citace:
Původně odeslal jrk
Me AV8 jela 9x300 (R9700Pro) DOKONALE, ale pripojil jsem SATA maxtor a konec ...
Pak jsem mel EPoX 3NDA3+ (jela max 310) a ta ma 4x SATA (2x nf3 a 2x marvel) takze marvel NEBYL lock, pokud byl SATA na marvelu, deska NEBOOTOVALA ani pri 210MHz ... :-)
Ted mam nf4 a 350 FSB sranda, 8KT890 neda ani 295 ... bohuzel.
Ja miluju VIA, ale tohle je pro overclockery fatal.
Jedu už druhý den na 300x8, 1.6V a zatim to vypadá dobře - hrál jsem Doom3,Splinter cell pár hodin a drží to ;D
Vysel novy bios 2.1, zatim jsem netestoval...
ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/av8/
http://forum.abit-usa.com/showthread...threadid=86308
1. Update code base to 5/31 award code
2. Update MCT2
3. Support dualcore cpu
4. Fixed CMOS Checksum fail messagege when select DRAM Timing value.
5. Delete workstation at POST
6. Full screen logo
7. Fixed ¡§can not load SATA , LAN ROM issue
Tak jsem si taky poridil tuto desku (z druhe ruky za 1500,-) a jsem s ni hodne spokojenej. Flashnul jsem si posledni bios 2.1. Momentalne jedu stabilne 3000+ na 8x300 MHz (s LDT 4x coz mne na nf4 nejde) s fixed 66 MHz Jedine co mne trochu vadi je ze nefunguje ve vyssich FSB (aspon u mne) LDT 3x, pritom 4x 2x i 1x mne facha ok. Deska na rozdil od nforce 4 temer nehreje (mam v druhym kompu DFI nf4 SLI s pasivem od zalmanu kterej je mnohem vetsi a stejne ho musim lehce ofukovat :( ).
Tak to je super, slusny vysledek ... :-)))
Ano AV8 je LEDOVA oproti NF4... :-)
Ze by bios 2.0 s 2.1 byl zazracny ... :-)
BTW. to to mas za pameti ? To neznam ...
a aky mas disk?SATA?