Jo ale SRS Circle Surround II a SRS TruSurround XT je pod Linuxem jen nesplnitelný sen :eek: , nebo se pletu :?:Citace:
Původně odeslal svaca
Printable View
Jo ale SRS Circle Surround II a SRS TruSurround XT je pod Linuxem jen nesplnitelný sen :eek: , nebo se pletu :?:Citace:
Původně odeslal svaca
Da sa ta karta zohnat niekde na Slovensku ??? lebo to by som okamzite bral ;D
Ano i ne .... :-)))Citace:
Původně odeslal zdenekxy
Emulace 5.1 neni pproblem ... navod je i na alsa-project, a plno dalsich veci ...
Ja jsem si koupil tukartu kvuli kvalite a DVD a to linux plne splnuje ... :-)
Citace:
Původně odeslal XanFX
Ano da
http://www.studio.sk/index.php?area=...at=255&id=1485
a stoji 3522 SKK aj z danou
ja do nej teda urcite idem ;D
dik moc, za link na obchod, je vsak divne ze aj verzia 7.1 aj 5.1 stoji rovnako
takze podla tohoto brat radsej 5.1 alebo toto je uz nejaka nova 7.1 http://www.studio.sk/index.php?area=...at=255&id=1485,ktora ma uz tiez tie lepsie prevodniky- lebo ten post ma uz rok.Citace:
Původně odeslal Glassman
a este, je medzi vystupom tejto m-audio 5.1 a x-fi taky badatelny rozdiel ze sa oplati koli nemu prist o par FPS v hrach a hlavne o EAX 4/5(co ma mrzi najviac).Napojene to bude na senny hd595.Podla tejto recenzie to vyzera ze x-fi je lepsia ako revo http://techreport.com/reviews/2005q4.../index.x?pg=22 ale kto vie aku vypovedaciu hodnotu ma ten test, takze si radsej necham poradit.
Zalezi na tobe ... S Creative je vzdy nejaky problem, s M-AUDIO jsem problem nemel co ji mam .... Jsem gamer a nejakych par snimku dolu, to je vlastne nesmysl, protoze sestava bud stiha (pak te to nezajima) nebo nestiha - a pak je to vsechno jedno, nebot vetsinou je to stejne slabou grafikou ... :-)
EAX je dobra vec, jen kdyby poradne fungoval ...
To uz dam prednost kristalove cistemu zvuku a bezstarostnemu provozu - m-audio ....
No to hej.Ja som este hru s eax 4 nepocul, ale co tak citam tak eax2 vs. eax 4 je VELMI velky rozdiel.S tym FPS mas pravdu.
v prospech m-audio je aj to ze je o liter lacnejsia.
Cital som ze pouziva nejake prevodniky AKM AK4358 - ze to su jedny z naj co sa daju bezne zohnat?Ake su v porvnani s tym co je na X-fi?
No myslim ze z live! bude skok na ktoru kolvek z tychto dvoch velky...
edit: revo 5.1 ma oproti 7.1 nezavisly jack na sluchatka-je to len koli usetrenemu jacku z reprakov, alebo je oddeleny zamerne pretoze je nejak optimalizovany pre sluchatka?
ono je totiz revo 5.1 taky osmikanalova zvukovka - ty dva extra kanaly jsou prave pro sluchatkovy vystup zvlast.. a ano, sluchatkovy vystup je vhodnejsi nez ostatni vystupy, je bufferovany, ma radove nizsi impedanci a primo na vystupu neni kond.. podobne jako predni vystup u reva 7.1..
to neni dufam nieco ako ten disk. diamond buffer ktory si mi poradil, aby som to nestaval zbytocne.Citace:
Původně odeslal Glassman
pisal som na www.studio.sk a maju len model 7.1 momentalne.Je teda stale lepsia te 5.1 verzia, ako si pisal v prvom poste?Alebo uz aj 7.1 ma tie lepsie prevodniky.cena je u oboch rovnaka.
Jak je to v soucasne dobe s podporou verze 5.1 v linuxu? Provozujete nekdo?
thx
Alsou je oficialne podporovana, stejne asi jako kazda karta s Envy24HT.Citace:
Původně odeslal LM
http://www.alsa-project.org/alsa-doc...-MAudio#matrix
http://www.alsa-project.org/alsa-doc...module=ice1724
cau, taky ted resim problemek co zvukovku, rozhoduju se mezi revem 5.1, 7.1, X-Fi a Audigy4 bulk
bude to zapojeny do http://www.elektrospalicek.cz/detail.php?id=1638 a zaroven bych tam chtel mit sluchatka kvuli hram.
Ale!Tady je kamen urazu, poc pouzivam vetsinou na divx,dvd, hudbu(mp3, cd, dvda, sacd) jenze obcas si i neco zaparim, ne casto ale prece.
CO byste mi poradili?
No zkus si precist par poznatku k eax.....a nejak zvaz jestli je ho vubec potrebujes k zivotu, vyrobci her mysli na to ze ne kazdej nutne musi vlastnit creative kartu a da se zit i bez eax. Bud si kup postupne tak 5-6 karet a vyber co se ti bude libit a zbytek prodej)))))). Nebo si rovnou kup neco co se da poslouchat s cistym svedomim.
ja uz prave vybiram asi mesic a porad nevim, ted mam live! a nejak mi prestava dostacovat.
Zajima me jestli SRS Circle Surround II a SRS TruSurround XT na Revu ma nejaky smysl naprna divx. Dik
uz mam 5.1 objednanou, moc se tesim
jeste me napadlo....jde nejak udelat to, ze tam budu mit permanentne pichly sluchatka + analogove zesik a nejak to v ovladacich prepinat?Dik
jde, mas tam vystup 1.0 - 5.1 + sluchatka.Citace:
Původně odeslal Holda
super,dik za pomoc
tak mam uz 5.1 doma.Konecne senny dostali slusny zdroj signalu.Oproti Live! je zvuk viac vyrazny, by som povedal ze vysky a stredy to trochu vytiahlo , sluchatka teraz zneju zivsie.A Dost sa zvacsil rozdiel medzi HD595kami a kossami sporta pro.Este som moc nepocuval ale povedal by som ze ked hra zlozitejsia pasaz kde je vela nastrojov a zvukov spolu a mlatia do toho, tak na live to uz bol len taky zhluk neurcitych tonov , s revom mi pripada ten zvuk cistejsi.Ale moze to byt len "musi to hrat lepsie" syndrom.Popocuvam viac a potom skusit hodit spat live! a porovnat.
Ver ze to zadny syndrom neni :D , ono Revo hraje oproti Livku nadherne. Ja sem Livko vymenoval taky za Revo a malem sem z toho rozdilu u nekterych songu upustil bobek :rolleyes: :lol: A to mam jen Z-2300, myslim ze na nejakych poradnych bednach je ten rozdil jeste vetsi :smoke:Citace:
Původně odeslal Marek
Som teraz zistil ze sa mi objavuje take piskave rusenie ken hybem oknami vo win alebo chytim za posuvnu listu a posuvam.Skusal som to na druhom PC s NF4 a tam som to nepocul.Na mojom aj na tom druhom je revo na virtulanom IRQ.Skusim teda u mna nahodit system len so zakladnymi IRQ.O tom som tu nasiel trheady.Ale nechapem jednu vec.To rusenie sa objavuje len na front-e a na osobitnom-sluchatkovom vystupe, ktory ma revo 5.1.(na rear ani sub/cent nie).Pricom na front-e je trochu vyraznejsie.Ked vypnem v driveri line-in a mic-in , alebo mutnem komplet zvuk tak to rusenie na front-e zmizne, ale na headphone je stale a nic z toho ho neovplyvni.Nechapem cim sa lisi ten headphone vystup od front, tak ze to rusenie sa nevypne cez mute.resp ako je mozne ze to rusenie neni vobec na rear a sub, cent?
Ak by nic aj nepomohlo tak by som pripojil sluchatka k predemu a mutol mic a line, ale zevraj ten headphone vystup je na ne lepsi, preto by som to rad vyriesil.
edit:tak som v skole nahodil win na novo IRQcka uz pridelilo len do 15 ale to nepomohlo.teraz som doma , tu mam durona, na via KT 133,a robi to tu tiez ale este trochu tichsie- na headphone je to uz skoro nepostrehnutelne.A len si tak hybem scrollbarom pocuvam, zhodim sluchatka a co nepocujem.ten isty zvuk co preraza do zvukovky pocujem v case.(tu som to postrehol lebo mi tu nehucia vetraky ako v skole).vytiahol som zvukovku aby som vylucil ju.A stale ten zvuk tam je, neviem presne lokalizovat z coho ide, ale vyzera ze HDD.Jedine co maju vsak spolocne kompy doma a v skole je ze maju disk Maxtor.A este ten zvuk sa s hlasitostou nemeni.A dalsie zistenie je ze to robi aj klavesnica.ked drzim DEl a maze sa nieco tak to tiez tak chrasti v sluchatkach.
Viete mi to niekto vysvetlit?Asi to nieje chyba zvukovky, takze z reklamciou by sa nevyriesilo nic.
tak som nakoniec fungujuce riesenie nasiel v knowledge databaze M-audia
Citace:
Do you get zipper noise when moving the mouse? Try to lower the Hardware Acceleration for your Graphics Card (Right click on desktop background/properties/settings/advanced/troubleshooting/set to none/ restart computer). If this helps, make sure the video card driver is compatible with the DirectX version you have installed on your computer.
Tak uz mam Revo 5.1 aj ja a zvuk je fakt paradicka
;D
Nevite nekdo jestli je moznost prepinani vystupu i na revu 7.1? Potreboval bych stejnou vec, tzn. bud prepinat mezi vystupy prednich a zadnich repraku, kde by byly zapojene sluchatka, nebo alespon zprovoznit 4.0 kde by do obou paru reproduktoru sel stejny signal.Citace:
Původně odeslal monsoon
Tim resenim myslis to, ze si snizil HW akceleraci, nebo ze si zjistil ze mas spatnou verzi DirectX? Protoze samotny snizeni HW akcelerace je dle me dost nestastny reseni.Citace:
Původně odeslal Marek
No prave preto som pisal ze je to fungujuce, nie pouzitelne riesenie :( .VGA driver som neskusal iny, ale v skole mam nvidiu a doma ati, takze to asi ani nema zmysel skusat a robi to na oboch.Ked som stiahol HW akceleraciu na min tak to tusim ani nepehravalo video.Asi si na to budem musiet zvyknut.Vlatne ked uz hoci co hra je to nepocutelne, ja som to zaregistroval len preto ze mi dobehol playlist do konca a v zapale citania nejakeho zaujmaveho clanku som si nic dalsie nepustil.A ked uz nieco naozaj pocuvam tak s PC nerobim, takze to vlasne neni az taky problem.Ale nejde mi do hlavy jedna vec.Preco to rusenie ma stale rovnaku hlasitost a neovplyvni ho ziadny volume slider.Ved ked dam vsetko na nulu a to rusenie by bolo primo v signale ktory je spracovany systemom a zvukovka ho vypluvne, tak by ho nebolo pocut tiez.Toto mi pripada ze to nabera to rusenie niekde inde, ale kde? a preco to robi na 2 uplne odlisnych PC.Citace:
Původně odeslal DeeKay
2Mythos:neviem ako na 7.1 ale na 5.1 nastavim CURENT SET - 4.0 , v zalozke surround sound vyberem X2 a v rear mam to iste o vo front.