já teď používám
Duracel 2050 (cena asi 55kč/ks) a sem maximálně spokojenej. Oproti článkům HAMA 2000 mě přijde, že udělám na ty duracelky tak 30% fotek víc.
Printable View
já teď používám
Duracel 2050 (cena asi 55kč/ks) a sem maximálně spokojenej. Oproti článkům HAMA 2000 mě přijde, že udělám na ty duracelky tak 30% fotek víc.
Co rikate na Ansmann Trendy High Speed ? Jsou soucasti i ty 4 akumulatory ? nejak jsem to tam nevycetl http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Typ...ANS-TRENDY2300
potech specifikaci je jen na Ni-MH baterie a 600mA nabijeci proud pro AA
cca 870 kc
nebo koupit Set z GESu
MW 5798+4XHR-3U 2300 [Výrobce: MINWA]
Sada - rychlonabíječ MW 5798 + 4ks akumulátorů Sanyo UM 3-NH2300 HR-3U
cena 800 kc
Inteligentní nabíječ NiCd a NiMH akumulátorů všech rozměrů a kapacit. Umožňuje současně nabíjet 2 nebo 4 ks akumulátorů velikosti AAA, AA, C, D a 1 nebo 2 ks 9V akumulátory. Vnitřní mikroprocesorem řízená logika monitoruje napěťovou úroveň baterií (metoda -dU a dU/dt) po celou dobu nabíjecího procesu a zabezpečuje tak optimální nabití vložených článků. Nabíjecí proud je 800mA. Rychlonabíjení se spouští automaticky, po jeho ukončení přejde nabíječ na pulsní udržovací nabíjení. Nabíječ umožňuje vybití akumulátorů. Po skončení vybíjení automaticky přepne do režimu rychlonabíjení. Nabíječ má program pro nacyklování nových, nebo dlouho nepoužívaných článků (neplatí pro 9V akumulátory, tyto jsou nabíjeny bez automatiky). Indikace provozních stavů 7xLED, akustická indikace, rychlý test všech funkcí. Nabíječ je napájen ze samostatného adaptéru 230/12V, který je součástí dodávky
nebo posledni
MW 4798+4XHR3U 2300 [Výrobce: MINWA]
Sada rychlonabíječ MW 4798+4ks NiMH aku SANYO 2300mAh
cena pod 800
MW 4798 slučuje funkce nabíječe a univerzálního adaptéru. Adaptér je stabilizovaný a má rozsahy 1.5-3-4.5V/800mA a 6-7.5-9-12V/500mA. Obsahuje 6 typů výměnných napájecích konektorů. Automatický pulsní rychlonabíječ s možností vybíjení je řízen mikroprocesorem (metoda -dU a dU/dt). Umožňuje nabíjet 2 nebo 4 ks akumulátorů AAA, nebo AA. Nabíjecí proud je 800mA. Po ukončení rychlonabíjení automaticky přejde na pulsní udržovací nabíjení. Nabíječ umožňuje vybíjení akumulátorů. Po ukončení vybíjení automaticky přepne do režimu nabíjení. Nabíječ má program pro nacyklování nových, nebo dlouho nepoužívaných článků. Indikace provozních stavů nabíječe 6xLED, rychlý test všech funkcí. MW 4798 je napájen ze samostatného adaptéru 230/12V. Součástí soupravy je též kabel pro připojení přístroje do zásuvky cigaretového zapalovače v automobilu. MW 4798 je velice oblíbený přístroj pro svoji univerzálnost, množství funkcí a příznivou cenu.
Vždyť máš v tomhle threadu o Trendy napsáno :roll: A nevím, co řešíš, jestli jsou tam aku, když to máš na cybexu napsané?
btw: ano, ber, hodně dobrej setík.
No takže po různých přečtení článků a hafo diskusí jsem koupil Accu Trainer AT-1. Cena 1000kč s DPH.
Každou baterii nabíjí zvlášť podle nějaké max. křivky, která má každá baterie, tzn. můžete si tam dát čtyři různé baterky různé kapacity. Baterie samo po vložení zformátuje a po dobití jsou baterky udržovány malým napětím, aby jim neklesla kapacity. Po 3 měsících provozu žádnej problém. Zkušenosti jiných lidí taky bez problému.
Wolferine: po nějaké době zkušeností se Sanyo ti musím dát za pravdu. Mám 2300mA a výdrž jako kráva :-)
Jo jo, mám je 4x v Canonu A40 a nikdy jsem je nevybil. Není problém nafotit několik set fotek. Nabíjím je jen tak pro jistotu. Samozřejmě že je před tím vybijuCitace:
Původně odeslal Pinďoureček
Tak jsem si po diskusi s prodavacem ve foto skoda koupil misto Sanyo 2500mAh sadu 2300mAh.
Jsem zvedav, jak se vytahnou :) vsichni je tu chvalite tak se tesim jak je proklepnu. Moje 2300mAh GPcka s ISkem porad zapnutym trosku zacinaji ztracet dech (porovnavam tedy S1 IS s A85). Ale porad 200 az 400 fotek s nima udelam ;)
Pred nedavnem sem si taky koupil SANYO 2500 mAh a musim rict ze to jsou the BEST baterky. Vsem doporucuju. Za cenu 89,- kc je maj napriklad v modelarstvi PECKA v praze. Podle me proste neni ted lepsi koupe.
Kde je presne to zminene modelarstvi PECKA?
Google :idea: http://www.peckamodel.cz/Citace:
Původně odeslal Marty
Ja muzu doporucit Alfacomp...nahodou jsem hledal nabijecky a narazil na ty ceny baterek...tak me to celkem vzalo...kdyz GME nebo GES pisou "ojedinela akce 120/ks" a v normal obchode pod 90kc :)...ale cekam bych je teda levnejsi tam
Tak jen pro informaci, NiMh akumulatory NEXCell nebrat:
koupil sem je predloni o vanocich k novymu fotaku, nestaly moc, pravda.
Ze zacatku chodily vyborne, ale posledni dobou sem musel dobijet snadd kazdej den. Vcera mi je kamos zmeril na chytry nabijecce a nestacil sem se divit. Kapacity (z puvodnich 2100mAh):
800mAh
720mAh
670mAh
280mAh
Ted sem koupil naky Energizer 2300mAh, tak snad budou lepsi...
RayeR:
Nechapem, preco nesiahnes po overenej znacke (Sanyo, Ansmann, GP), ale spekulujes :|
Energizery jsou samozřejmě v pořádku.
No prece proto abych vyzkousel taky neco jinyho :) Kdyz si tu vsichni budou kupovat jen Sanya, tak ztrati prehled o konkurenci, tak se musi najit naky aktivni blbec co to riskne. ;D Za 350,- snad nebyli zle, ikdyz pote co sem videl sanya u pecky bych asi koupil jeCitace:
Původně odeslal PiT
Jinak novinky v akumulátorech poslední doby:
- Ansmann nabízí 2600 AA (i v setech)
- Energizer uvedl 15-minutové rapid nabíječky a aku
...a jak dlouho si myslíš, že ti baterky budou sloužit, pět let??Citace:
Původně odeslal RayeR
No proc ne, maji mit snad nakych az 1000 cyklu, tolik sem ani radove nemoh udelat. Rekneme tak 100.
Ještě jsem neviděl aku, které vydrží 1000 cyklů a to ani zdaleka ani u Li-Ion to vůbec nehrozí, zapomeň na to. NiMH se dají v pohodě zprasit 10-20 špatnými dobitími ...
NiCd bateria v noteboku ALR zdochla az po 10 rokoch. NiMH vydrzia omnoho menej.
Jo to je pravda, ten udaj sem cetl asi v souvislosti s NiCd... BTW jaky myslite ze ma u NiMh vliv na zivotnost rychlonabijeni vs pomale nabijeni Q/10?
Obecne urcite plati, ze pomalejsi kvalitni pulzni nabijeni = delsi zivotnost.Citace:
Původně odeslal RayeR
A k NiMH clankum (taky hodne obecne se uvadi) asi 300-600 nabijecich cyklu (pri dodrzeni kvality nabijeni) ale jak u ceho samozrejme.
LiOn mene cyklu cca. 200-300, LiPol pdobne, spis jeste mene tech cca. 200.
Ale realne asi neni nabijeci tuzkovka, ktera by tyhle hodnoty skutecne vydrzela pri zachovani kapacity alespon 80%.
nehlede na to, ze pri dnesnich cenach kvalitnich nabijecich clanku je to zanedbatelny, i kdybch nabijel denne 1 dnou, tak si proste za pul roku az rok koupim za 300,- jiny :) ;D
Jinak mam asi rok ve fotaku 4x Sanyo myslim 2100mAh a chodej dle odhadu jak novy (nabijeny jsou tak jednou za 14 dni), nabijecka z GESu za par svestek :)