Verze ovladacu? A pokud se nepletu, tak uz delsi dobu neni potreba nutit obnovovaci frekvenci pod D3D ;)Citace:
Původně odeslal sodom
Printable View
Verze ovladacu? A pokud se nepletu, tak uz delsi dobu neni potreba nutit obnovovaci frekvenci pod D3D ;)Citace:
Původně odeslal sodom
Takze ted jsem delal test DOOM3,timedemo 1
Rozliseni
1024/768,ultra detaily,NOAA - default 60Hz - 79.2 FPS
1024/768,ultra detaily,NOAA - pri forced 100Hz - 76.4 FPS
1024/768,ultra detaily,4xAA - default 60Hz - 70 FPS
1024/768,ultra detaily,4xAA - forced 100Hz - 38 FPS :-o :-o :-o :-o ???
Verze driveru 66.81.
Deska Epox 8RDA3+,2 x 512 MBDDR v dualu,Barton Mobile @ 2506 Mhz - 218 x 11.5,garfika Asus V9999 Ultra/2DT 256MB
Takze je to opravdu skok primo ,prominte mi ten termin, k posrani propastny.
Ehm, zrovna v Doomovi taky nemusis vnutit obnovovaci frekvenci pres ForceWare ;) A jine ovladace si zkousel?
Stejne mi prijde dost podezrele, ze to dela jen pri zapnuti AA.....zkus vnutit 100Hz treba pres refreshforce a nahod vysledky.
Todle dela kamosovi i na 6600GT AGP.Kdyz primo z ovladacu forcne 100Hz(jinak ma 60 v hre) tak padaj fps o tretinu.Kdyz to zamkne pres power strip,tak uz je to v pohode.
Takze s Powerstripem timedemo1 DOOM3
pri 1024/768,Ultra detaily,4xAA/16xAF,100Hz - 69.1 FPS
Takze na tom neco bude :-)
Citace:
Původně odeslal Masster
Sorry chlapci že se vracím na začátek ale pro jistotuˇ: Grafika Leadtek A400GT se mi v některých hrách sekne...rozsype se obraz atd. Vyřeší to BIOS? rev. 2? Dneska se stejně na to chystám ale rád bych vědel zda má nebo měl někdo podobné problémy a zda mu to pomohlo. Nemám štěstí. Někteří si zajisté vzpomínáte že jsem nedávno tady řešil šmejd SMI6800LE a teď tohle... Proč???? ???
No vidíš, já mám natvrdo zamčeno 100Hz a při stejném nastavení co máš ty, mi to jede bez poklesu výkonu (Leadtek 6800GT@Ultra + FW67.03) .Citace:
Původně odeslal sodom
já nemám problém (musím to zaklepat) ....verze BIOSu co je tam od výroby je "5.40.02.15" . Možnej problém muže bejt v kombinaci s deskou, nebo slabší zdroj (pokud neni karta vadná). Napiš ve kterejch hrách ti to dělá s jakejma ovladačema? Já pužívám FW 67.03Citace:
Původně odeslal Makay
Ja pouzivam refresh force co bylo delane pro ATI a jede mi bez poklesu vykonu :-)Citace:
Původně odeslal sodom
Ja zadny refresh force ani nic podobneho nepouzivam, uz delsi dobu neni duvod, 100Hz bez problemu vsude ;)
2 Over: Heh, slabším zdrojem (550W) to nebude. Deska MSI NEO2 Platinum. S ovladačema to dělalo jak s 67 tak i s posledníma 70.
Dělalo to ve Flatout. Tam v rozmezí 30-60 minut pravidelně kostičky v obraze. Občas zřídka nepravidelně to dělalo u DOOMa a NFSU 2. V jiných hrách bez sebemenších problémů.
No, ale asi to vyřešil nový BIOS co jsem včera flashnul. Zatím vše OK. Doufám že už budu mít pokoj. Napadla mě ještě teplota ale tu mám pod kontrolou. Vodníka sice nemám ale sříň je dobře provětrávaná 12CM větráky... :-)
Chalosi mam 6800 NU s otvorenymi vsetkymi pipkami a nasledovny problem. Ked to este nataktim trochu tak niektore hry(HL2) mi normalne idu ale niekedy sa to sekne na chvilu a potom odmrzne a hra ide dalej. Cim su vyssie takty(aj GPU aj pamate) tak tym su seky castejsie a dlhsie. Ked dam default frekvencie tak vsetko ide jak ma. Je toto sposobene taktom GPU alebo memory? Da sa to nejako riesit? Teplota mi nepresiahne 65 C tak v tom to asi nebude. NIeze by ma to nejak moc sralo tak karta staci na vsetko ale keby som vedel co urobit aby som to mohol este nataktit tak budem rad
A zkoušel jsi flash biosu s vyšší voltáží.Mohlo by to pomoci,ale jen pro stabilitu GPU.Paměti asi moc ne.
jj flashol som bios, je tam trochu vyssie napatie(myslim ze to nema ziadny vplyv nato)
Na 100% ti karta prechazi do throtling modu. Muzes zmenit frekvenci aby odpovidala 3D modu, ale musis si byt jisty, ze tu kartu uchladis.
uf mozes to napisat nejak podrobnejsie? co mam urobit? ten bios som flshoval asi pred 2 mesiacmi a uz som zabudol vsetky tie triky cely ten knowledge ohladom toho. ale vtedy som sa v tom vyznal:)
Karta ma 2D, 3D a throtling mode, alespon vetsina, popripade jde flashnout bios, ktery ma vsechny tri. Pri urcitych podminkach, nekdy teplota, nekdy neco jineho, se karta prepne z 3D modu do throtling modu a to zpusobuje to zaseknuti (vetsinou je to zpusobeno prehratim), pak se po mensi pauze opet prepne do 3D modu. Ovsem pokud je karta dobre chlazena, tak neni zadny duvod dovolit karte se prepinat do throtling modu, takze staci v biosu vyrovnat frekvenci jadra a je po problemu.
ok ked pridem domov pozrem sa do editoru biosu ake tam mam hodnoty, poviem ti ich a povies mi na ake hodnoty ich zmenit. Ked som to robil som myslel ze to mam dobre. a zda sa mi ze som cital nieco v tom zmysle ze moja karta aj tak pouziva len ten jeden mod ten throtling..no sak vyskusam a uvidime
Zdravim,moje GeF 6800GT od MSI odmíta fungovat pod 3D aplikacemi.Po spuštění 3D Marku nebo her je obraz rozsypán na čtverečky a PC zatuhne.Pomůže jen tvrdý restart.Ve 2D bez problému.Zkoušel jsem ovladače 66.93 a 67.03,beze změny.Taktovací kmitočty mám ručně nastaveny na 350MHz jádro a 500MHz paměti.Zdroj mám Fortron 350W s 12cm fanem.Měl jsem pujčeny 500W Eurocase,ale ten také na to neměl vliv.Molex pro napájení grafiky je zapojen.
Citace:
Původně odeslal Robert
sry,ale Eurocase fakt neni zdroj...ani 500W snad neutáhne to co značková 300W....půjč si něco jiného
Dal jsem zpátky Fortrona 350W/12cm vent.Jinak před chvíli jsem zkoušel kartu ve W98SE s FW 66.94 a chyba přetrváva.Citace:
Původně odeslal Over
ale no tak no tak....Eurocase je úplně normální zdroj. Mám v komplu jen 300 W a přetaktovanou 6800 NU + Bartona taktnutého na 3200+ to bere v klidu. Ta pětistovka vypadá úplně normálně. Tu 6800 GT by utáhl s přehledem. Koukám, že každá řada 6800 má nějaké neduhy.Citace:
Původně odeslal Over
:arrow: Toto moze tvrdit len "nezkuseny greenhorn"...Citace:
Původně odeslal Meridius
hehehehe :-) prave ze uplne normalní, ale ne zdroj ... "zdroj" EC 300W bezne chcipa pri prvnim pokusu o spusteni PC s CPU Celeron D 2.66GHz ve zcela bezne konfiguraci ... reklamace dosahuji neuveritelnych %Citace:
Původně odeslal Wuuduu
ale jinak pri tve konfiguraci by nemel byt problem ve zdroji ... 350W PNka zvladaji i narocnejsi veci, ale pochopitelne se to lisi kus od kusu PC
Prostě u mne je eurocase normální zdroj...nic super mega, prostě normální zdroj, takže klídek pánové. :wink:Citace:
Původně odeslal Baron
350 W fortron tuto konfiguraci rozhodně utáhne v pohodě, takže tam bych problém taky nehledal. Nedělal jsi nějaký opičárny s biosem?