2Ladis: Vzdyt jak tak koukam do tvy signatury, tak ty ten novej TEAC mas! :-o Tak se nam vsem pochlub, jak jede? Zejmena hlucnost, grabovani audia, grabovani DVD atd.
Printable View
2Ladis: Vzdyt jak tak koukam do tvy signatury, tak ty ten novej TEAC mas! :-o Tak se nam vsem pochlub, jak jede? Zejmena hlucnost, grabovani audia, grabovani DVD atd.
Mám ho terprve od včerejška, vyměnil jsem ho za původní (novou)Toshibu SD1612, která sice byla spolehlivá, ale měla problémy s čtením trochu poškrábaných DVD z půjčovny. Na klukově sestavě s SD1502 to běhalo OK, tak jsem se rozhodl pro TEACa.Citace:
Původně odeslal Harry
Neměl jsem moc času TEACa potrápit, ale dám samozřejmě vědět.
Zatím se zdá docela tichý, na grabování audia používám CDRW TEAC, je velice rychlé, až 28x i více podle "čitelnosti vloženého CDA" a používám na to EAC. Tak si myslím, že to bude u DVD podobné, uvidíme!
vyzera to ze ten Teac nevie DVD-RAM, toshiba to vie, ale zase nezvlada DVD+RW :? a teraz mi niekto povedzte co s toho vyplyva? ktory z tychto formatov je viac potrebny?
Ladis:
Tak rychle, rychle, ať vim jestli ho mam kupovat nebo ne.
Vydrž, musím se dostat domů ze zaměstnání, doma ..... a večer se ozvu.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Akorát nemám možnost to (myslím obrázky testů) dát na web. Pokud by jste někdo mohl, tak bych mu poslal jpg, nebo gif obrázky.
2ladis: Kdyz toho nebude pet mega, tak mi to posli na mejl a ja to nekam povesim a dam sem link.
2mishiak: to by me taky MOC zajimalo! ted jsem videl DVD-RAM prehravac, ale zase jsou to nejdrazsi DVD media; taky se v tom nevyznam, ale DVD-RW se mi zdaj zajimavejsi, protoze jsou levnejsi media
2kecinzer: Tak včera mi došel nový IBM 180GXP disk, tak jsem ho večer instaloval a na testy DVD už mi nezbyl čas, tak dnes. Zatím jenom dojmy z jeho provozu při instalaci OS a softu.
Hlučnost při kopírování je srovnatelná s Toshibou, kterou mám v druhém compu, tedy SD M1502, ale řekl, bych že 1612 byla o trošičku tišší (ale to trochu závisí od vloženého media a jeho nevyváženosti). Při přehrávání DVD je naprosto srovnatelná a řekl bych, že po vložení načítá CDROM i DVD o trochu rychleji, než jaká-koli Toshiba.
Trochu mě zarazilo, že je vyrobena na Thaiwanu a sestavena v Číně (vlastně je to dnes jedno). Na CDRW TEAC mám vyrobeno v Japonsku.
Ještě jednu drobnost jsem vypozoroval, pokud zůstane v mechanice medium při restartu compu, tak se z mechaniky ozve zakové jemné poklepání, to jsem u Toshiby nepozoroval, resp. neslyšel.
Tak, že zatím takhle.
2Harry: Dík za nabídku, dnes večer ti pošlu pár obrázků z testů, asi použiju DVDSpeed a CDspeed i EAC. (jeden obrázek má kolem 20kB)
Mě Toshiba jede naprosto v pohodě, jediný co mi trochu vadí je pomalejší načítání, ale zase čte všechno 8)
Ladis:
No zatim podle tvýhp popisu vypadá dobře, tak sem zvědavej na ospoledne.
2ladis: v pohode, jen nevim jak rychle to stihnu nalinkovat, jsem dost busy
zajimavy hlavne bude, jak grabuje - at uz data (subchannel), audio (rychlost) nebo DVD (rychlost) a jak cte (poskozeny CD, vypalovany, lisovany).
Tak jsem poslal Harrymu ty obrázky z testů, snad to někde umístí. Měly by tam být testy: V CDSpeed - CDROM lisované, CDROM pálené (40x na Verbatm SuperAZO), CDA lisované, CDA pálené 8x na SONY TY), CDROM lisované silně poškrábané, v DVDSpeetu test DVD ROM. Poškrábaná media to čte jako by se nechumelilo, což mě potěšilo. Však uvidíte.
OK, paráda, ale já žádny testy neznám, spíš by mě zajímalo tvoje slovo jak si spokojen a tak, jak rychle to grabuje audio, ...Citace:
Původně odeslal Ladis
...a jak grabuje DVD - v tomto smeru je Toshiba na prd...
Ty rychosti vyplívají z těch testů, v CDA TEAC DV516E umí Acurate stream a grabuje až 30x. Pokud samozřejme v EAC zapnu AS, tak se to zpomalí, DVDROM grabuje skoro až 15,8x, ale co se týká DVD Video, tak zatím jsem to netestnul.
Koukám, že se Harry zatím neozval, tak tady shrnu moje poznatky z testování TEACa DV516E:
1. Načítání media je asi o 1/3 rychlejší, než u Toshiby
2. Čtení CDROM dosahuje jak u lisovaného, tak u páleného plné rychlosti kolem 47x
3. Grabování CDA dosahuje jak u lisovaného, tak u páleného kolem 40x
4. Čte bez problémů poškrábané (v rozumné míře, ale M1612 je nečetla) CD i DVD
5. Čtení DVDROM dosahuje 15.6x
6. Rychlost přístupu je v průměru u všech medií stejná: Random kolem 84ms (81-87) a full kolem 155ms (151-161)
7. Zatížení CPU je u CDROM a CDA 0-5% (5% při rychlosti 8x) a u DVD je to 60% při max. rychlosti čtení (15,6x)
Testováno na sestavě s Athlonem (dole v signatuře)
V EAC ji testnu dnes, budu si dělat nějaké audio, tak uvidíme, ale tady to bude záležet na nastavení parametrů čtení v EAC (podle výsledné kvality).
Harry je dost vytizenej :? , ale behem dneska to nekam povesi.
Tak tady jsou ty obrazky z Ladisovych testu:
http://sorry.vse.cz/~xhlaj10/dvd/
nebo
http://harry.crolink.cz/dvd/index.php
ale lepsi je stejne to shrnuti, co napsal Ladis vyse, protoze orientovat se v tech grafech bez srovnani...
A co hlucnost pri vsech techto procesech??
WOW! Tak jestli to je pravda, tak už nic jinýho nechci, TEAC ježíšku, TEAC!!!!Citace:
Původně odeslal Ladis
Vypada to dobre 8-) jeste, jaka je hlucnost pri prehravani DVD? Je mozno nejakym softem upravit (snizit) rychlost?
O té hlučnodti jsem už myslím psal. Při kopírování a grabování, když se roztočí na max., tak je stejně hlučná, resp. tichá, jako Toshiba SD M1502 a to znamená, že je o trošíčku hlučnější, než nová M1612. Nevibruje, neskřípe, jenom šumí, jako při proudění vzduchu.Citace:
Původně odeslal Harry
U DVD je to při přehrávání filmů asi jako u Toshiby, v podstatě není slyšet (v hluku ventilátoru CPU).
2Sam Hawkens: Snížení otáček jsem zkoušel s DriveSpeedem od NERA a bohužel, nefunguje. Ztáhnuj jsem si i utilitku od TEACů (tam jich je několi, pro každou CDR mechaniku zvlášť) a zatím jsem neuspěl.
Dnes jsem zkoušel grabování audia v EAC a celkem se potvrdily výsledky z CDSpeedu, pokud nastavím co nejrychlejší grabování, bez ohledu na kvalitu, tak to grabuje až 40x, podle délky záznamu. Pokud nastavím maximální kvalitu s využitím všech vlastností mechaniky a EAC, tak závisí rychlost na kvalitě media a dosahoval jsem rychlosti od 1,4x (u nekvalitního a poškrábaného media a tak kolem 8-10x u nového nejetého media.
Zrovna tak grabování v CloneCD se dostalo až na 46x, ale až na konci grabování, kolem 80%.
Vypadá to, že tento TEAC DV516E je nejrychlejší mechanika co jsem zatím měl v ruce.
Rozhoduju se mezi NECem (ted si hlavy nepamatuju typ, ale je to 16/40 nebo 16/48 :oops: ) a timhle Teacem, tak co myslite ze je lepsi?
Spis by to chtelo srovnani s novou Toshibou M1712 ;)Citace:
Původně odeslal Ladis
To je skoda, ale podle receneho to ani neni treba, ne?Citace:
Původně odeslal Ladis
Par laickych dotazu: EAC neznam, v cem je http://www.exactaudiocopy.de/ tak zajimave? V cene?Citace:
Původně odeslal Ladis
Co to je za kompromis mezi rychlosti a kvalitou? Myslel jsem, ze kdyz grabuju WAV, tak kvalita je vzdy hifi ???
Proc NEC? Proc ne Toshiba M1712 nebo ASUS S616? A jsme na zacatku.. :-DCitace:
Původně odeslal .::Richmond::.
2Harry: Mám doma pouze M1502 a do nadávna jsem měl M1612, ta M1712 bude (asi) to samé, jenom rozšířená podpora formátů.
Zpomalovací sw: No zase to není tolik od věci, já používám v klukově compu DriveSpeed na snížení otáček, když paří nějakou hru, tak se CDROM netočí stále na plný prdy - šetří se tak ložiska a netahá se do vnitř tolik prachu. I když si musí na načtení levelu trochu počkat.
EAC je super program na grabování CDA i pálení (a je zadarmo), jde v něm totiž udělat naprosto identická digitální kopie (bez chyb) CDA, umí i chyby opravovat a při tom využívat crc, které TEAC umí vracet. (je málo CDROM, které ho umí), dokáže vytvořit kopii značně poničeného CDA, které již nic nepřečte a tím ho de-facto zachránit. A spoustu dalších kousků s cue sheet a i pracovat s databází CD, pracovat s mp3 a pod....
Při grabování třeba v NERU (a jiných CDA sw) při tvorbě CDA se do WAWu rychlým čtením (a nejenom) dostanou chyby (chybně přečtené pity), které jsou při převodu do analogu nahrazeny vypočtem a při přehrávání na první poslech, a už vůvec né na PC, to nepostřehneš. Ale když to pustíš na pořádný zvukový aparatuře, tak to slyšet je a to nemusí být žádná HighEnd věž. Stačí obyčejný 12 let starý Technics.
Samo, že pokud posloucháš muziku jen na jedno ucho, tedy jen jako kulisu, nejseš "audiofil", tak to pro tebe nemá smysl a stačí ti kopie s chybama, ale jsou i takoví jedinci, kteří hudbu vychutnávají a těm to neunikne.
2Ladis: Diky za rozsahle info.
Na ten softik se mrknu, kdyz je tak dobry. Nero nepouzivam, CDEx (http://cdex.n3.net/) se mi zda dost v pohode. Miru kvality grabovani jsem tam nevidel, ale mozna jsem to jen prehlidl. Uz jsem tim udelal dost CDA (vcetne smyccove Vannesy ;) a nikdo si zatim nestezoval. Presnou kopii CDA by zvladl i CloneCD, ne?