pozn.
pri pouziti D26 Speed Fire 0.1 & 0.2 mi na NF7 rev. s OCZ DDR400 rev2.0 memtest hlasi chyby pri 400 cl2, pri pouziti ofic. biosu 26 to drzi...divny :?
zase u D26 Speed Fire mam stabilni FSB 256MHz...
Printable View
pozn.
pri pouziti D26 Speed Fire 0.1 & 0.2 mi na NF7 rev. s OCZ DDR400 rev2.0 memtest hlasi chyby pri 400 cl2, pri pouziti ofic. biosu 26 to drzi...divny :?
zase u D26 Speed Fire mam stabilni FSB 256MHz...
Je to možné...Možno si kúsok viac vyberajú.... :? Ale sú v podstate robené na dosiahnutie vysokej fsb.....a to im celkom ide...Teraz používam ten čo mám v podpise a som max. spokojný...
S tim souhlasim. Nekolika mesicnim testovanim beta biosu byl toto take jede z mych zaveru :arrow: s nekterymi mod biosy se projevuje nestabilita ram...Citace:
Původně odeslal Pirs
:roll:
ted jedu na D26 CPC-ON ver.2.0.01 12-13_Bpl_3.19_09.09.04 by Merlin a to drzi pekne :wink:
jeste jeden poznatek...kdyz mam Bios s CPC-off (u 25 a 26 verze), tak komp pri pareni pada a hazi BSOD, pritom Prime i memtest bezely pres noc bez chyb...
JJ...To som zbadal aj ja.....Prime pohoda cez 16 hodín a hry pri vyššej fsb padali ako... :?
blbost..hral sem ted v kuse 4hodiny a csko a predtim nfs underground, asi 15 zavodu, a pohoda :)
jinak prime bezelo bez chyb asi 6 hodin, pak sem to musel stopnout, memtest asi 8 hodin.
250*9,5 vic nedam, limituje me zdroj :(
potrebuju enermaxa AX365VE-FMAX ;D
Blbosťou by som to neoznačoval, pretože niečo na tom asi bude...no a nemusí sa to prejaviť u každého...
Ako sa da rozpoznat cpc ON a OFF .
Dik. :oops:
Je to zvyčajne v značení toho - ktorého biosu... :wink:
Tu je link na sajtu kde sú asi všetky mod biosy od TIC-TACa a Merlina.... :-)
http://www.pc-tweaker.ch/Downloads/BiosMainboard.htm
dobre ranko :-)Citace:
Původně odeslal mortician
zn: 2. strana
Dobre, dobre ty si borec, ale možno to niekomu na začiatok pomohlo... :? :-)
cau, ja som to myslel tak, ze to tu uz bolo (na 2. strane tejto temy), potom sa tu hromadia duplikaty a tazko sa v tom hlada, ale nic v zlom, pohoda, ta stranka je inak jedina, ktora sa drzi, ostatne kapu, snad tao vydrzi aj ked mna uz modded biosy prestali bavitCitace:
Ja uz tomu nerozumim!nahodil jsem tam modnutej bios od merlina...ale nic se nezmenilo!poradte!jakmile dam FSB treba na 220MHz tak me po restartu zacne comp akorat silene piskat a uz se nerozjede!!!!co to zpusobuje? :?:
barakoas: me tohle dela v pripade ze nemam ramky synchronne s fsb - kdyz dam napriklad fsb 233 a ramku necham na 200 vysledkem je, ze nenajede PC.. pokud dam fsb 233 a ramky rovnez 233 vsechno jede stabilne bez problemu.. pokud nejedes synchronne tak to vyzkousej, pokud jedes tak ti treba ramka nezvladne 220..?
OK!testnu to!dikec! :!:
Pre tých čo stále nemajú jasno či CPC - on, alebo off bios...Hádam toto napovie...
CPC On for
1 x 128MB
1 x 256MB
2 x 256MB
1 x 512MB
CPC Off for
2 x 512MB
3 x 512MB
2 x 512MB + 1 x 256MB
3 x 256MB
:-o Hmm pekna tabulka. Takze podla nej budem musiet potestovat CPC off (mam momentalne on) . A v com sa to vlaste prejavi ? Vo vyssej FSB ?
dik
Ano, mel bys tim dosahnout vyssi FSB, ovsem rozdil ve vykonu je tak markantni, ze by to muselo byt o HODNE MHz, aby se ti vyplatilo prejit na CPC OFF. Osobne jsem to zkousel na 2x512MB VITESTAch a CPC ON na 220MHz bylo zhruba stejne vykonne jako CPC OFF na 242MHz...Citace:
Původně odeslal JUVS
Tak som potestoval D26-MantaRays-XT on a off verzie a bohuzial nepodarilo sa mi vacsie stabilne FSB dosiahnut (blbe pamate :? ).
Takze ostavam u ON .
Myslím, že na to, aby sa dali porovnať nastavenia O/C biosov, je potrebné mať aspon základné mody na doske...V-Dimm + VDD + L12...aspon, ináč sa naozaj moc rozdiel v max. možnej FSB neobjaví.... :? :-)
Souhlasim, ten L12 je rozhodne nutne minimum...Citace:
Chapu dobre, ze pokud bios podporuje Soft L12 mod, takze nemusim mit ten hw nebo je ta jeste nejaka finta navic?
Bios s L12 Modom built in, je úplná náhrada za drátovanie, takže v konečnom dúsledku je jedno, či máš zadrátovaný socket/CPU, alebo bios, ktorý obsahuje L12Fsb mod...
btw. ako napísal Zilla - L12 je v podstate základ pri dvíhaní fsb....ale samotný nestačí...VDD mod, príp. 3,3V rail mod sú pri dvíhaní FSB nad 220 viac než potrebné... :-)