idle 40, primeload 45, vse teploty v jadre :wink:
chlazeno rekordem a dvouma 12cm fanama 8-)
Printable View
idle 40, primeload 45, vse teploty v jadre :wink:
chlazeno rekordem a dvouma 12cm fanama 8-)
U m2 je to celkem zajimavy nekdy se teplota v Idle ustaly na 32C a nekdy na 38C takze to hodime do prumeru a v Idlu mam 35C a pri zatezi nepresahne 45C.Jinak mam bloky od Aquacoolu prevrtany a upraveny na 10/15 hadive.Vymenik mam ofukovanej dvema Sunonama na 5V+druhej je na tom pasivne.
tak sem zjistil nakonec ze to fakt haze haluze ...vcera idle 48 dnes pro zmenu 32 ;D takze na vine bude cidlo ... pomuze vymena biosu ?Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
nevim jestli ti bios pomuzeCitace:
Původně odeslal Tukancheez
zkus treba modded bios, ja si ho nemuzu vynachvalit
hlavne co se overclockingu tyce je to parada!!
2Miskoboss: je to trochu OT ale jakej pouzivas a co ti zlepsil ?
pouzil jsem D26-BlackMantaray-L12(diky morticiane)Citace:
zlepsil me propustnost pameti, ale hlavne me dovolil dosahnout vetsiho FSB!!! a to myslim dost radikalne
z 220 jsem se dostal na 240 FSB
jenom diky biosu
no diky za tip zkusim to snad se mi to neposere ...ja sem na to flashovani dosti sikovnej ... ;DCitace:
nic ale dost OT :!:
:o Tak jsem dnes resil podobnej problem..... a jednoznacne to delal pritlak WB na cpu. Stacilo klicem (palec&ukazovak) dotahnout o cca pul zavitu maticky na WB (delal jsem to za chodu) a vse je ok. Teplota pri tom slezla z 45 na 33 stupnu - to bylo samozrejme po startu PC (cca 5min), kdy se mi nejak nezdálo ze sou teploty na procu vysoky. Jinak me teploty po ctvrtom dni na vode s WB na CPU (Cascade) NB a GK - vse od Radka -pumpa Eheim 1048 - radiator new z Feldy + 3xfan80 na cca1500 ot. a expanzka alá-home made lahev od destilky + 4m 10/14 silikonek(vse cca 1.8l) jsou:Citace:
Idle/Prime&GameLoad/voda*/teplota v mistnosti
37-40/44-46/29-35/24-27
*voda -neni to teplota vody ale WB na cpu -mam tam primo z boku na medi prilepeny cidlo z panelu od eurocase(mimochodem vinikajici vecicka za tri stovky to ma tri cidla teploty a otacek fanu), a meranim v expanzke jsem zjistil ze se tyto teploty se lisi max o 0,5 az 1 stupen).
:!: Takze jsem timto pzorovanim dosel k poznatku:
1. Pri Idle a dobrem pritlaku WB na CPU max rozdil voda - CPU (dioda) 8-10 C
2.Pri Load -max 10-12 C. Rozdil vic jak 15 C ukazuje na spatny pritlak nebo spatne nanesenu pastu.
Jinak sestava viz popis - nestih sem jeste odeditovat water... a do procu ted poustim 1.85 V - , NB- 1.9V a grafuli mam FX5900XT -500/950 -(taky dobre topitko ....
edit:uz jsem to odeditoval i s newCPU :drool: od Radima. (zatim ho zahoruju na 1.7V s teplotama v popisu - tak za 14 dni ho vyzkousim >2.6GHz :drool:
2 integráč : zajimavý poznatky ...zkusim si pohrat vic se sponou ... mozna je to fakt spatnym kontaktem i kdyz pochybuju u me bude spis problem ze mam malej vymenik a v okruhu nemam tolik vody :wink:
uvidim testnu a poreferuju zda to neco zmenilo :-)
EDIT: tak opravdu to bylo tim ze blok nebyl radne dotazen :) sice to pomohlo jen o 3 stupne ale i tak lepsi nez nic :-)
Konečně se i já můžu zařadit mezi vodnáře ;D
Po několika týdnech výpočtů a čmáranic vznikl po spolupráci s kámošem blok, který se inspiroval Catharovou Cascadou, takže funguje na stejném principu, chilli vstřikování. Liší se počtem trysek a odvodem kapaliny z bloku.
Okruh tvoří:
- CPU blok
- čerpadlo MJ1000, zatím použito jako ponorné
- 12/16 silikon hadičky
- radiátor Kadett '87
- 1x 120mm fan Spire (na 5V ofukuje radiátor při 1150-1200 ot/min)
- provizorní nádoba (asi od nějakého sirupu :-) )
Zajímá mě jen Burn testování, takže maximální teploty při Prime95 (torture test maximum heat) jsem s XP-M naměřil tyhle:
2200 MHz (200x11, 1,48V real) 32°C
2400 MHz (200x12, 1,64V real) 38°C
2475 MHz (225x11, 1,68V real) 39°C
Myslím, že to není vůbec špatný a VELKÝ DÍK patří kámošovi, kterej si dal tu práci, že blok nejdřív vymodeloval ve 3D a pak i "vytesal" ;D
Dík patří i všem co tady na 4u dávali užitečný rady všeho druhu ;-)
Postnul bych nějaký fota, ale zatím není kam :-(
Chladi vubec nekdo P4 vodnikem? Nebo jenom AMDcka ;D
jo ja.Citace:
Původně odeslal Rutuf
mel jsem 3,4 s.478 na vode vse vcetne hdd .
ted mam 3,4 s.775 .v pondeli budu zapojovat vsechno na vodu.
38 Stupnu idle a burn kolem 42-43 stupnu
procak 220x11@1,75 V Barton a k tomu chazene GPU 9500Pro
:evil: bohuzel ted jedu na vzduch :( odeslo mi cerpadlo :? :evil:
jaky jsi mel teploty pro porovnani :wink:Citace:
Původně odeslal vlkodlak
3,45@1,7V 53 full load na abit is7 ;) (rozumej 10 stupnov nad asus ;D)
vse default P4 3,4 s.478Citace:
Původně odeslal Rutuf
pri oknech teplota 27-32 stupnu
100% zatez 42-45 stupnu
ja P42,8@3,2GHz NVCitace:
Původně odeslal vlkodlak
s box chladicem mam 28-31 a 47-48 vodnik bude spis o tom ze je silent
a nebo mi spatne ukazuje MBM5 :-)
to jsou teploty na vodniku pri oknech nebo 100% zatez?Citace:
Původně odeslal Rutuf
s box chladicem tzn vzduch nevim jestli prejit na vodu tak jsem chtel porovnat ale tady jsou sami AMD :?Citace:
Původně odeslal vlkodlak
okna 28-31
zatez 100% 47-48
a to mas prescotta ?Citace:
Původně odeslal Rutuf
a chladic je z 3 kila medi ne ? :)
tak já ho tu mám teprve chvilinku ale zatím idle 30-33 a ve hre to vylezlo na 35 ale nevím nevím no uvidíme musím testovat :o) XP-M@2300Mhz
Tak Edit: Spíš to vypadá že bude těch 35 idle :oops:
takze uz mam vodnika zapojeny.
P4 3,4 s.775 vybava viz.podpis zatim vse na default
chladici telesa na cpu+vga+chipset+4xhdd vse od galaxiho(diky)
+ medeny chladic 25x28cm se 2 okruhy -s 4x12cm vetraky(special zakazka od ertyho -diky)
http://sweb.cz/1234eso/vodni%20chladic-erty/
zatim teplota v oknech 38-45 stupnu
BTW: chlapi cim to merite ? me totiz ukazuje speedfan teplotu 51 pri idle ...ale kdyz na to hrabnu tak to nema ani 40°C ...v cem je to nejlepsi merit..me totiz prijde ze to cidlo je jakysi vyjebany ....
takt je ted 2400mhz .... :wink:
51°C mi prijde divnych a navic nekdy ten speedfan ukazuje haluze ... :roll:
co poradite kde (respketive cim - software) merit krome Biosu ten ukazuje tusim taky tak divne ... to asi vsecky programy meri z Biosu ...takze si vlastne asi nepomuzu ze?
...tak sem se zeptal a i sam si odpovedel ....no jen potrebuju potvrdit moje uvahy ;D :lol:
to je zajimavy ze mas stejnou desku jako ja a speedfan ti ukazuje spatneCitace:
zkus nekam vrazit normalni teplomer
jj uz jsme o tom basnili mozna je to fakt tim BIOSEM ...ale jdu to testnout prilozit teplomer .... :wink:Citace:
EDIT:
takze zmerit se mi toho moc nepovedlo tak sem aspon zkusil zmerit teplotu vody.... ukazuje to 36,8°C mel jsem to setrepano na 36,2°C tak a zvedlo se to ..to uz je hodne ta teplota ze?
jinak speedfan ted ukazuje 44°C na procaku