No tak to by sis potom nezahral ani jednu hru :wink:
Samozrejme to na AMD chodi .
Printable View
No tak to by sis potom nezahral ani jednu hru :wink:
Samozrejme to na AMD chodi .
Jsou tak označovány verze pro Windows.Citace:
Původně odeslal Adyz
Zatím poslední ostrá verze je 4.19. Je to také poslední verze klasického klienta BOINC. Následovat bude tzv. Boinc Manager. Jiné prostředí, 5x větší instalačka.... :-/. Alfa a beta verze Boinc Managera jsou v download sekci také, viz. link vejš.
dejv
Tak jsem tuto verzi nainstaloval - nejprve jsem musel odinstalovat 4.19. Verzi 4.22 jsem nainstaloval do stejneho adresare, normalne si nacucla veskere nastaveni, ktere tam bylo a klasicky po spusteni vypsala:
18.2.2005 22:48:01||Version Change Detected (4.19 -> 4.22); running CPU benchmarks
V servisech se objevila nova sluzba boinc, kterou kdyz vypnete, tak boinc manager nic neukazuje. Ted mi ke stesti schazi snad jen zapnute seti servery.
tiez vam nejdu SETI servre?
vsechno bezi v poradku...
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/sah_status.html
mimochodem, oficialni ostra verze je ted 4.45
teraz ano, ale pride mi ze to ma dost solidne vypadky :?Citace:
Původně odeslal howard
Optimalizace SETI/BOINC
Chtěl bych upozornit všechny z vás, kteří počítají SETI/BOINC a nemají ještě optimalizovanou verzi setiathome.exe, že zbytečně máte příliš dlouhou dobu výpočtu, což je škoda jak pro vás (máte méně kreditu), ale i pro váš tým (nižší skóre a případné pořadí) a nakonec i pro SETI projekt (méně vypočtených jednotek).
:arrow: Takže o co jde. Oficiálně dodávané boinc.exe a setiathome.exe jsou udělané tak, aby běhali pokud možno na všech procesorech a z toho vyplívá, že nemohou být příliš optimalizované pro konkrétní hardware a nemohou tak využít jeho výhody.
Linuxáci znají výhody kompilace nějakých programů, když si některý překompilují na svém procesoru.
Naštěstí nemusíte stahovat zdrojáky SETI a BOINCu a kompilovat si je sami ve Visual Studiu, někdo to už udělal za vás :-). Existuje sada různých boinc.exe a setiathome.exe, které jsou překompilované za použití různých kompilátorů a na různých procesorech.
:arrow: Co musíte udělat. Měli byste si zjistit, co máte za procesor, jakou má instrukční sadu, podle toho zvolit správné soubory a nahradit je za stávající.
:arrow: Tady máte kompletní návod, jak na to, není to příliš složité.
- mejte verzi boincu 4.45, at nejsou pripadne problemy
- dejte No more work/ Nestahovat dalsi jednotky pro SETI
- nechte jednotky v zasobe dopocitat a vsimnete si jejich casu a vysledku benchmarku
- stahnete si CPUZ a zjistete, jakou instrukcni sadu ma vas procesor, napr ja mam: MMX, SSE, SSE2
- na strance http://www.marisan.nl/seti/index.htm/ stahnete ze sekce "Compiled with Intel C++ using IPP library" R7 verzi pro vas procesor (ty R7 jsou podle zkusenosti nejrychlejsi)
- pak si tady sosnete boinc.exe pro vas procesor http://boinc.truxoft.com/
- vypnete boinc
- zazalohujte si adresar boincu !!!
- rozbalte soubory app_info.xml a setiathome_4.11_windows_intelx86.exe do adresare BOINC/Projekty/Seti/
- pokud v tom adresari mate setiathome_4.18_windows_intelx86.exe, nechte ho tam, pokud tam mate 4.09, smazte jej
- nahradte boinc.exe tim optimalizovanym v adresari boincu
- spustte boinc (version change 4.45 -> 4.68) a okamzite resetujte SETI projekt
- pote se vam stahnou workunity pro verzi 4.11, ackoliv boinc manager vam stale muze v zalozce 'work' psat 4.18, to je jedno, to poznate na rychlosti vypoctu
- no a nechte to pocitat a hodte sem vysledky (spolu s vasim procesorem)
Je to opravdu tak jednoduche a stoji to za tu trochu prace! Je skoda, ze tolik clenu tymu pocita s neoptimalizovanou verzi, mame tak zbytecne horsi vysledky.
Mé výsledky - doba výpočtu SETI:
- 2 počítače v práci Pentium 4 celeron Northwood 2.4 GHz MMX, SSE, SSE2
původně 8.5 - 9 h
po optimalizaci 2 - 2.5h
- další počítač v práci Pentium 3 E Coppermine 800 MHz MMX, SSE
původně 8.5 - 9 h
po optimalizaci 4.7 - 6 h
- počítač doma Pentium 3 celeron 1.3@1.43 GHz MMX, SSE
původně 7 - 8 h
po optimalizaci 3 - 3.5 h
Všimněte si těch rozdílů - s normálním SETI počítá P4 celeron 2.4 GHz pomaleji, než můj domácí P3 celeron na 1.3 GHz a stejně jako P3 na 800 MHz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není to nářez? :D Nebojte se toho, stojí to za to :!:
Na závěr ještě patří poděkování forestovi, truxovi a honzovi z boinc fóra.
verzia sa mi v "ABOUT" nezmenila :?
No jasne, protoze boincmgr.exe se nezmenil, ten je porad 4.45. Ale to je jedno, boinc.exe je jiny.
Me to fici hezky,skoro, ikdyz pocitam, tak se mi nemeni stav bodu, a jednotky odesilam, nechapu.
jednotky musia vypocitat aj ini uzivatelia aby sa overil vysledok, body sa pridelanie neskor, dovtedy su v stave "Pending"Citace:
Původně odeslal Neo2199
mam taku otazku: Nema momentalne SETI projekt problem s nedostatkom jednotiek na pocitanie? Predictor aj Einstein fici fpohode, ale setakov je mizerne malo... :?
JJ, to je jiste, proto jsem si nastavil at to nataha jednotek na 10 dni dopredu. Jednotek je strasne malo v seti :-)))