Taky pekny clanek.. ten na SH je preci jen o neco delsi a propracovanejsi... vice testu.Citace:
Původně odeslal MV
A jak rikas... zase tam neni OC... skoda...
Printable View
Taky pekny clanek.. ten na SH je preci jen o neco delsi a propracovanejsi... vice testu.Citace:
Původně odeslal MV
A jak rikas... zase tam neni OC... skoda...
Osobne se mi zda lepsi jit do normal Athlonu64 2800+ BOX za 4800, nez cekat na vice osekany Sempron,ktery stejne hned nebude. Ale vsecko je otazka ceny a vykonu. Btw myslite, ze deska MS KT880 DELTA FSR je pro A64 ok? Vim, ze hodne lidi MSI neveri, taky ale znam par lidi co MSI maji a jede jim v klidu. Navic za 2500,- se mi jevi jako ok /nemam moc prachu a chtel bych upgradovat prave na A64 2800+/.
2 Hombre-CZ: ta doska co si napisal moc pre a64 nebude, je to msi s via kt880, cize pre k7 platformu, ked pre a64 2800 a od msi, tak ich boardu s nf3-250
podle mě má smysl počkat si na sempron do s939, aby to se s754 a 940 nedopadlo jak u intelu s předchůdcem socket 478 :-)
No osobne to vidim tak ze prechod na SocketA Semprona sa mne osobne neoplati...a zas co sa tyka perspektivy do buducna S754 a Sempron 3100+ mi nepripada moc lakavo...:
Sice na hry je S754 + ten Sempron celkom lakadlo, ale inac nic moc...skor si pockam na S939 a nieco do neho. Dovtedy si urcite vystacim s tymto co mam v podpise...
Maximalne pojde nova doska (EPoXa zacina zlostit - nafukli sa kondiky) a nove HDD + pamet - nic viac mi netreba...a ze by som kvoli DOOM3 alebo nedajboze kvoli inemu grafickemu paskvilu vyhadzoval furu penazi..... :roll:.
Moje recCitace:
Původně odeslal GABO
Pořád daleko lepší varianta než si dnes kupovat XP-Mobile :!:Citace:
Původně odeslal GABO
Pokud myslíš semprona na s 754 proti XP-M tak to sempron jasne vede
Jojo myslím, já nevím co všeci mají proti s754 který se vyrovná výkonem tomu co mám v podpisu, pokud přetaktuju tu A64 případně semprona na 3100+ na 2.4Ghz.Citace:
Původně odeslal phate
Ty seš asi hodně mimo. Většina lidí tady si může XP-M dovolit bez změny desky a budou s ním mít výslednou frekvenci mnohem vyšší než se Sempronem 3100+. Výkon ve výpočetně náročných aplikacích budou mít vyšší, výkon ve hrách jen o málo nižší a taky budou mít velkou L2 cache, takže žádné cukání her v krizových situacích (porovnávám přetaktované XP-M s přetaktovaným Sempronem 3100+). Uvědom si, že ze Semprona 3100+ dostaneš maximálně kolem 2300 MHz, víc už desky jednoduše nedá kvůli vysoké frekvenci HT (a s deskami bez PCI lock ho vytáhneš na 2 GHz max.).Citace:
Původně odeslal Spajdr
NJN Spajdre ale zabudas na jednu vec...ked niekto vlastni CPU Athlon XP ktore mu ide pretaktovat na 2000Mhz max plus minus a preda ho...za par kacek kupi AthlonXP-M a ak ma stastie pojde mu to na 2500MHz co je predsa len skok...oproti tomu 2000 MHz. Samozrejme zalezi aj od inych veci ako ci vlastni vhodnu fosnu a pod...
Proste tu budeme kecat dookola dokola...niekomu sa oplati prejst na XP-M niekomu uz rovno na S754 a niekomu sa neopalti prejst na nic jednak kvoli tomu ze ma dostatocny vykon (ma CPU na 2500 MHz) a kvoli tomu miernemu vykonu sa neoplati...to mu je lepsie vrazit peniaze do grafarne...uz ak.
Jednoducho...su tu rozne skupiny ludi s roznymi konf.. a kazdemu je vhodne nieco ine :wink:.
Este je tu jedna skupina ludi...maju kopec penazi alebo su sikovni a maju stale TOP HW :wink:
Podívej se na testy UT2004, botmatch, sám jsem měl A64 2800+ na 2.25Ghz tak vím o čem mluvím oproti XP co jsem měl na 2.4Ghz, je rozdíl mít o 20fps navíc v botmatchi a to jsem neměl to A64 2800+ ani přetaktované narozdíl od toho XPčka! Takže seš mimo ty, sám jsi netestoval XP na 2.4Ghz vs A64 2800+ overclocked, takže narozdíl ode mě nemůžeš srovnávat, však si pak zkus obojí přetaktovat a uvidíš ty obrovské rozdíly. To že je XP a deska levnější, no budiž, ale když chceš kvalitní desku, tak DFI a ta stojí kolem 3000Kč, Epox 8KDAJ stojí o litr více méně v CC, někde se dá sehnat i pod 4000Kč (Radim Štepanec by sehnal určitě pod 4000Kč). Viděl si vůbec vliv taktování u A64 oproti XP? Když dáš XP co má základ 1.8Ghz a dáš ho na 2.4Ghz tak rozdíl tam věru je, ale u A64 to platí skoro dvojnásob.Citace:
Původně odeslal Eagle
To má někdo takový šit i dnes že mu to jde na 2Ghz? Kdyby si ty takový kousek měl, šel bys do XP co jde o 500Mhz navíc? já rozhodně ne, po testech co jsem dělal.Citace:
Původně odeslal GABO
Hmm... takže to, že XP-M na 2.4 GHz na KT600 (což je pomalý čipset, proti nForce 2 běžně o pět procent) udělal v UT2004 Assault se standardní FSB400 skóre stejné jako Sempron 3100+, ti připadá jako špatné? Mně teda rozhodně ne. Jestli ty jsi měl stejné skóre v UT2004 na netaktovaném A64 2800+ jako na XP-M na 2.4 GHz, tak jsi to někde dobře zvoral.Citace:
Původně odeslal Spajdr
"Viděl si vůbec vliv taktování u A64 oproti XP?" - A64 profituje z latencí pamětí, hrubý výpočetní výkon na stejné frekvenci je až na pár instrukcí +/- stejný jako u XP (minimální změny v jádře). Narozdíl od her, které mě nezajímají, které nehraji (a které jsou s dobrým monitorem závislé stejnak jen na grafice), mě zajímá právě hrubý výpočetní výkon pro věci jako LAME, video, kompilace. Z her jsem hrál naposledy Jagged Alliance 2 a předtím Descent 2. Příležitostně hraju Kennedy Approach (z roku tuším 1986) a občas nějaké ty webové / flashové kvavinky typu Yeti Sports. Proti současnému stavu nebudu cítit významně vyšší výkon v pro mě důležitých aplikacích do okamžiku, než budu mít 3GHz Athlon 64 nebo dual-core.
A co jsi měl prosím tě za grafiku na test u toho UT2004? já to co mám v podpisu, co ty? mě to totiž připadá že tě brzdila grafika a né jenom procesor. Nezvoral jsem nic, měl jsem 10x240 nastaveno. A já to CPU beru jako do budoucna pro hry, né pro aplikace aby bylo jasno. Chci říct že pokud má někdo X800/6800GT tak je prostě XP-M na hry totální blbost.Citace:
Původně odeslal Eagle
"A co jsi měl prosím tě za grafiku na test u toho UT2004? já to co mám v podpisu, co ty? mě to totiž připadá že tě brzdila grafika a né jenom procesor. Nezvoral jsem nic, měl jsem 10x240 nastaveno. A já to CPU beru jako do budoucna pro hry, né pro aplikace aby bylo jasno. Chci říct že pokud má někdo X800/6800GT tak je prostě XP-M na hry totální blbost."
Spajdr má pravdu, X800 apod jakž takž nakrmíš A64, starej XP-M je prostě... starej a pomalej
a to ta A64 2800+ na 2.25Ghz fičela rychleji ve Farcry než s procákem co mám teď ;D ale to je tím že má podporu A64, ale jde vidět že to lze ve hrách využít, kolik měl kdo když ze začátku hry vyšel ven z bunkru při 1024x768 bez AA a AF měl při pohledu ven na pláž kolem 50fps? asi málokdo, já doma mám něco přes 38fps tuším.
mas :arrow: pravdu :!: kto chce nech si kupi kto nie tak nie :!:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Pro ty co mají 9800XT to XP-M stačí, ale né pro X800XT, měl jsem to svoje XPčko dva roky a viděl jsem co to dělá v nových hrách, hlavně cpu intensive, např. takový Spellforce, kde se to skriptama jenom hemží padal s tou mojí grafikou v klídku pod 20fps, s A64 to nepadlo pod 29fps a to jsem měl ještě paměti asynchro proti FSB (255). Však on někdo udělá ještě testy brzy, kde porovná Socket A versus Socket 754 a to se budete divit co to dělá s X800XT kartou.
On si někdo k X800 koupí takové šunky jako XP-M, A64 2800+ nebo Sempron 3100+ ? To je dobrý vtip! K drahé grafice kupovat tak levné a nevýkonné procesory.
Bohuzial ale 20litrov na procesor nemam :!: a ani na grafu :!:Citace:
Původně odeslal Eagle
preto mam co mam 8-)
Ty jsi nám ale vtipálek chlapčeCitace:
Původně odeslal Eagle
EDIT BY GABO: ty si este vacsi vtipalek...uz si taketo nemiestne poznamky nechaj a ber ako upozornenie....venuj sa teme..alebo sem ani nepáchni.
Přečti si, o čem se tady mluvilo pár postů zpět, pak ti možná dojde ;-). No jo, když někdo chcete dát 15 tisíc za grafiku, tak si taky pořiďte odpovídající procesor (= A64 s939). Každá legrace něco stojí.Citace:
Původně odeslal phate
COPY THAT !Citace:
Původně odeslal phate
2Phate: Mno ty by si rozhodne mal drzat usta lebo ty si nam taky odbornik tym tvojim prispevkom ze mi je z toho zle. Polka z Vas co tu chodi nevie doslova ani ň z toho co Eagle...mozno viete po pamäti urcite frazy ale hlbsie fakt nic. Tak si odpustaj taketo poznamky lebo nebyt ludi ako Eagla a par inych tak to tu uz doslova fakt zdochne....
2Spajdr: k tomu shitu ako som pisal. Nikto nie je zazobany a ani nevykradol banku alebo nema kamaratov na spravnych miestach. Preto ani ja ani kopec inych nema X800Pro a pod grafule...a predstav si este ze takych 2000 MHZ SHITOV podla teba tu ma kazdy druhy clovek...teda aspon co mam znamych. To ze mas ty extra hype natakteny komp neznamena za sa kazdy druhy z toho pokaka..aby si to zle nepochopil:
Je fajn ze ak ma niekto nove HW a teda postne tu na forum vysledky na ktore sme zvedavy...horsie je ked ti ten extra HW pomiesa rozum a nie si schopny akceptovat realitu ze tu fakt vela ludi ma kopec shitov (TVOJ NAZOV XP2000).....
Plati to co som napisal v predchaddzajucom prispevku....kazdy patrime do inej skupiny s inouzostavou, kazdy ma iny potencial na kupu (prachy) a to je rozhodujuce...to neovplyvnia ani benche :wink: