chci nejakou mobo a nevim jakou - docela ted uvažuju o tédle
NFII U400S-AL info na www.dfi.cz
co si o ní myslíte?? stojí 2300 což je velice pěkná cena
Printable View
chci nejakou mobo a nevim jakou - docela ted uvažuju o tédle
NFII U400S-AL info na www.dfi.cz
co si o ní myslíte?? stojí 2300 což je velice pěkná cena
MSI K7N2 Delta2 - co na ni rikate ? podle obrazku vypada ze je oproti puvodni Deltě dost predelana...
Review: http://www.madshrimps.be/?action=get...78&articID=216 (6stranek)
jinak uz fakt nevim co s nforce2 (ultra) 400 :
Epox - no more
Abit - váham :?
Asusy - jsou ted prej nic moc
no pak zbejva:
Gigabyte
Soltek
jinak jakej je tepelnej rozdil mezi nf2 a nf2(ultra)400 ???
vahat nad ABITem?Citace:
Původně odeslal malina_jack
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23972
toto je jasna volba
ja si ju nemuzu vynachvalit!!
hmm, koukal sem nani hned jako na druhou co bych koupil ,ale odrazujou me ty reakce dole v diskuzi na CC +Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=69416
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=48690
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=68280
no nevim no
ale vzdyt ze vsech tech thredu vypliva, ze NF7-S rev. 2 je dobra deskaCitace:
Původně odeslal malina_jack
a ten posledni je o AN7 a to je neco jinyho jak nf7-s
a hlavne ju tady ma spousta lidi, takze kdyz bude nejakej problem, mnohem vic lidi je ti schopno poradit!
ja sam ju mam 10 mesicu, a nemel jsem jedinej problem
(akorat jsem jednou dal spatnej bios a deska sla do haje==ale to byla moje chyba)
navic jsou na ni modded biosy, ktery ti zvednou OC dost podstatne
rozhodnuti je na tobe
zdravim , právě prodavam svuj procak a desku a vymenim to za novej AMD 64 939 a nejakou desku k nemu. Protoze vlastnim pameti 2x Kingmax Hardcore 500Mhz chtel sem se zeptat jakou desku by jste k nim doporucili , a nejake zkusenosti jestli nekdo mate tyhle pameti. Diky
Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem MB pro s939 (3000+).
Celkem dlouho prolézám různá fóra a recenze.
Původně jsem měl vybranou MSI K8N neo2 platinum 54G, neb o ní vcelku dobře psali mmj i na PCtuningu.
Nicméně je spousta uživatelů co si na MSI a konkrétně na tuto desku stěžuje - problémy s kompatibilitou RAM, ATI 9600XT a Pro.
No a vzhledem k tomu, že mám 9600XT a nehodám jí měnit, tato deska pro mě padá.
Jakou tedy mám koupit?
Imho připadají v úvahu Epox EP-9NDA3+ - nForce3 250 a Gigabyte GA-K8NSNXP-939 - nForce3 250).
Ještě by snad připadla v úvahu Abit AV8 3rd Eye - VIA K8T800 Pro
Důležitá je pro mě co největší obecná kompatibilita (ram, GPU, zvuk), vysoká stabilita, velký taktovací potenciál.
Jakou desku s nF3 (KT800 se, jak jsem se dočetl není na taktování příliš vhodná) mám vzít?
Díky za help
Petr
2 kooca:
neporucuji to msi k8n neo2, vyrobky maj promelivou kvalitu a sice nekteri na desce lamou rekordy a jini reklamuji a reklamuji...
malo negativnich reakci je na abita AV8 3rd eye - je na nej thread od Wuuduu
Epoxe 9NDA3+ ma zatim pouze Jiri Drak, utekl na nej z k8n neo2 a zatim je spokojenej - je to novinka v realnym prodeji cca 14 dni
takze si vyber dle layoutu desky [ zda se ti tam vejde vetrak] - lasky a nelasky k via ci nvidii. pretaktovani zjistis z podpisu lidi nebo se na konkretni zkusenosti zeptej primo - taky to tak delam a taky se mne ostatni ptaji
chcel by som sa spytat ci sa oplati a ci je dobra tato karta MICROSTAR MS-8937-030R (FX5900ZT-VTD128) GeForce FX-5900XT 128 MB ale este aky je rozdiel medi ZT a XT 5900 .
2 kral868
pocuj ale toto je o chipsetoch a nie o grafikach :!: skus to adresovat do NV grafickych kariet
Jakou desku s AGP portem na sockek 939
Rozhoduje VÝKON,STABILITA
ABIT AV8 :idea:Citace:
Původně odeslal maxx
Uvazuji o koupe desky pro A64 2800+
Pri pohledu do ceniku http://shop.computershop.cz/StoreCSV...4&idpodkat=194
me oslovily dve .
Gigabyte GB K8NS-Pro a nebo Epox EP-8KDA3J .
Ten Gigabyte je vice vybavenejsi ale zase Epox muze prekvapit ohledne ladeni tak nevim. Jedine co me zaujalo u Epoxu je neradicni umistneni napajeni desky. Neni s tim problem pri pouziti vetsiho chladice?
A tedka chladic. Nasel jsem celkem zajimavy kousek http://obchod.nextcomp.cz/product.ph...id=8802&cat=3&
ale ta jeho vaha a montovani me vcelku nenadchla zato cena a moznosti jsou skvele. Pri studovani prosptektu jsem zjistil ze se oddela original ramecek a chladic se pripevni pres vlastni mechanismus. U Epoxu pri pohledu do manualu jse zjistil ze to asi pujde ale asi jen na dve diry /misto sesti/ a Gigabyte nevim.
Nebude to problem, udrzi to deska?
Diky BF
Ahoj lidi protože budu dokpovat pár komponent abych už měl konečně plně funkční pc potřebuju radu ohledně základní desky pro Athlon 64
Potřebuju poradit 1-2favority a to pro Socket 754 a 939.
Pokuď možno pro oba sockety ty tipy.
Jinak rozhoduje hlavně,kompatibilita desky s jiným hw-myšleno obecně a celkově,vysoký výkon,extrémní stabilita a celková preciznost a kvalita desky,dobrá značka/výrobce desky.
Takže díky za tip na desku s oním chipsetem.
PS:ani tak nepotřebuju aby šla skvěle taktit,jako spíš nejvyšší možnou kvalitu a stabilitu.
Desku budu kupovat bez sata nebo možná i spíše s ním-ještě uvidiím.
Budu rád když to bude nějaký v pohodě sehnatelný tip co se nabízí běžně v čechách např. na CC.Díky mooc
nevim co chces slysetCitace:
Původně odeslal Nvidia fanda
par prispevku nad tvym doporucujou Abit AV8
zatim jsem na neho slysel samy kladny ohlasy
a co s tim byly tehdy za problemy, tak se vsechny vyresili
ahoj,
přemýšlím o upgrade svého PC a rád bych slyšel Vaše názory na jednotlivé desky pro socket 939. mám dva horké kandidáty. samozřejmě jsem se nejdříve snažil pročíst veškeré dotazy a rady, zdá se mi že všude se více doporučuje MSI, z důvodu, že mám možnost objednávat u dodavatele, který má ASUS vnabídce, a rychlé případné reklamace, mě láká ten, ale nebudu se bránit jiné značce, jen chci dobře vybrat a přišlo mi že se více přiklání k čipu KT800 než NFORCE3, takže toto je také otázka...jelikož mám R9800AGP a hned se asi tak měnit nebude volím tuto možnost, NFORCE4 by bylo určitě také dobré řešení ale abych hned zase prodával grafiku a volil novou do PCIe to je už moc peněz = nebo byste počkali rovnou na NFORCE4 abych zase neměnil za čas desku??? + druhý dotaz jak silny musí být zdroj - mám ted jednu DVD, 3 HDD a přibyl by tedy MB939+3000 winchester.
ASUS A8V Deluxe Gb LAN, KT8T800Pro, Gb LAN, 1394 - s wifi pro me zbytečné
M/B MSI K8N Neo2 Platinum, nForce3,skt.939/1000MHz
děkuji všem
BTW: ještě dotaz ohledně pamětí , mám teď Kingston DDR400,můžu u nich zůstat nebo je potřeba silnější...nejde mi o overclocking...
Ja bych to videl na Abit AV8, ma ho tu uz dost lidi a imho je to nejlepsi pokud mas nejakou lepsi kartu do AGP. Na ten pravy nastup nForce4 si u nas jeste chvilku pockas a jedina vyhoda je snad SLI na ktere ma malokdo ;) 300-350W by to mel bez problemu zvladnout a pameti ti stacit budou.
Krasne vystihnute :wink: :wink: .......ak chces PCIE tak ABIT AX8 KT890....ak Agp tak ABIT AV8 najlepsie s 3D ockom - je super....Mozem len doporucit!Citace:
Původně odeslal Masster
Masster- Vidim aj ty si vymenil zopar komponentov :wink: :wink:
2 TYMMY a Masster: děkuji Vám za reakce, myslím, že tedy MB a CPU mam vyřešeno..strávil jsem nad tím teď spousty času, spousty recenzí, diskuzí apod. takže vím co koupím..díky
tak se s nama podel o svoje zkusenostiCitace:
Původně odeslal Keekus
co budes kupovat?
zdravim vsechny
pred nekolika dny sem objednal toto:
AMD64 3000+ s939
MSI K8Neo2 bez Wi-Fi
1x Kingmax 433 512MB
tu pamet sem zatim dal jen jednu jelikoz melu s posledniho s penezma....:(
vim, ze je to neustale omylany tema...ale, myslite ze s tim budou nejaky potize ???
BTW: grafiku tam budu davat Leadtek 6600GT AGP 8x
Mal si zobrat ABIT.....vykon+stabilita+cena=ABIT AV8 3rd eyeCitace:
Původně odeslal d3Flora
Ja to nechapem ... ludia najprv kupuju a az potom sa pytaju ... to je proste postavene na hlavu. Nebolo by jednoduchsie sa najprv pytat a az potom kupovat aby si sa chyb v kupe mohol vyvarovat predtym ?
d3flora : no mas to doma tak to vyskusaj ci ti to robi problemy a potom tu pis ze ake ak ano ... dopredu sa neda vsetko vediet co a ako scim bude pracovat. A tie podstatne chyby a poznatky su tu vsade pisane takze staci citat a pouzivat funkciu SEARCH (Hladat) :wink:
BTW .. kingmax su dost nanic pamete.
Nvidia fanda napsal:
Ahoj lidi protože budu dokpovat pár komponent abych už měl konečně plně funkční pc potřebuju radu ohledně základní desky pro Athlon 64
Potřebuju poradit 1-2favority a to pro Socket 754 a 939.
Pokuď možno pro oba sockety ty tipy.
Jinak rozhoduje hlavně,kompatibilita desky s jiným hw-myšleno obecně a celkově,vysoký výkon,extrémní stabilita a celková preciznost a kvalita desky,dobrá značka/výrobce desky.
Takže díky za tip na desku s oním chipsetem.
PS:ani tak nepotřebuju aby šla skvěle taktit,jako spíš nejvyšší možnou kvalitu a stabilitu.
Desku budu kupovat bez sata nebo možná i spíše s ním-ještě uvidiím.
Budu rád když to bude nějaký v pohodě sehnatelný tip co se nabízí běžně v čechách např. na CC.Díky mooc
MISKOBOSS napsal:
nevim co chces slyset
par prispevku nad tvym doporucujou Abit AV8
zatim jsem na neho slysel samy kladny ohlasy
a co s tim byly tehdy za problemy, tak se vsechny vyresili
-------------------------------------------
Prosím tě ten Abit AV8 to je s chipsetem Via že?Což je divné v diskuzi o Nvidia chipsetech,nebo ne?No to je teď fuk.
Je to stabilní?Via vždy mývala nějaké...
Je to tedy lepší výkonově než Nforce?
A co je pravdy na tom že když se osadí modernější grafika od Nvidie tzv:
FX,6800 atd tak na obdobných chipstech Via vs. Nvidia je Via podle testů znatelně pomalejší ve hrách?
PS:chci tam osadit grafiku:MSI FX5950Ultra VTD 256Mb.
Ta deska je to tato? -->
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29326
Toto byl od tebe tip na Socket 939 máš i tip na 754socket?Je to taky Abit a se stejným chipsetem?Tedy toto -->
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29193
A jak tak koukám na CC mají konečně desky od Abit s NFORCE3 to by mě zajímalo jaké jsou.... ???
Jinak díky za tip...
sry jestli jsem nejak urazil ;)Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
s MSI uz mam dobre zkusenosti z MSI KT4ultra tak sem koupil znova MSI....
slo mi spis o to, jestli ma nekdo neco podobneho, aby se vyjadril....
ten Kingmax zatim chodi naprosto bez problemu...jeste zkusim OC...(i kdyz od teto znacky necekam horentni vysledky.... koukal jsem hlavne na cenu)
prohledam forum a az budou penize tak koupim jine...( kdyz tahle nebude dobra)
BTW: spatne jsem polozil dotaz jeste jednou se omlouvam :(