Prave proto jsem se ptal, kolik ma max stable freq. Me se to take nezda. A to si stale myslim, ze moje deska dava malou fsb. Ale tva Lanparty je na tom jeste hure. Jestli neni problem jinde?
Printable View
Prave proto jsem se ptal, kolik ma max stable freq. Me se to take nezda. A to si stale myslim, ze moje deska dava malou fsb. Ale tva Lanparty je na tom jeste hure. Jestli neni problem jinde?
Ale pratele, vzdyt je to jednoduche :wink: :-)
Vy mate v case fany - ja nikoliv.
Vy (alespon co Frost v podpisu ma) mate 512MB, ja mam 2x512MB...
...a tak dale :wink:
Mam ty desky DVE. Jednu jako testovaci a jednu, tu, co sla na 2700+++ jako hlavni. Ta testovaci dava s jednim 512MB Mushkinem 250Mhz ani nemrkne a postuje :wink:
Testy by ale dlouho nevydrzela, pres hromadu heatsinku neni schopna jet na 3.3V dlouho... Kdysi jsem ji provozoval na 225xcosi, uz nevim, a jelo to dobre rychle a stabilne, ale neni to v case, ze... V case je to daleko narocnejsi, a tudiz je treba mosfety chladit - a cim jinym nez vodou, kdyz uz je mam v pocalu, ze...
Problem je, ze trubka ma 12/10 a spojeni trubek ma 14mm - a prave presne tech 14mm je maximalni rozmer, co pod grafiku date... :? :-(
Takze este nevim, co s tim. Snad krome silene ideje naletovani kusu medi aby dosahly na boku na mosfety k te trubce... :-(
BRUCEF - problem jinde? A kde :wink: Pokud se neco hreje tak, ze se to pomau vypaluje z desky, tak je snad uplne a naprosto jasne, kde problem je, ne? :wink:
Jinak s FSB nad 200Mhz jsem mel spatne zkusenosti, i kdyz jelo vse stabilne, tak kdyz jsem hrabl na klavesnici, tak to obcas prsklo ve zvuku... :| Neumis si ani predstavit, jak dlouho jsem to resil a to jsem si nechal poradil od techniku od DFI, od like jako TicTac, LastViking ci Hellfire a stejne jsem to nevyresil... Snd to bylo slabym zdrojem, a ted uz to delat nebude, ale popravde, nez to zkusim znovu, chci mit mosfety chlazene vodou.
Nevim o nicem jinem, co by se prehrivalo, takze to musi bejt ono :wink:
PS: link na thread na DFI foru, kde se problem resil:
http://www.dfi-street.com/forum/show...=&threadid=867
(tak od page 4 to zacne byt zajimave...)
..po dlouhe dobe moc zajimavej thread..
taky mi zpocatku bylo divne, proc ta deska nezvlada vyssi fsb, kdyz je to nejlepsi nf2 deska.. jenze kdyz se podivate treba na xs nebo bit tech tak vsichni s fsb vetsim nez 250, maji nekolik high cfm fanu v case..
schvalne si zkuste povypinat ostatni case fany.
2trodas ta grafika je fakt problemem, ale pokud se dobre divam tak se mi jako nejlepsi reseni jevi blok ve tvaru L kterej by pokryval jak SB tak ty regulatory. na nej napajet trubku 10/12 a je po problemech..
IMHO se nam ale nikdy nepodari docilit naproste stabilty pri takovych taktech, jelikoz se vzdycky najde nejaka soucastka ktera se bude prehrivat a neco se vodou chladit proste neda..
btw. u toho heatsinku na regulatorech je civka, cim je obalena?
2Frost jakej mas s tim cerpadlem realnej prutok?
asi si udelam radost v podobe DFI Infinity ;D
Jestli to neni take pametma. Zkousel jsi treba cpc off? Bh-6 toho moc nezvladnou pri tvym casovani. A to mas nastaveny hodne huste + jeste pokrocile timings.
2trodas: V mém Pc při testu 12,5x200 byl jen jeden fan a to ve zdroji 120mm na 3,3V nic víc nic míň! Čím chladíš zdroj když né fanem? Pokud by jsi trval na svém názoru tak tam klidně vrazim jeste jednu 512ku aby jsme si byli jistí. Bohužel nemám možnost se dostat k DFI deskám takže musím porovnávat s moji deskou.
2xima: Průtok mám asi jako s Eheim compact 1000 když je v rovině s blokem a výměníkem na 3m hadicích. Momentálně mám ale čerpadlo 2m pod úrovní Pc jinak je průtok mnohem lepší.
Prokop - souhlasim :wink: Jeste kdyz se do diskuze zapoji par dalsich, co maji zkusenosti s 2600+++ Mhz a 250+++MHz FSB a zacne t byt zajimave :wink:
Co se me desky tyce, tak treba RGone z DFI fora ma prkno, co mu nejde pres 235 - a co? :wink: :-) Overclocking. Your mileage may vary :wink:
Tva poznamka s tim, ze overclockeri maji VELIKE case a bezne hodne hi-cfm fanu v nich je vice nez PRESNE vystihujici muj problem.
S tim blokem mas asi recht, jedinej problem je, ze koliko te trubky ma 21-22mm, a vzdalenost od SB heatinku je 20mm... :|
...leda ze... MAM TO! :idea: Jak jsi napsal - chladit proste i SB vodou jen proto, aby se dali chladit ty mosfety :D Je to silene, ale... slo by to! :-) ....jen ja bych chtel, aby ta voda vedla i nad temi mosfety... hmmm... aby se urcite chladily a neprehrivaly moc, hmmm, pri tepelne vodivosti medi + trubky natahle k nim, ma cenu se tim zabyvat nejak moc? :roll: SB nechceme aby to moc chladilo, a mosfety vlastne take moc ne, jen na nekde kolem 50-60C, hmmm - asi to tak pujde...
(to uz je pak ale blby, nechat NB chlazeny vzduchem, kdyz uz i SB bude vodou, ne? ??? )
Ja nezadam vic, nez plnne stabilni 225x12 a nazdar. To musi jit.
Civka je zatantvana vysokoteplotnim silikonem 3M. NIKDY to nedelej, budu to muset dostat dolu... :| Jak jsem to udelal, tak se rapidne snizila nejvyssi mozna frekvence boardu z 2650+ na 2490 presne.
DFI jsou cool mainboardy. Ale chladit, chladit a chladit :wink:
BRUCEF - pametma? Jako co? Ze jedou dobre hodku, dve, ale pak se prehreji a padnou? Blbost, nemyslis? Teplota jejich heatsinku se pohybuje kolem 42-46C :wink: Ty pameti jsou certifikovany, ze daj 2-2-2 timingy + ty superostry nastaveni, take o co go? Jde jen o prehrivani, ver tomu. Mam dva cerne a jeden modry Mushkin HI-PERFROMANCE pametovy modul. Ty cerne maji strop s 3.3V a 2-2-2 timingy na 240 a 245MHz, ten modry jde na 250 :wink: Staly majlant a bezi naprosto bez problemu na frekvencich, o kterych si ostatni pameti, krome starych ADATA s BH-5 muzou nechat jen zdat :wink:
Vis, BH-6 jsou vlastne BH-5 co potrebuji vic napeti, to je cely. Problem s napetim je jednoduchy - prehrivaji se pak snadno mosfety. Kdyz jeden dimm uberu, problem zmizi :wink: Co ti to naznacuje? :-)
Frost - jo, take mam jen jeden fan, no. Na 3.3V se ti ale asi nerozbehne, neprehanej...? Na svem nazoru samozrejmne trvam, vraz tam druhou, 2-2-2-11 timingy, 230MHz a 3.2V do nich a uvidis, co zacnes mit za problem - jako kazdy, jen to proste jeste nevite, no :wink:
Epoxka ma zatracene nefer vyhodu, ze ma dimmy napajeny z 3.3V a ne z 5V railu, jako DFI desky. Tim padem muze davat dimum max jen smesnych 2.9V (alespon to si pamatuji z Epox 8RDA+ moba) a take srazi napeti z mensiho = mene regulace = teoreticky mene generovaneho tepla. Tak, jako tak, pointa je, ze to, co ja potrebuji bezne pouzivat, ty nemas ani sanci nasimulovat. Nebo mas voltage mod na dimech? ;D
3,3V bez problému.... najdi si zde na fóru mod Fortrona se 120mm fanem, první to myslim udělal Marty a po něm jsme se všichni začaly opičit, nemám důvod přehánět 8-) . No máš pravdu že moje epoxka se dost od DFI liší a bohužel do pametí nemůžu pustit to co bych si přál. Voltage mod nemám a ani nad nim neuvažuju :roll: . K vánocům jsem konečně dostal multimetr steplotní sondou (byl jsem neschopnej si to koupit sám). Hned jsem ji vrazil do pasivku na mosfetech a odendal fan (běžící na 4V :-) ) Teplota se začala rapidně zvedat (puštěné Prime) a při cca 96C PC spadlo. Vrátil jsem tam fan a ted mám teplotu při hodině prime 50C, je to nejteplejší místo v mém Pc :? . Zajímalo by mě jakto že se u tebe přehřání mosfetů projevuje tuhnutím a mě Pc nezatuhne co je rok dlouhej, ale spíš se resne. Neni to tím že se ti zahřívají mosfety regulující přívod napětí k ram? Tam bych hledal problém tvých nezdarů. (pokud už jsi to tu psal tak sorry celé jsem to tu nečetl.Citace:
Původně odeslal trodas
Zajímal by me taky názor Spidera který měl tvou desku a behal tušim na 260fsb.... měl či neměl nějaké spešl chlazení mosfetů?
Frost - no muj fan je nastesti tichej pri 7V, takze mam snad tim lepsi airflow, i kdyz se me zda maly... :| No nic, fan je to pouzitej z Eurocase zdroje, no. Ja vetsinou davam fany na 5V, ale tenhle je fakt neslysnej pri 7V, tak co by ne, ze :wink: 3.3V se mi zda dost malona to, aby se fan vubec rozbeh, ale cert to vem, bezi ti, tak ti bezi, to je podstatne :-)
DFI boardy umoznuji nastavit az 3.8Vdimm napeti, coz je popravde receno dost silene a logicky ve vsech biosech blokovano, musis znat ten trik, no :lol: Me se zda 225Mhz FSB dostatecnych, nemam zajem jit vyse (protoze bych musel pustit do tech ramek vic, a kdyz se podivas na jejich ceny, tak ti zacne byt jasne, proc bych nechtel do nich poustet moc stavy...) ale chtel bych tech 225MHz stabilnich.
Tvuj pokus byl ovsem VELICE podstatny a dokazal, ze chlazeni mosfetu jest naproste nezbytne. 96C se mi zdalo i docela malo, ja mel za to, ze by ty mosfety mely drzet dostatecne kvalitni napeti este pri vyssi teplote, ale jak se zda, tak nikoliv.
Jiste uz chapes, proc mi to ztuhne, kdyz mam na mosfetech bezne kolem 80C a po 4h prime to proste - ztuhne :| :?
Proc me to tuhne a tobe se to resetuje mi neni dost dobre jasne, ale rekl bych, ze to muze byt rozdilnosti desky :-) Nenapada me lepsi vysvetleni, nez tohle. A ano, muze to byt i tim, ze se mi prehreji pametove mosfety a tobe CPU mosfety, pri tomhle testu... :wink:
...a ja vim, ze musim chladit ty mosfety na pametech (ze tam je problem dokonce palcivejsi nez na mosfetech pro CPU), jen mam problem s maximalni moznou velikosti chladice 14mm na vysku, pac pres nej presahuje grafarna... :| Navrzene reseni od Prokopa, a sice navrhnout ten chladic tak, ze bude jakoby "vytahovat to teplo dolu" az k SB a nekde mezi na ten 4mm medeny masiv bude napajena trubka v ktere bude voda - no, mohlo by to fungovat :wink:
Ten blok na CPU mosfety byl navrhovany tak, aby nechladil moc dobre, blok na dimm mosfety by bylo lepsi navrhnout tak, aby radeji chladil lip, precijen - FSB :wink:
A sem se Spiderem ;D 260Mhz FSB je uz kua dost! To mi ani nenapostuje... :| :-( ...asi by napostovalo, kdybych tak tak 3.5V, no, anebo 2,5-4-4-8 timingy, ale ani jedno nechci :-)
copak na te DFI nepece NB a SB? me teda blok na NB a zalman na SB pridal minimalne 150mhz.. u mne je problemem asi strop chipsetu, jelikoz mam deb.ilni delicku a na 235 uz mam brutalni frekvence PCI a AGP. nicmene, do toho bloku se pustim, mozna uz dneska u dedy neco spichnu. uvidime..
este k mosfetum : jakmile oddelam vetrak (cm s rifle bearing na 4V) tak mi to padne po takovych dvou minutach v prime, teplotu mosfetu nevim ale bude vysoka, padne mi to stylem ze se pocal resne, pricemz vsechno funguje ale nic nereaguje ;D vsiml jsem si, kdyz jsem sel resetovat CMOS ;D ze se ozyva takove ''brneni'' asi z nejake civky.. :?:
trodas : jak mas vymyslene uchyceni? na jedne strane by se to dalo prisroubovat ale nevim co na te druhe..
Me to napadlo tak : na jedne strane to prisroubuju, a na druhe to prichytim pres sponu na CPU, jelikoz ji mam fakt strasne velkou.
ad dimm mosfety : zkousel jsem jiny soucastky a nic jineho mi na desce nepece tak jako voltage regulator CPU a prave zminene mosfety takze mam asi po problemech?
Tak jsem si trosku pohral. Testuju dal.
V mistnosti cca 27.
bios 6/19 original DFI
fsb 250 x9,5
vcpu - 1,775v
vdimm - 3,3v - 112222 13-15
vdd - 1,9v - post a najeti do win mam na 255 fsb- . 260 ani tuk.
vagp - auto v
Dimm - cpc off ( on to proste nedava)
Neni to zadna slava. Zrejme se mi take neco prehriva. ALe taky je mozny, ze to nedavaji pameti. Zkusim jeste na 245.
Nema zadny vliv jestli jeste ofukuju chladic Nb nebo ne, ale Sb ano. Kdyz vypnu vetrak za 1 min je zatuh. Je pravda,ze chladic Nb je ofukovanej 120 kou v bocnici.
Pameti + mosfety pod nima jsou ofukovany 92 vetrakem. Stejne dost hrejou. Uz vymyslim vetsi heatsinky.
No a ted k Prime 95. Je to haluzne. Obcas to jede treba 2 hodiny a obcas to hodi chybu po 2 minutach. Jeste to musim doladit a najit pricinu.
Fakt je, ze testy probihaji obcas s jinymi pokojovymi teplotami.
V rozmezi 24-27 °C.
Takze ted po 2h bluescren :-(
STOP 0x00000050 (PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA . Na suportu neco pisou o driverech. Ze by?
S nejvetsi pravdepodobnosti to bude chyba pameti, tzn. mas asi moc nataktovano nebo moc drsny timingy...Citace:
Původně odeslal BRUCEF
:lol: ...tenhle trhead zacina byt ale HODNE zajimavej :lol: ;D
Nejdrive tu byly reci, jako ze moje takty nic moc a tak, a ted se ukazuje, ze kdyz si vypnete sve vetracky (ja nemam ZADNY), tak ze vam to pada ani nemrknete :lol:
No, to jen potvrzuje, ze muj problem s prehrivanim je realny a kdyz ho vyresim, tak vyresim padani pocalu pri 225x12 :wink: :-)
Prokop - pece, ale jen malo, takze neresim :wink: Spousta lidi ma pri FSB vic jak 225Mhz jen org. pasivek na NB i SB, zatimco ja jsem si udelal na NB monstrum + medeny spodek ( http://ax2.old-cans.com/show.php?p=w...4&c=8&d=1&v=v2 ) a na SB jsem dal zalmana ( http://ax2.old-cans.com/show.php?p=b...3&c=8&d=1&v=v2 ) takze myslim, ze by to mohlo stacit, nemyslis? :wink:
Vidis, vidis, ja nemam zadny chladic a nepada mi to drive nez po 4h prime + intenzivni prace (50+ IE oken, Photoshop a tak dale (Bat, miranda, winamp + DSP plugin, movies...) - tykze myslim, ze byste se pomalu meli pred vykonem me desky sklonit :wink: :-)
Brneni z civky? Normalni, nestiha, tak vibruje... Proto jsem je zatantoval tim siliconem... :| Bad idea!
Uchyceni? Dirou zadnou nemam a k CPU daleko - prilepim ArcticSilver epoxidem. ...pokud se mi to tim -150C sprejem vubec podari odlepit... :o Pokud ne, tak je to zraly na novy mobo, takovej krasnej CPU mosfet cooler musim nekde upichnout, no ne? :lol:
BRUCEF - to znamena, ze teplota SB ma znacny vliv na stabilitu a me pece jak hrom!!! :eek: ...takze ten navrchovany chladic dimm mosfetu tak, aby chladil i SB je genialni napad! :wink:
Vidim, ze Prime95 to moc nezvlada, no, pokracuj dal az najdes max stabilni FSB na 8h+ prime 95 memory test :wink: ..aby to nebylo jen 225 i se vsemi temi vetraky... :?
Zilla - presne tak :wink: :-)
Frost - videls tuhle fotecku? http://ax2.old-cans.com/show.php?p=w...3&c=8&d=1&v=v2
...mas tam teploty mereny bezdotykovym laserovym meritkem
( http://ax2.old-cans.com/temperature_big.jpg ) a jsou docela vysoke. A masina na nich byla stale stabilni. Takze - jak mas ten chladic na nich pripevneny, hmmm? Mam obavu, ze tam bude 10 ale mozna i 15C rozdil mezi teplotou chladice v miste dotyku cidla a teplotou mosfetu pod nim (a dalsich 10C navic na teplotu jadra mosfetu... :lol: :wink:
To by objasnovalo tu nestabilitu kolem 96C (+15 +10 = 121C) :wink: Myslim, ze by to tak nejak byt mohlo, ne? ???
Pekná fotečka, zajímalo by mě jak ten wireless teploměr pracuje. Pasívky mám přilepené oboustraným lepítkem od zalmanu. Dostal jsem je k tomuhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28486 ale ty pasivky z odkazu nemám na mosfetech! Jen jsem použil ty lepítka, řekl bych že převáděj teplo perfektně, ale je velká pravděpodobnost že se teplota sondy od teploty jádra mosfetu o takovejch 20C liší. Sonda má přeci taky nějaký tepelný odpor takže všechnu teplotu nepříjme. Tem 110-115 bych hodně věřil.Citace:
Původně odeslal trodas
Tak po dlhom case som zase na nete a vidim ze sa to tu pekne rozbehlo ... konecne, uz bolo na case o tejto tematike poriadne podebatit a skusat a skusat a skusat ako a co sa da vyriesit. Takze ten pasiv ktory mam na mosfetoch som skusil ofukovat vetrakom a hned sa moje maximum s procaku vysplhalo o 80MHz vyssie a ktomu je napetie na CPU mierne stabilnejsie.
Prokop : stale mi nic nedoslo na mail ... neviem ci so to uz kreslil alebo nie, ak nie tak si stoho nic nerob ak ano a nahodou si na mna akurat zabudol tak mi to pls posli.
trodas : presne nieco take chcem mat v kompe ako pre teba vyrobil radek (aspon mysmlim). Ja si teraz od neho objednavam novu cascadu ale musim pockat kym sa otestuje a tak rozmyslam ze by som sa snim nejak dohodol aj ohladne toho vytvoru. Na kolko ta to vyslo ?
No a ktym fanom v case. Mozno zacinam rozmyslat ze tam nakoniec fakt nejaky necham aby bol v case aspon nejaky prievan hoc len taky ze ho na ruke neucitim ale bude tam proste prudit vzduch ktory budu dodavat asi ximove fany na 5V. Pretoze za prudiaci vzduch v bedni zacina prejavovat ako dost dobra vec a na vsetko co sa hreje sa dat wb neda a pasivy bez prievanu su nedostatosne efektne.
Janko_hrasko : mas mail :wink: ja nato nezapomnel jen jsem doufal ze to nebudu muset delat v tom v cem jsem to nakonec delal :lol:Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
ad. vetraky : zajimave, ja jsem ted zkusil dat nad grafiku CM s rifle bearing na 5V, nejenze neni nic slyset ale snad to i pomohlo toliko pecicim pametem (alespon do doby nez vyrobim ten blok)..
me ted trapi spise jina vec, ale nechce se mi zakladat novej thread, tenhle by se totiz klidne mohl prejmenovat na Vse o WC :-)
Tou veci je prutok zda se mi, ze je moc malej, respektive ze delta CPU/VODA je moc velka.. takze me napadaji dve reseni : 1. Vykonnejsi cerpadlo i za cenu ohrati vody (coz nic neznamena jelikoz 50W cerpadlo ohreje vodu o cca 1,1°C tudiz to ta moje externi bestie ani nepociti ;D )
anebo podle mne lepsi reseni a to sice udelat dva okruhy se stejnymi cerpadly ve kterem by jedno cepradlo obsluhovalo vymeniky, GPU NB A HDD (ten je podle mne nejvice restriktivni) a druhe by bylo jen pro Cascadu samozrejme by obe byli v jedne 5l expanzce(kanystru). To je IMHO lepsi napad nez je davat do serie. co vy nato?
Trodas.
225 fsb to nebude neboj :wink:
Naposledy , kdyz jsem zkoumal to bylo 235 fsb neco ke 2 dnum Prime 95 stable.
No a ted si s tim hraju uz skoro tyden. Zda se, ze spatne nebo malo chladim mosfety pod pametma. Kdyz pridam voltaz na 3,2-3,3v po par minutach mi spadne Prime.
Take se chystam dat vetsi pasiv na sb, ale nevim jak 2. slouzkove lepidlo od Zalmanu drzi.
Frost - lepitka prevadeji teplo daleko hure nez lepilo (mluvim o ArcticSilver epoxy a ne o sekundovem lepidle!) a to zas o neco hure nez pasta... (samo opet je rec o AS...) Cize neni nerealisticke predpokladat, ze rozdil mezi teplotou muze byt i 10C a vice. Vsechno to ukazuje na neprijemne vysoke teploty mosfetu a tudiz nutnost jejich aktivniho chlazeni - ani velky pasiv nic neresi bez prutoku vzduchu...
Meritko? Infrecervene zareni to chyta, tady mas specifikace:
http://deltatrak.com/infrared_thermo_8.shtml
janko_hrasko - vidis, ofukovani pomaha :wink: :-) S vodnikem pockej, az jake budu mit vysledky s jeho nasazenim, pak neco res :wink: My to bereme jako experiment. Kdyztak muzu klido zit s 2600MHz, ze 8-) ;D
Prokop - vymen bloky za mene restriktivni -jinak ti ani vymena cerpadla NEPOMUZE (vlastni zkusenost) - protok je ve WC naprosto VSIM. Cascada sama o sobe je restriktivni blok, pokud mas verzi z 1.2mm trysek. 1.5mm nemaji tenhle problem...
Restriktivni HDD blok? Jezis, vyhod z okna... Dvouokruhove chlazeni je silenost. Jeden dobre navrzeny okruh s poradnymi hadicemi (12.5 x 15.5 mam ja) to zmakne.
BRUCEF - no, jenom aby. A 235 neni moc... :-) Pokud ti pri vyssim napeti v pametech pada Prime, je to jasne. Mosfety na dimmy se ti prehrivaji :!: Mas problem. Zalman epoxy? Prilep s nim na stary mobo chladic a zkousej jak to dostat dolu. Rozhodne nezkousel na funkcnim mobu!!! :!:
nez menit vsechny bloky tak to radsi pridat dalsi cerpadlo no ne? IMHO by to muj problem vyresilo a cascada mam v revizi tj 1,5mm ne?Citace:
Původně odeslal trodas
mam ted samozrejme namysli zvlastni loop pro cpu a a pro ostatni bloky..
a chlazeni disku se rozhodne nevzdam je to mooc dobra vec! (zabalit je pak do ctyr vrstev audiotecu :wink:
Mam otazocku ... vyrovna sa toto kadettu s pouzitim 2x120 xima fan @ 5V ? Xcel by som to pouzit v Bigtoweri, kde by som vyhodil rack na HDD/FDD a dal by sa tak umiestnit krasne do predu + by vlastne fany ktore by tahali vzduch cez radiator ofukoval skoro celu dosku.
trodas : no ja to tam chystam dat asi aj tak, pretoze to chladit proste nejak potrebujem a uz sa mi potvrdilo to, ze ked lepsie chladim mosfety tak sa u mna daju dosiahnut lepsie vysledky v OC.
prokop : no som pozeral mail ... Vyzera to na najjednoduchsi najlacnejsi a asi aj najefetnejsi sposob chladenia pameti ale mam par dotazov. Ide oto ze ja napriklad nemam medene pasivy na karte ale mam tam homemade Al pasivy pripevnene cez kruzka ale ako knim xces prichiti trbuku to neviem. Ja bo som to proste spravil tak ze tam kde su pamete by som na trubku pridelalstorcovy kus medeneho plechua este by som ratal aj stym ze niekde treba spravit mechanizmus na uchytenie cez diery okolo ram ... mozno tiez Cu plech s dierami. A este nieco .. prepojenie medzi hornym a dolnym wb na ram by som nejak elegantne chcel vyriesit .... proste napriklad aby na dolnom bol jeden vstup normalne z okruhu, ale druhy koniec by bol zahnuty tak aby rovno smeroval k zaciatku horneho wb a na druhom konci horneho wb by bol vystup zase do okruhu. No a posledna vec je to ze by som xcel spojit dolny wb na ram s wb na gpu ... ale tam by bolo treba zahnute trubky. No stale si myslim ze by taj smensilo dlzku okruhu a tym aj zvysil waterflow.
EDIT : co myslite ktory mam zobrat radiator ?
EVO 120
EVO 240
Black ICE-Pro Single
Black ICE-Pro II Dual
Dik
Tak stojim pred docela podivnym problemem:
http://www.dfi-street.com/forum/show...&threadid=4300
...muze mi nekdo vysvetlit, proc mi nechteji tu zap*ceni zku*venci emericti sdelit proste vysku SB cipu, vltage regulatoru a mosfetu + 6 vzdalenosti voltage regulatoru od dalsich soucastek a ohaneji se NDA a vubec jsou vstrucni jak... :evil: :-( :evil: :-(
Das aby je spral! :-(
Prokop - jo, tichy disk, to je rozumny vec. Ja pouzivam Maxtorky a ty jsou tiche samy o sobe... Dalsi crpadlo muzes pridat i do serie :wink:
janko_hrasko - radiator na aktivni chlazeni? Jednoznacne Thermochill 120.3 :wink:
best z toho vyberu je Black Ice Pro dual respektive jeho lepsi bracek >
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=1717 < ktory sa da zohnat aj o moc lepsie .. inak montaz ;) akoby som to uz niekde videl hmmm .. u seba v case? ;) >
http://oc.madcap.info/water alebo http://pics.madcap.info/case.jpg ;) ale to je trosku OT tu :) a moj "system" nikdy nedoznal stadia 1.0 :( cize to je dost messy bastl ;) ale fungovalo to dokonale ;D (p4 nw 3,5@1,7V viacej sfina nedala vramci testovania chladenia ;))
MadCap : dik za oodpoved. A ako je to stym BI EXtreme II ? Je uz dost drahy ... takze neviem ci budem mat tolko prachov a rozdiel 25E oproti RI PRO II mi pride dost velky a a pre mna nie zanedbatelny. BTW .. ako si myslel ze sa da zohnat lepsie ten BI Ex.II ?? Myslel si jeho dostupnost alebo cenu ? Dik
Takze, nekdo tu siril poplasne zpravy, ze by LastVikingovi odesla rekordni deska, tak jsem se ho optal sam, plus jsem se optal co rika na muj napad s chlazenim mosfetu vodou, a tady ma neverici tomas odpoved:
:wink: Takze to mobo jede a ne ze ne ;DCitace:
12:27 AM - Lastviking
I will help you to show you what you need to cool. Vdimm chipet + cpu mosfetts + mosfetts under the dimm slots are the most importent.
My first lp died (tryed with tec on nb and did something wrong). But it was not the best board. The best board is still alive and i´m are using it know.
I need to go and sleep now but i help you with more info later.
Strucne OT proc jeste nejedu s mosfety na vodu - po 1,5 mesici cekami mi co se mraziciho spreje na odstraneni meho CPU mosfet cooleru, proste jen reknou, ze to dovozce nema skladem a este mu to neprislo :|
Ouzasne.
Vzal jsem alespon 3x 3.3G na 25V a 105C a zkusim je napajet na desku ze zadu, a uvidime, estli to prokazatelne odlehci prehrivani - estli mobo vydrzi vic jak 4,5h Prime95 torture test, no :wink:
Tak co jak to dopadlo ?
Jedes aspon s nejakou dfi 250 fsb?
Odesla deska :-(
Po napajeni kondiku:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=b...2&c=8&d=1&v=v2
...jela jeste tak 6h, pak to zatuhlo a uz nikdy ledka power nenaskocila. Ani po odpajeni kondiku, vymene CPU/pameti/zdroje/grafiky (nic z toho neni poskozene), resetovani biosu, vymene biosu, s baterkou i bez, vyhozene OC jumperu (100MHz jumper vedle NB, doporuceno LastVikingem) - proste mrtvy mobo... :-(
Zatim nejlepsi benchable vysledek z toho druheho mobo na aircoolingu:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=b...9&c=8&d=1&v=v2
Je tenhle:
http://ax2.old-cans.com/badthingshappens/cpuz242x11.gif
Coz me katapultuje na 176 misto na svete v OC a hexus PI fast :-)
A uz vim, jak se dostat este podstatne vis, ale to si uz necham pro sebe. Know-how by SAE ;D
V prve rade si budu muset koupit na ty svandy novy mobo, byt bez masiny neni zrovna OK a odesla mi zrovna ta lepsi deska, co sla OC podstatne vic bez uprav... :oops: :?