je to celeron D to bolo slovne spojenie.vykon je dost dobry oproti p4...
Printable View
je to celeron D to bolo slovne spojenie.vykon je dost dobry oproti p4...
a napetie som nezdvihal. netreba sak to ma variable.ktovie kde to ma strop.... :?:
Kurňa, chtěl bych ho testnout. Asi si vemu jeden kus v práci a votestnu to na 845Ečku čipsetu :D
na 845 to prosimvas nikto netestujte, nepojde to. Tento chipset na to nieje stavany
Ale prosim ťa, všechno de, když se chce ;D ;DCitace:
Původně odeslal troska
Ted jsem cetl recenzi an Celer 2.8 a docela se jim povedl,asi si ho poridim,snad ho uchladim.
Může někdo tyhle new celery porovnat s nějakym AMD třeba s 3200+. Zajímalo by me jestli se vyplatí koupt Celera nebo AMD Xp. Já vim že se tu tahle otazka řešila milionkrát ale tyhle new celery vypadaj slusnejc nez stary.
:D Celeron s Athlonem vubec nemuzes porovnavat,to je jina trida. Proti Athlonu muzes postavit Pentium a proti Duronu nebo Sempronu teprve Celeron. Jinak Celeron se zatim myslim vyrabi jen do 3.0Ghz a Postavit ho proti Athlonu 3200+ je nesmysl Athlon vyhraje na cele care. Jinak je ale urcite lepsi nez Northwood,podstatne.Ale stejne pokud Te moc netlaci financni situace tak porid Pentium. Az na chlazeni je v pohode.
ked postavis 2,8 celeron D prosti 2,8 aXP tak to je uplne rovnake v globale ale celer ma imho lepsiu perspektivu na oc ;)
to bych chtel videt :wink:Citace:
Původně odeslal MadCap
co by si chcel akoze vidiet? samozrejme mam na mysli 2800+ athlon XP na defaulte podobne ako aj Celeron D na defaulte .. AXP kludne aj 200fsb pamete asynchro podobne ako celer 166 pamete asynchro, takze neviem na co chces este pozerat :P
Jak co? ty tvrdis ze to bude v globale rovnake.Citace:
Původně odeslal MadCap
Ja by som to napriklad chcel vidiet tiez , dokaz tvoje tvrdenie.
tak si pozri svethardware ked neveris mne OMG je to plus minus rovnake v niecom lepsie, v niecom horsie, alebo aj ine servery
napr citujem eaglov zaver sempron vs. celeron D:
Uvažujme nyní trochu jinak - Sempron do nového počítače. Je to dobrý nápad? Opět musím říct ne. Sempron je založen na velmi starém jádře Thoroughbred, které nemá podporu SSE2 ani nových technologií jako No-eXecute nebo Cool'n'Quiet. Výsledky testů sice ukazují výkon velmi podobný Celeronu D na 2.8 GHz, ale druhý jmenovaný je přeci jenom moderní čip, který je do budoucna lepší volbou - má dokonce SSE3 a k dispozici kvalitní Intel čipsety řady 865. Jaké čipsety má Sempron? Totálně zastaralý a často nekompatibilní nVIDIA nForce 2, vynikající, avšak pomalý VIA KT600 a nový VIA KT880, kde výběr desek je omezený a už nejsou dostupné "vychytávky" jako IDE RAID.
ked uz by ktosi aj povedal ze sempron nema jadro barton a preto je to pomale tak ja len nahodim kolko ktory ten cip stoji:
celeron D 2,8 3500kc
Sempron 2800+ 3853kc
Athlon XP 2800+ 4564kc
cize aj ked klasicke AXP s jadrom barton by bolo (a je) vykonnejsie tak stoji viacej a ako pise eagle dosky velmo sux :)
Můj závěr nad Sempronem pro socket A tedy zní: AMD udělalo chybu, že něco takového uvedlo. Nový název pro starý procesor, odstranění poslední možnosti upgrade starších základních desek. Lze na tom vidět něco pozitivního? Ano, jedinou věc - výrobci už nemají možnost dávat do nejlevnějších sestav předpotopní Durony.
To si delas srandu??? Athlon XP na cisty frekvenci 2.8 ten celeron roseka. To nejde srovnavat.Citace:
Původně odeslal MadCap
a kde som napisal nieco o cistej frekvencii? :lol:Citace:
Původně odeslal Kenny03
Tak nepis 2.8 ale 2800+!!!Citace:
Původně odeslal MadCap
akoze tvrde OT viacmenej ale ako ta preboha vobec mohlo len na stotinu sekundy napadnut ze sa bavime o realnej frekvencii? 2,8G nema ZIADNE AMD ktore si mozes kupit a este hodnu chvilu mat nebude ... :roll:Citace:
Původně odeslal Kenny03
Takže pokud si koupím Athlona Xp 2500+ s jádrem barton (sempron ani náhodou) tak jak dopadne v porovnáni s celerem D na 2,5GHz? Cenove jsou na tom podobne a ted nevim jak vykonove. Myslel jsem si vždy o celeronech ze to jsou s.račky ale po shlédnutí testu CPU v časopise Computer jsem na vážkách.
Tak v tomhle srovnani vyhraje Athlon a dost znatelne.Citace:
Původně odeslal Frost
Pokud toho Celera vytočíš na nějakech 3.5 tak toho Bartnoa IMHO dá.Citace:
Původně odeslal Kenny03
ano ale to taky muzes pretocit Bartona na 3200+ coz taky da.. bavime se samozrejme o STOCK frekvencich a nastavenich :!:Citace:
Původně odeslal kecinzer
Pokud se rozhodujes mezi Athlonem a Celeronem tak i kdyz jsem Intelak,tak by byl lepsi Athlon. Ale vyber mezi AMD a Intel,tak jednoznacne Pentium 4 2.8 1MB L2 cache 800Mhz za +-5500. 8-)
Tak to je potom jasný - Barton. Pokud někdo není zarytej intelák jako já :DCitace:
Původně odeslal Prokop
No neviem , rozdiel sempron vs barton == rozdiel vykonu tbred vs barton == velmi malo.(Podla nazorov uvadzanych tuna na fore, ak by barton a tbred sli na rovnakej frekvencii a fsb )
Pokial je tvrdenie sempron vs celer D == poodbny vykon pravdive tak z tychto by som asi zobral celer D.
Vyhody s asi jasne solidne odladene chipsety i865 alebo 875,
Len mi mierne neprislo , preco to robit , ked oba sockety koncia :-)
Ale ja by som v tomto pripade volil asi celer D.
uvažuju jestli koupit celera a novou mobo nebo xp-m a chci taky novou mb s nforce2