sry, já si splet 6800 s 6800GT.
Printable View
sry, já si splet 6800 s 6800GT.
Ta 6800 vypada fakt slusne jestli ma fakt tech 12 pipe lines. Uvidime co cena a s jakejma panetma to budou dodavat.
Jo bude tam 12 pipeline, opravdu ji to vykonnostne dost pomohlo.
Cena by se mela odvijet od tech 300 USD, takze se da cekat neco mezi 8000 a 9000 (bez DPH) .
Pameti budou vetsinou 2.8 ns (350, resp. 700 MHz efektivne) stejne jako u soucasnych price/performance modelu FX5900 XT.
Akorat to u nich zatim vypada na nejake bud nizke napajeni nebo agresivni casovani, pretaktovani ze 700 na 780 me dost zklamalo, snad kazda FX5900 XT si nechala se stejnymi pametmi rict daleko vic (na druhe strane ty stejne pameti na 9600 Pro/XT zdaleka tak vysoko nejdou).
Citace:
Původně odeslal AceUnihocD43
no tak ja to sem prasknem miesto mirka ;)
http://www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=116890
;D
No, je to vskutku monumentalne dielo... :wink: Ale mohol by mi niekto konecne vysvetlit ako sa da u NV40 HW realizovat true displacement mapping? Perturbovat vertex positions vzhladom na daku "height" mapu naozaj vdaka VS 3.0 nie je problem ale ako sa preboha runtime teseluju/subdividuju povrchy? VS 3.0 vytvarat geometriu neumoznuje... zvlada to vobec NV40 v HW? Jedine rozumne vysvetlenie, ktore ma napada, je aproximacia DM cez "predrozdelenie" polygonov na CPU a posielanie takychto "hustych" meshov GPU, ale to uz nie je to prave orechove...Citace:
Původně odeslal MadCap
my ti nebyt rozumet cudzinec ... ty nehovorit recou nasho kmne ;D :lol: :lol:
hehe o com tocis v ludskej reci? ;)
MC
sisi: jestli jsem Te dobre pochopil na co se ptas, tak instanciace geometrie je soucasti vertex shader 3.0 ...
když koukám na to ino GF6800 tak to je fakt brutus navržený, pude tam dát fakt pořádnej chladič nejsou tam žádný součástky který by vadily;)
Škoda že není vidět u her min. fps, ale jenom u pár testů ale i tak mě překvapuje jak je to schopné padat u pixel shader 2.0 testů ta 6800Ultra. Škoda taky že tam chybí X800XT, ale jinak moc pěkný test, jenom bych měl menší přípomínku, jestli by šlo přesně čísly napsat na kolik to vlastně ty fps u syntetických testů padaly.
Mirku, kdy budeš mít X800XT? :-)
Spajdr:
Pro Tebe special udelam i grafy s cisilkama :-) No kdyz jsou tam tri krivky, bylo by to uz neprehledny, i tak sem toho mel nad hlavu, hold to budes muset vykoukat :-)
Z ceho usuzujes, ze 6800 Ultra pada u PS 2.0 testu? Z jednoho Mother Nature to snad ani nejde, myslim, ze ty 4 grafy tam dokazaly, ze to padani na min fps bude u tech karet vyrovnane a hlavne application-dependent. Zkusit deset testu PS 2.0 a hrat si s FRAPSLOGy, na to sem fakt nemel :-D
X800 XT - nevim, ale kazdopadne s tou kartou chystam tak leda stranecku do Computeru ;-) ted mam jiny starosti jako statnice apod.
Asi ještě trauma s FX5900, kde to fakt padalo fest na hubu u čehokoliv kde bylo použito pixel shaderů ;DCitace:
Původně odeslal Mirek
Jak koukám na tu tabulku 3D Mark 2001SE detailně, tak mám brutální rozdíly v některých testech na té svojí kartě :-o ;D
např. Nature 250fps, Point Sprites 100, Fill Rate 8060, High Polygon Count (1 light) 170, (8 light) 46, nevadilo by ti kdybych k těm tvým tabulkám, co se týče syntetických benchmarků, přidal své výsledky, ať lidi vidí, jak by to vypadalo s X800XT s default taktem a O/C? ;D
me by to nevadilo, klidne udelej miniclanecek, neni problem to zverejnit
do tohoto clanku by to asi uz neslo, prece jen mas mirne jinou sestavu ;-)
vrta mi hlavou u X800 Pro ten Wolf: Enemy Territory v 1600x1200 max detail, 4xAA 16xAF v mem timedemu PCTradar - 73 fps!
mohl bych Te poprosit, nemuzes si ten freeware stahnout, z meho clanku stahnout to timedemo a premerit to, nevim, jestli to neni nejaka moje chyba, je to tam jak pest na oko
U toho 3D Mark 2001SE co se týče prvních 4 testů, to asi bude na prd, když máš lepší CPU, ale u těch ostatních testů, co se nezapočítávají do celkového skóre, je to hlavně o grafice.Citace:
Původně odeslal Mirek
Toho Wolfíka už sosám, zítra sem hodím výsledky při tom samém nastavení co jsi napsal s default takty a O/C. :wink:
super, tadyk je to timedemo:
http://www.zive.cz/files/obrazky/200...y-pctradar.zip
pouziti:
~
timedemo 1
demo pctradar
v System i View mam nastavne vse na max, hlavne pozor na hodnoty Texture Quality (High) a Texture Filtering (Trilinear) co se u Q3A her rady vraceji na bilinear a medium
No, ak mas na mysli ten casto omielany geometry instancing, tak ten nazov je hodne zavadzajuci... je to o niecom inom. Ale uz to zacinam chapat. Prehliadal som jednu zaujimavu moznost. Uz NV30 totizto vedela pomocou PS renderovat do vertex bufferu... a NV40 vie teraz citat z textury, teda height/normal mapy. Cize prvy pass v PS vhodne subdividuje polygony (tu by sa zrejme dal vhodne vyuzit dynamicky branching... slo by to vobec v PS spocitat?), zapise tento uz zhusteny mesh do vertex bufferu, ktory je nasledne v druhom passe citany VS, pricom su pozicie vertexov preturbovane vzhladom na height/normal mapu. To by sedelo s tym, co hovoril aths na 3dcenter.org:Citace:
Původně odeslal Mirek
Takze NV40 predsalen ponuka istu formu DM...Citace:
Mittels einer Zwei-Pass-Lösung erlaubt der NV40 brauchbares Displacement-Mapping.
// Sorry Semik, zda sa, ze som Ta v tom druhom threade jemne zavadzal... :|
Ok všechny syntetické testy staženy, i tabulky co dělal Mirek, dnes to splácám dokupy s mýma výsledkama, myslím že spousta z těch testů co čtu je hlavně o grafice a né o CPU, takže na porovnání celkem v pohodě :-)
Pochvala pro Mirka jako vždy za jedna.Super recenze.
hoooly shit :!:
http://www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=116890
o prazdninach doufam budu mit cas si to detailne procist :-)
fakt supr
Tak sem to cet skoro hodinu(fakt podrobne :-) ) a fakt super recenze,kez by takove byly vsechny... :?
BTW:Konecne nekdo nahlas rek,ze INNO uz neni co bejvalo :-)
Mirku, tak už vím proč jsi měl v 1600x1200 FSAA 4x Aniso 16x tak pěkné FPS ;D protože mě prostě v tomto rozlišení nejde FSAA, nevím proč, v menším rozlišení to jde, ale občas se mi stalo že mi prostě monitor zahlásil out of frequency a po návratu do windows jsem měl při jakémkoliv testu artefakty, divné, restart to opravil. Tabulky budou zítra, zapomněl jsem je doma :roll:
Rozhodně v shader mark testu vítězí X800XT přibližně v 80procentech testů s přehledem :-)
Spajdr: Uz by se tam mel dneska nahrat update, kde sem zahrnul i Tvoje zjisteni s FSAA v 1600x1200 v ET. Kdybys chtel a mel chut, muzes zkusit treba nejakou HTML stranecku, nejake neoficialni porovnani s X800 XT, nekde bysme to urcite dali (PCT, Zive), kdybys chtel aby to cetlo par tisic lidi.
OCZ, Hrochoslon a Spyker: Dik za pochvalu :-)
Hrochoslon: Tak dlouhy to zas neni ;-)
Spyker: Jo, kdyz mas od Inno neco drazsiho, nebyva to uz spatne, hlavne ty filtry zlepsili.
Tady je něco Mirku ;D
http://home.tiscali.cz:8080/plejko2/6800U.doc
Z těch her nemám prakticky nic, aspoň né doma. :-( No možná ten Farcry :-)
Ak som tomu dobre rozumel, chces Mirku pridat do tvojej recenzie Spajderove vysledky ???
Tak to je myslim dost neprofesionalne, ak nevies ci su tie vysledky 100% prave. (mno a Spajder prave neni neznami svojim fandenim k ATI :!: )
Preto tie vysledky mozu byt dopohody tzv. "vycucane s prsta" + ked si zoberes ze spider ma aj iny hardware,FSB...a podobne, to je fakt neobjektivne.
Jedine co by akotak mohlo prejst je 3Dmark 01 a 03 aj to len keby Spajdr hodil vysledky do ORBU u Futuremarku :idea: (inac neni ocom..)
Spajdr - To neni nic osobne..proste mi ide o objektivitu.
Hele neser, nebudu tady honit výsledky, nejsem debil :!:Citace:
Původně odeslal Semik
Jiný hardware mám, ale většina těch testů je hlavně o grafice a CPU a né o čipsetu. Na A64 jsem z toho nic netestoval, vždyť jsem to ani nerozjel. Stačí když dám CPU na default a pustím shadermark a vidím co se kde hýbe, a shadermarku bylo jedno jestli jsem měl OC CPU nebo né, stejně jako 3D Mark 03. Nebudu si tady přece vymýšlet čísla a co se týče nadržování ATI, nikomu nenadržuju, ale FX5900XT se prostě nepovedla, byl jsem jí zklamaný za ten měsíc zkušenosti, u 6800 Ultra nevím.