Ja rikal MINIMUM :wink:Citace:
Původně odeslal loque
A samozrejme je to odvisle od typu hry.... Proste cim vice framu tim lepe...
Printable View
Ja rikal MINIMUM :wink:Citace:
Původně odeslal loque
A samozrejme je to odvisle od typu hry.... Proste cim vice framu tim lepe...
skutecne min hratelny povezuju tak 50fps , kdybych mel v q3 40fps tak bych to ani nehral :roll: , da best je jak psal loque , min 120fps + 120hz min a je to SUPER
Ted sem par hodin hral FarCry na okolo 30fps a slo to jen taktak... ;D Ale pocit ze hry byl dostatecnej (=dokonala grafika)
No to bych moc nevěřil, jelikož s 256MB RAMky se to nedá, zkusil jsem to při full detailech a hryže se to, 512 je lepší, ale taky to prostě nestačí, takže budu muset koupit ještě jednu 512 a pak to teprve bude hratelné.Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
btw všiml jsem si podivného vykreslování vody Shaderem (jenom občas, když se na vodu dívám zdálky), buď se jedná o chybu Catalystů nebo je to bug ve hře, což se mi zdá mnohem pravděpodobnější jelikož to dělalo i s předešlími ovladači.
Nemyslim si, ze som strasne srandovny to skor ty ked tvrdis to co tvrdis.Citace:
Původně odeslal da_hectical
Nehnevaj sa ale ja mam proti tebe trosku iny comp a viem ako my ide Far Cry takze ani za toho boha nemozem uverit ze ti to ide tak ako tvrdis.
Dobre, OT k FPS tematike uz stacilo, dalej uz prosim len prispevky k povodne riesenym problemom...
V pondelok mi pride epox z reklamacie. Skustim testnut. A testnem aj tnt vantu - nie co sa tyka vykonu, ale stability, driverov (napr. bez reinstalacie winXP) a roznych inych problemoch najma s driverom. A to som zvedavy ze jak pojde radeon na cerstvom XP kde bol predtym nvidiacky driver a nvidia na cistom XP kde bol ati driver.
Tak to bude celkom zaujimave porovnanie ak to spravis korektne pre obidve strany.Citace:
Původně odeslal THX_Corp
Tak som skusil s driver cleanerom precistit a reinstallnut omegy a hned prva vec - ta kocka v ati tool ide plynule ale raz za sekundu sa zasekne asi na 0,2s. Riesi to znizenie HW akceleracie v troubleshoot. o 1 stupen.
BTW. kto cita digit life, tak tam je v zavere taka veta ohladom "chybicky" ati v nastavovani filtrovania: But the "mistake" in the control panel (mentioned by ATI officials six months ago) has never been corrected. Thus, when anisotropy is forced in applications that can control this function, trilinear filtering vanishes into thin air. (e.g. pouzije sa bilinear)
Za 6 mesiacov neboli schopni opravit to... alebo nechceli?
este pre de_hecticala:
No chlapce ja mam tiez len 256RAM, bartona na 1900MHz a R9500 s 8 pipkamy a presiel som to na 1024x768-medium(voda a shadows very high) a o plynulosti sa neda ani povedat takze... sem tam to slo dost dobre ale plynulost? :roll: :lol:
viz podpis mam 2* 256mb (ale pridal sem 256 takze sem popisoval hrani pri 3*256)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Tak som si dnes skusil gf2mx400, na windows v ktorom boli najprv catalyst drivery, cs ide plynulo... 3dmark sice iba 2500 ale 3dmark sa neda hrat, cs ano. Teda nie je chyba v nejakych driveroch na dosku alebo v com, pretoze jedine co som zmenil bola karta a driver. Kedze driver na ati vyraba ati a myslim ze maju istu snahu aby ten driver spolupracoval s kartami co vyrabaju, nepredpokladam nekompatibilitu drivera a karty. Teda problem musi byt bud medzi driverom a win (driver sux) alebo kartou a doskou (karta sux). Je to fakt divne s tymito radeonmi a kadejakymi vecami okolo fastwrites, appreture size a pod. Neviem vysvetlit preco nvidia ide stale v pohode a radeony su strasne citlive na toto. Najlepsie by bolo keby som este skusil nejaku kartu od 3 vyrobcu co podporuje openGL, napr. xabre, alebo hoci aj intel 740 (ci aka to bola - jedna z prvych). Alebo co ja viem, voodoo... atd.
offtopic:
Dnes som skusal vopchat toho radeona do pc s celeron 800. Doska pcchips vsak odmietla... nejaky divny zvuk z pc speakeru, typicka hlaska nejakeho kodu a koniec. Dokonca som skusal nezapojit napajaci kabel ci to hodi aspon tu hlasku ze chce elektrinu, ale ani sa nezapol monitor.
Tak potom je asi ten radeon vadný a treba ho reklamovať.
Tak sa mi to pokazilo zas....
Oneskoreny pohyb v CS, niekedy ked sa to posaha tak vidim kurzor mysi, ale krizik nie je vzdy v kurzore, ide za nim, ale spomalene. CS vobec nemozem hrat.
Prepol som na D3D - ok, uz sa mozem hybat, ale fps pada na 20 a ak je tam smoke, tak sa normalne spomalene pohybujem, skratka to spravi normalny LAG. Vysplech krvi = 5fps. Opat CS nehratelne...
Driver mam cat4.7 softmod. WinXP stary mesiac.
ty si krivy anebo na hlavu padly ?
ja mam na me sestave viz. podpis v cs 100fps (omezeno), kdyz dam developer 1 tak v de_mapach i pres 250fps..nenadavej tu prosim na ATi..mel sem karty jak od nV, tak i od ATi, a muzu rict tolik :
ATi = lepsi obraz (muj nazor), vyssi vykon, na druhou stranu je potreba si se systemem trosku pohrat, vsechno vyladit. Ano u nV, jak pises, das kartu a jedes, no problem, forceware no problem, ale vykon, natoz obraz nijak oslnivy. ja osobne po zkusenostech s 8500,9500pro bych uz zustal jedine u ATi...
tak tu nekritizuj ATi nebo ovladace..
a jeste si uvedom jednu vec : ptat se na rady na 4u je jedna vec, a nadavat na vsechno a kritizovat neopodstatnene Radeony je vec druha..think twice pls..
howg
cs r0x
najprv citaj kym nieco napises, ja som nepisal ze mi to predtym neslo dobre, islo, len sa to vzdy po case posaha a mna uz nebavi reinstalovat windows s kazdym novym driverom pre graficku kartu a ani sa mi nezda ze by to malo byt normalne.Citace:
Původně odeslal c0nf?
Ad. obraz to sa tu uz tolko krat rozoberalo a prislo sa k tomu ze je rovnaky. Vykon podobne. Ja naopak, 10x zvazim ci si este vobec niekedy kupim graficku kartu, ktorej driver obmedzuje moznost nastavenia diskovej cache.
A pls. uvedom si ze uz od 1. postu chcem dostat nejaku radu ako opravit toto dosahavanie a ani v jednom poste mi nikto konkretne (okrem reinstall windowsu) neporadil. Zda sa mi ze to nikto nevie...
Není náhodou taky trošku divný, že se to podělává jenom tobě? :wink:Citace:
Původně odeslal THX_Corp
Zkoušel jsi hrát i bez toho soft-modu ??? A hlavně nechápu, proč tam cpeš podělaný Catalysty a ještě ke všemu neustále nejčerstvější, když výkon je stejnej jako u starejch ověřenejch verzí, až ty ovladače přinesou větší balík optimalizací, a to především do Doom3 apod., tak je tam taky nahodim, jinak to nemá cenu.
No, je to bohuzial asi tak... keby Ti niekto vedel dat presnu radu, som presvedceny o tom, zeby tak urobil. Skratka su veci medzi nebom a zemou...Citace:
Původně odeslal THX_Corp
To teda ako mam chapat tak ze oficialne drivery ati sou "podělaný Catalysty"? a ještě ke všemu neustále nejčerstvější" ? Sak ja to tam davam prave koli vykonu a bugom v driveri (rozne chyby v hrach opravi novsi driver) a kompatibilite, aby mi to lepsie islo - rychlejsie, sak to tvrdi samo Ati ze novy driver ma kadejake optimalizacie, vsade su potom testy noveho driveru....Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Hej, ale len to poondene A :wink:Citace:
Původně odeslal sisi
Neviem, mal som 2x Ati pricom na prvej 7500ke odyslo 32 z 64 ram a to bola Sapphire. Druha bola 8500ka ktoru proste odmietala KT133A a to neustale.. zapol som komp a nic...az po dlhom prehovarani a podobne.
Odvtedy len Nvidia a ziadne problemi ;D Kamarat ma podobne skusenosti takze ten ich hardware je dooost vyberavy a nekompatibilny (Ati). Moze byt vykonny, ale za tu cenu mi to nestoji... ja chcem mat PC postavene podla mojich komponentov a nie podla tych co sa pacia grafe.
Keby som mal tie problemi ako ty, by som to uz moc neriesil. (maximum reklamacia karty) a hned ju predal.
[quote="THX_Corp"]Ja mam r9600pro a mam fsb na 100 je to intel celeron a ked zvisim na 125 teda AGP na 82 mi to fici uplne dopohodi a stabilne to bezi nonstop.......tak neveim asi zalezi aj od kusu a ten moj radeon 9600pro ide pretaktovat takto 400>450 600>740 bez pridavania akehokolvek chladenia ja som uplne spokojnyCitace:
Původně odeslal zap
Citace:
Původně odeslal Loque
presne aj mojk nazor ked som mal pred 2 rokmi GF2MX400 bol som s nou velmi spokojny...teraz ATI R9600Pro som tiez velmi spokojny...to nieje len o tom ze a teraz mi to nejde.....preco???lebo mam zapnutych 10 Antyvirov,7Firewallov kopu spywaru a adwaru a niake tie cervicky......procak ti to nezvladne ani ked budes mat 3200Mhz.... ;D
Nic take tam nemam, 1FW, ICQ - mirandu a par programkov, ziaden spyware....Citace:
Původně odeslal Tibike Zeman
Btw. loque odporuca nove drivery a niekolko prispevkov vyssie mi neviem kto nadava ze davam novy driver...
A stale ziadna rada, co prispevok, to off topic/kritika na mna... no ale poradte, co mam este robit? Co konkretne? Pretoze som skusal uz vsetko mozne a nic nepomohlo a nemam ani naladu dalej stracat cas...
nejlip udelas kdyz si koupis kartu od NV kdyz je tak bezproblemova a supr kvalitni :lol: , jinak zajimavy vysledky mas v podpisu :eek: