mno o tolik mesni to zas nebude ne..na vysku se to vyuzije cele a na sirku o 200bodu min..ja mam 15 a rozliseni mam 1024x768...
Printable View
mno o tolik mesni to zas nebude ne..na vysku se to vyuzije cele a na sirku o 200bodu min..ja mam 15 a rozliseni mam 1024x768...
O dost menší, určitě je wide 15" na normál menší než 13", přesně nevím, zkusím najít ...Citace:
Původně odeslal Wolferine
*Sigh*, OK, slubujem ze to dnes v noci presne zmeriam a podam hlasenie... mohli by sme dalej pokracovat k teme?Citace:
Původně odeslal jan555
EDIT: Nechcelo sa mi merat, tak som to spocital... z 15.4" WXGA vznikne cca 13.1" XGA (pri zobrazeni XGA rozlisenia 1:1).
Co resite ? kdyz negr pritah novyho Acera 16:10 tak sem rikal ble, to bych nikdy nechtel bla bla bla - pak jsem na tom nekolik hodin jel a uplne sem zapomnel ze to ma nonstandart displej....
Nemluve o tom ze jsme na tom parili asi v 5 lidech CMR4ku a nikdo si nestezoval... :-) (ja, negryk, deekay, madcap, gargamel, atd.)
Mno pravda zrovna u auticek mi hodne chybela moznost nejak prepnout do 4:3 aby nebyla gameska zdeformovana...nevim jestli to jen negryk neumel nebo to nejde...
Jinak co se tyka vykonu tak CMR4ka na tom behala na relativne slusny detaily hezky, az na to ze se na nizkozdvihovy ntb klavesnici neda pro me jezdit to bylo fajn.
takze se ten post v tvem bezne vecne nespokojenem brblani da shrnout jako pochvalny. ;DCitace:
Původně odeslal DeeKay
Jo ty smerovy kurzory nebyly koser true... Nam ostatnim autickovejm nemaniakum to 16:10 nijak nevadilo :wink:
negr je lama..jasne ze to jde,vzdyt to pisu :wink:Citace:
Původně odeslal DeeKay
jj negr je lama. ;DCitace:
Me se 4:3 na 16:9 (ci na 16:10) stejne nelibi tak co. :-)
Tak to je fajn, tim se vyresila prakticky posledni moje vytka co se tyka pareni CMR na tom notasu (klavesku nepocitam protoze ta je u vetsiny notasu na urovni ze se na ni neda hrat).Citace:
No, tak som sa trocha pohral s tou M11 (v kombinacii s 1.5GHz P-M & 512MB RAM)... default clocks boli 391.5/202.5, maximum ktore sa javilo bezproblemove bolo 459.0/283.5, pri ktorom to hodilo 11767 v 3DM01 a 3176 v 3DM03, trocha konzervativnejsi setting 445.5/270.0 (na ktorom by sa zrejme dalo fungovat 24/7) hodil 11522 v 3DM01 a 3075 3DM03. Not bad, not bad... ;D
JJ jsem lama ja to priznavam :))
Ale ted to mam zase vse v 4:3 a nemuzu to roztahnout nejak jsem si na to 16:10 zvykl a vazne to nemuzu najit, kdyby mel nekdo minutku, napiste to sem nebo na icq, diky moc :))
Display Properties / Advanced / Displays / Panel / Scale image to panel size ???Citace:
Původně odeslal neGryk
Diky diky, nejlepsi rada za posledni rok, vazne diky to by mne nenapadlo ze je to v tomhle, hold pod svicnem je nejvetsi tma :)))
tak sem tam nahodil omegy a sup do ati tool- stable se to zastavilo na :
http://www.erda.iglu.cz/mobile.bmp
no a 3Dmark mi vyjel 3154 no narust to je
kua proc nejede vobrazek ??? ze by forum neumelo bmp
proste to je 449/274
def je 390/210
bmb obrazek se sam votvira v malovani obycejne a ma skoro pul mega :arrow:Citace:
Původně odeslal eraser
ja som tiez kupil 2012wlmi, ale mam s nim dost velky problem a to ten ze sa mi neskutocne prehrieva.. uz bol aj v oprave a akosi ho tam dofusovali.. tak som si ho doma rozobral a nestacil som sa cudovat.. ten radeon je chladeny obycajnym kusom hlinikoveho plechu.. ked na to pustim 3DM2001 Mother nature v slucke tak mi ntb do 15 min zdochne.. prehreje sa grafika.. hilfeeeee.. toto mi robi odvtedy ako mi vymenili v tom ntb celu maticnu dosku.. fuseri..
nemal to niekto rozobrate? su tam tri cipy - procesor, grafika a este jeden co nie je vobec chladeny... neviete co je to zac?
Ten treti cip je pravdepodobne i855 chipset, ten zrejme nijake extra chladenie nepotrebuje. Co sa tyka chladenia toho Mobility Radeonu, skus pozriet sem: http://www.anandtech.com/mobile/showdoc.aspx?i=2184&p=4... maju tam jemne rozobraty Aspire 2020, ktory ma velmi podobnu konstrukciu s 2012kou.
tak som to trochu mrkol, a ten 2020 je celkom podobny, teda vnutro urcite.. ale moc rozobrate to tam nie je.. uz som aj celkom zagoogloval ale aspire rozobraty na cucky som nikde nenasiel..
nechapem ako to moze vobec fungovat, navyse s nataktovanou grafikou.. ked som tam pustil test a sahol som na ten chladic po 10min tak som si opalil prsty.. sux
To nechápu to bys měl reklamovat. Takto to zcela určitě fungovat nemá. Je pravda že i mě R9700 hřeje ale daleko víc CPU než VGA...Citace:
Původně odeslal stanley
hmmm... je to trosku zlozitejsie.. ten notebook je kupovany v amerike, nakolko Acer ponuka celosvetovu zaruku tak uz v zarucnom servise bol, kvoli tomu, ze sa nedal zapnut.. vymenili tam celu maticnu dosku, ale napriek tomu ide zapnut podla toho ako ma naladu... a navyse po vymene maticnej dosky sa zacal prehrievat.. nemam naladu ani chut sa zase dr.bat do servisu, lebo naposledy im to trvalo takmer mesiac kym mi ho dali dokopy. :evil:
co sa tyka to tepla - procak mozno hreje viac, ale ten ma o dost lepsi chladic (oproti tomu radeonu) a navyse si zapne vetrak... grafika je chladena len pasivne a to teplo sa len vo vnutri ntb hromadi - vobec sa neodvetrava..
Tak to máš asi pech kamaráde...Citace:
Původně odeslal stanley
V tom případně nejaké podomácku vyrobené chlazení vymyslet nejde?
přece ho nevyhodíš.....
momentalne ten notas ako tak funguje - pokial sa pobucha na spravnom mieste tak sa aj zapne (videl by som to na nejaky studak v okoli touchpadu) a na counterstrike vydrzi asi 4 hodky.. potom zmrzne.. momentalne cakam na nahradne diely a akonahle ich dovezu, idem zase do servisu.. este je to stale v zaruke.. tak nech s tym chlapci nieco robia.. daju mi tam stary mobo (ten co tam bol original), novy vrchny kryt a snad by to mohlo fachat.. :?Citace:
Původně odeslal sofokless
Měla by v něm být ATI 9700, 128 MB, ale veškerý softvare, WXP počínaje a speciálním programem k tomuto účelu určeným přímo od ATI - Atiinfo/Atiinsp konče, mi detekuje ATI 9600 s čipem M10 a pouze 4 x AGP. Servis tvrdí, že je to v pořádku. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Díky
stanley: notebooky nejsou designované na OC, to za a) (pokud se přehřívá na defaultu, tak to je chyba). Za b) reklamuj, reklamuj, reklamuj, za c) je to čistě hypotetická úvaha (neznám tyhle notesy zevnitř), nicméně pokud se mění díly, tak chodí náhradní v drtivé většině bez chladičů a chladiče se tam dávají z reklamovaného kusu - nezapomněli ho tam chlapci náhodou přehodit?
Jistě! Kdybys někde hledal, dozvíš se, že mobilní R9700 je čip R9600...Citace:
Původně odeslal big
Je to kvůli spotřebě. Čip R9600 je vyroben 13m procesem a o to jde.
Méně tepla adt...
Jen nevím přesně čím se liší mobilní R9700 a mobilní R9600 (asi frekvencí)