mno bejt tebou tak tam svihnu 120 mm vetrak na 7V a bude teplota este niz.mno a pak bych trochu modl case na tu 120 mm vetrak. a chtelo by to fotecku jak to mas usporadany.
Printable View
mno bejt tebou tak tam svihnu 120 mm vetrak na 7V a bude teplota este niz.mno a pak bych trochu modl case na tu 120 mm vetrak. a chtelo by to fotecku jak to mas usporadany.
No nevím jak modnout Caseteka. Jediné co jsem na něm upravoval, že jsem vysříhl díry v nosičích na ventilátory, aby proudil líp vzduch. Spíš nemám na to nářadí a nejspíš talent, abych zvětšoval ďouru na 120mm. Vždycky se do něčeho z chutí pustim a pak to poseru :-)Citace:
Původně odeslal Voky
no lidi já nevím, ale kdyz toho (ne)funkcniho(?) vodnika za 5k jeste doplni nekolika (nepodtaktovanými) fany, tak to by tam do toho pc mohl rovnou strcit fany a vodnika prodat ??? no sorry,
budete mi tady nadavat, ja videl par vodniku nazivo a sam doma vodnika nemam (ale mam kombinace velkych nizkootackovych + termocidla a je to v podstate neslysitelne a disk mam ztlumeny viz ma nechvalne znama propaganda www.calver.cz/luke/pc2 )...
edit: i kdyz teplota grafiky na tech mych fotkach asi pobavi, hmm
nadavat ti radeji nebudem; ty jsi pripad primo pro chocholouska :mweheh: :mweheh:Citace:
Původně odeslal Luke_chiptuning
(joke)
castecne s tebou souhlasim - ten vyber bloku a aqcoolu urcite nebylo to prave orechove. nicmene porad se s tim da neco delat - vzdyt sam pindour psal, ze otevrenej okruh je docela v pohode a zavrenej se vychyta :-). i tak je sestava s aqcool s tichym fanem o neco tissi nez moje sestava (nejvic rve zdroj) - zkouseno, ty kompy staly asi 5m od sebe. zkratka - 2pindour: never give up!
No, já už jsem to v celku vychytal :-) . Jak jsem psal. Uzavřený okruh v zavřeným case, na radiátoru jedna 80mm a přes noc Prime95 na nějakejch 50-51. Dneska tam dám 120mm a uvidíme. Teď jsem celkem spokojenej. Hlavně, že mi to neleze jako předtím na 60C a vejš.
Jinak v klidu mám na CPU 44-46C :-)
Je to tichounký, prostě balada :lol:
Edit:
Voky: fotky bych rád, ale nemám čím fotit :?
Ale zkrátka to vypadá v bedně móóc pěkně :-)
Jen co ještě musím vychytat, je upevnění čerpadla a radiátoru. Zatím to sedí na jen tak na měkkym, ale jakmile naklonim case, když se v tom budu chtít vrtat, tak to udělá BUM BÁC!!!
Šrouby asi nepřipadaj v úvahu, to by podle mě vybrovalo. Přemýšlím, že to udělám takhle: oboustraná lepenka - měkký - oboustranná - čerpadlo.
takovej dodatek:jestli sem to dobre pochopil, tak Ti ten vetrak u radiatoru fouka z skrine ven, zkus ho otocit, aby foukal studenej vzduch primo na radiator
Já jsem na tom podobně... :wink: :lol: ;DCitace:
Původně odeslal Pinďoureček
btw .. kecat tu kraviny ze vzduchom to uchladis rovnako/lepsie je ina hovadina ... uchlad my vzduchom potichu 100W a viac a potom ti poviem ze si kral
MC
Možná že bych PC uchladil vzduchem a potichu. :!: Plánoval jsem to (i zkoušel), ale nakonec jsem zvolil vodníka. :-)Citace:
Původně odeslal MadCap
Sakryš, co se to stalo.
Včera jsem dal 120mm na radiátor, aby foukal čerstvej vzduch dovnitř (umístěnej dál od čelní stěny). Přidal jsem jednu pomalou 80mm blíž k čelní stěně (taky nasávací) a ejhle.
1h Prime95, CPU default, teplota 59C :-(
S blokama jsem nic nedělal a když jsem to předělal do původního stavu, jak jsem to měl lepší, tak ani to už mi nepomohlo. :oops:
Ja nevim co furt řešíš, nejveci problem je nejspís v tom bloku, kdyz sem ho videl poprve v realu tak sem myslel ze si aquacool delaj srandu...fakt malinkatej. Porid se blok od galaxiho nebo K&P a pak testuj, to se ti urcite vyplati zainvestovat, daldi vec....vymen hadicky, ten eheim to s klidem utahne. Teplotu netestuj v biose....kdyz jsi v biose tak Pc nejede na 0% ale cpu je vytezovanej...nevim proc ale je to tak.
v biosu neni cpu vytizeny ale nechladi se softwarove..ve winXP je zabudovane soft chlazeni....
Chtělo by to číst celý.Citace:
Původně odeslal Frost
Nyní to testuju v Prime95.
Ty bloky od Aquacool jsou ty nové s tim plexi, né ty starší verze.
Přemýšlím, že vodníka dám jen na grafiku, chipset a na procesor koupim Zalmana 7000A-CU. :lol:
Dobrý nápad, na desku se ti vleze, tak já bych do toho šel. Taky jsem o tom uvažoval, ale na DFI ten zalman nejde jenom tak dát :?Citace:
Vždyť tu DFI prodáváš, nebo ne? Kup Abita a máš vystaráno :wink:
Neprodávám, DFI je lepší než Abit :wink: O takovém FSB jsem si na Abitu mohl nechát zdát. Konec OT :-)Citace:
[ot]Take zle to zase nie je... ja to budem niekedy buduci tyzden davat dokopy, mozem potom poreferovat. :wink:[/ot]Citace:
Původně odeslal Spajdr
Davat tam Zalmana, kdyz uz mas vodnika, to mi prijde dost ulitly. Za to koupis poradnej blok na CPU a jeste ti zbude. Zmer teplotu vody a jestli ji mas v pohode, tak to s poradnym blokem musis uchladit lip nez s tim zalmanem.
Ok, to by bylo fajn, díky :-)Citace:
Původně odeslal sisi
Teplota vody po 2h, 42C.Citace:
Původně odeslal Jiri Drak
to pak ale ten wodnik ztrácí smysl... :roll: kup si WB od galaxihoCitace:
a na procesor koupim Zalmana 7000A-CU.
nebo jestli mas po ruce radiator treba z favorita, tak ho zapoj do okruhu a zjistis, jestli mas nedostacujci radiator.Citace:
btw:ja ho mam z vrakaca za kilo
To uz je docela hodne, nejak tu vodu nestihas uchladit. CPU bude mit s tvojim blokem vzdy teplotu min. o 15-20C vyssi nez voda. Se mi nechce verit, ze je ten radioator tak bidnej.Citace:
nemanekdo lik na img, jak vypada?Citace:
Původně odeslal Jiri Drak