Přesně tak ty čidla jsou někde jinde. Vcelku i po stránce refresh ratu to je někde jinde ;) a za ty prašule na prostej monitoring dostačuje 8-)Citace:
Původně odeslal jan555
Printable View
Přesně tak ty čidla jsou někde jinde. Vcelku i po stránce refresh ratu to je někde jinde ;) a za ty prašule na prostej monitoring dostačuje 8-)Citace:
Původně odeslal jan555
Je to o kvalitě celýho toho zařízení, že :lol: Souhlasím s tím, že za ty prachy je to fakt dobrý, taky mám objednaný, zkusím ho tam fouknout a když se mi nebude líbit, tak ho prostě zahodím a o nic nejde 8-)
Budu si s tím muset ještě vyhrát - teplota skočí o 4°C navrch vždy, když převedu napětí ze dvou 80mm do jedoho fanu. První varianta je že jeden tahá z venku a druhej pryč od CPU, při druhé variantě je pouze tahán vzduch z venku a je nasměrován přes CPU dále do bedny (na grafiku), čímž si vysvětluju ten teplotní skok.Citace:
Původně odeslal KoNG
..jdu spát, ráno vstávám na vojnu, tak zatím czhau!
tak mi to dnes přijde ve zboží, těším se, za ty peníze je to good.. jen nevím, co s tím světlem, když devil je celý červený :? no snad to nějak upravit na červené podsvícení půjde... jinak @ Kong: dík za ty fotky :-)
Upravit to pujde určitě včera jsem tak zkoušel a panel jde normálně sešunout :) teda trochu šel ale já to raději nepokoušel, ale pod nim je ona zmiňovaná pruhledná bilá deska a nakraji je dioda pokud si koupíš červenou tak máš červený podsvícení :wink:Citace:
Původně odeslal Luke_chiptuning
Před obědem mi to přišlo, tak jsem to testnul, zapojil a nakonec rozebral. KoNGu všechna čest, měl jsi pravdu, fakt to zajišťuje jedna LED a ani není SMD 8-) viz foto
>> http://www.calver.cz/luke/pc/images/eurocase_LED.jpg <<
>> http://www.calver.cz/luke/pc/images/eurocase_LED2.jpg <<
Hele, a zkoušel jsi to vyměnit? Řekni jak to budeš měnit, dost by mě to zajímalo! Taky mi ta modrá moc nesedne k mojí case..Citace:
A trošku mi vadí síla toho podsvitu - nejspíš si tam přidám vypínač! :idea: :wink:
tak jsem se snažil vypreparovat původní led a byla tam nějak natavená, trošku mi napraskl jeden bok toho "rozvaděče" ale naštěstí se neulomil, jinak by to sice jistilo sekundové, ale nevím, zda by toi nezhoršilo osvit :roll: práce kvapná....
ani v našem EZK (velkoobchod) jsem nesehnal supersvítivou malou placatou červenou (v displeji je právě placatá), ale špičkově tam zapadla 3mm (je to nářez, supersvítivá 2500 mCd) - doufám, že mi to nevypálí oči... no a ohledně síly svitu buď vypínač a nebo zkusit rezistor
výměnahttp://www.calver.cz/luke/pc/images/eurocase_LED3.jpg
ps displej jsem měl za 220 s dovozem :D
Hoď i foto jak to svítí! Jo, a těch 220 - to jako na firmu?Citace:
S tím rezistorem bych to prubl, jenomže nevím co je ta originál dioda zač! :?
Tak jak ses ptal na ty LEDky tak:cervena supersvitiva ma napeti od 1,8 do 2,2 a modra supersvitiva od 2,0 do 2,5....jak uz sem rikal...ja pouzil 6x2,0 seriove zapojeny do listy a pak pres konektor do 12v konektoru tak sem dal supersvitivy cerveny...a jede to v pohode....Citace:
Původně odeslal mimann
Pánové, mám problém!!!
Dnes jsem lepil jedno čidlo na zadní stranu grafiky, včera jsem tam měl jen aby se neřeklo, a když jsem zapnul PC, tak to čidlo měřilo jen kolem 5°C, a po chvilce úplně odešlo! Po opětovným zapnutí PC už mi nenabíhá vůbec, můžu přepínat jen mezi HDD a CPU! :?
Nevíte co to mohlo být? A jestli je out(což myslím že je), kde bych mohl sehnat nový(a za kolik)?
no podívej se jestli se někde neuvolnil kontakt ? pokud ne tak odešel ten tyristorek co je v čidle :!: nové hmm myslím že se to bude těžko shánět v této velikosti ale zkus toCitace:
Původně odeslal mimann
To je pech... :-o ze by nejaky skrat???Doufam ze se mi ti nestane taky :!:Citace:
Původně odeslal mimann
tak mě napadá že kdysi se dalo koupit externí čidlo jelikož dříve desky měly i vstup na termistor kterej jsi si dal třeba na grafiku. Moje stará deska Abit SE6 to měla označovalo se to R2. Ale jestli jde ještě koupit to čidlo netuším.
Tak tady je foto, změněno podsvícení na červenou
http://www.calver.cz/luke/pc/images/eurocase_LED4.jpg cca 40kB
ps: právě nějaký termistor se dal fakt sehnat a fakt jako čidlo fungoval, někde to na netu je
edit/update
@ KoNG - v pohodě prácička, chlape, s těma konektorkama to vypadá v pohodě :wink:
hmm rovněž to nevypadá špatně :wink:Citace:
A co kdybych tam dal nějakej trošku jinej termistor? Mají ty termistory nějaký parametry který by mi mohly ten panel odrovnat, nebo tam můžu dát "cokoliv"?
no napsané na něm není nic to jsem zkoumal hodinářskou lupou :)
Ale meřením mi ukazují odpor cca 9-9,75kΩ při 25°C
EDIT: S vyšující teplotou se odpor snižuje :wink:
EDIT1: Ten co mám u mé staré desky tak má stejné parametry :-)
Tak jsem si dnes koupil novej termistor, ale ještě jsem jej nepoužil...chtěl jsem si udělat to s těma kablíkama, jako to máš ty Kongu, jenomže mám problém!
Jsem v tomhle LAMA, přiznávám, ale potřeboval bych nutně poradit - jak odstranit cín po odpájení? Zůstal mi na té desce zrovna v těch dírách, kam bych rád strčil "samce" od toho konektoru..JAK S NÍM PRYČ?!? :?
mimann: Cin odstranis bud odsavackou, nebo to jednoduse nahrej pajkou a pak s tim jen "klepni" :idea: ... akorat dej pozor kam ten cin poleti :!:
Nejjednodušší řešení většinou bývá to nejlepší -KLEPÁNÍ FUNGUJE!!!!!!! ;DCitace:
Původně odeslal Bobrik
MOC DÍK!! :wink:
..bože já jsem Lama! :oops:
btw: co jako ukazuje ten teploměr "power" ???
možná to, že je to pod proudem ;DCitace:
Původně odeslal jan555
Haha, mě totiž překvapuje, že to furt "jezdí", na displeji v EC skříni, co jsem viděl to nejezdilo ...