Kvalita obrazu je veci oci a monitoru. Pokud mate jedno z toho (nebo oboje) horsi, rozdil nepoznate.
Citace:
Původně odeslal Haste
Printable View
Kvalita obrazu je veci oci a monitoru. Pokud mate jedno z toho (nebo oboje) horsi, rozdil nepoznate.
Citace:
Původně odeslal Haste
Petriku nechci rozdmychavat flame, ale podle te sestavy co mas v podpisu, asi nejsi ten, kdo by tu mel neco povidat o kvalite obrazu.
Navic doporucuju precist par clanku o analogovem vystupu a jeho casovani. Zjistis napriklad, ze RAMDACy implementovane do ATi chipu jsou nachylnejsi na mene kvalitni filtry(mame pouze 2. tridy, Matrox ma 3. tridy).
A co se kvality obrazu v 3D tyka, tak tam je to aplikace od aplikace a verze driveru k verzi driveru. Nehlede na fakt, ze optimalizace ve filtrovani ma jak ATi, tak i NV, kde napriklad R9600 a X800 dokonce nemaji ani korektni trilinearni filtrovani ale takzvane "brilinearni" kde se neinterpoluje pixel podle 2 mipmap,ale layeruje se pouze jedna.
+ AA,AF ale to je kapitola sama o sobe a tohle je uz HODNE OT.
Koncime s flamingom... diskusia o (ne)kvalite vystupu sem nepatri. A btw. brilinearny filter samozrejme interpoluje medzi dvoma mip levelmi... len nie "po cely cas" ako je tomu u trilinearneho filtra.
Pravda :wink:Citace:
Původně odeslal sisi
Zalezi na uhlu a vzdalenosti od kamery.
Takze podle tebe jediny HW, ktery jsem v zivote videl, je ten, co mam v popisu? zkus nejdriv premyslet, nez neco napises, nebudes psat takovy nesmysly. Dost casto stavim dost drahe kompy a nekolik mych znamych maji 21" trinitron profi monaky, takze jak vypada dobry obraz vim. Pravda je, ze posledni GF, co jsem videl, byla nejaka hrozna FX5200, jine FXka jsem nevidel, takze je mozne, ze uz maji obraz take dobry. S tim trilinearnim asi myslis tento clanek: http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=4925
Kdyby nemela R9600 trilinearni filtrovani vubec, tak by to slo velice snadno poznat. Ve hre jsou pak jasne patrne prechody mezi jednotlivymi mip-mapamy, vypada to jako "pasy" s ruznym rozlisenim textur, ktere jsou v konstatni vzdalenosti od kamery - nic podobneho jsem v zadne hre na R9600 skutecne nepozoroval.
Jeste jednou sorry za OT
Citace:
Původně odeslal Haste
podle tech 2(4) vynechanych pozic na pameti bych soudil na 64bit. s tema 5ns pametma si taky moc nepotaktujes...Citace:
Původně odeslal xatrix
Este sa pokusim uviest toto na spravnu mieru a potom koncime s OT. Takze tento "problem" sa tyka RV350, RV360 a R420. Ide o to, ze pokial si aplikacia vyziada mipmapping a nedoda vlastne mipmapy (lepsie povedane poziada o automaticke vygenerovanie mip levelov z base textury cez defaultny box filter), potom sa driver rozhoduje na zaklade akejsi primitivnej heuristiky, ci aplikovat v konkretnom pripade plny trilinearny filtering alebo uz spominany "trylinearny" (brilinearny). V konecnom dosledku to vyzera tak, ze v drvivej vacsine pripadov mame v hrach tu cest s "trylinearnym" filtrom - aj ked je to na prvy pohlad tazko zistit. Pokial ale aplikacia explicitne specifikuje vlastne ("dodane") mip levely pre base textury, potom je vzdy k dispozicii len plny trilinearny filtering (pokial je on poziadane) - to je aj dovod, preco v roznych texture filtering testoch so zafarbenymi mip levelmi "trylinearny" filter nevidno.Citace:
Původně odeslal Petrik
Citace:
Původně odeslal Petrik
Hele frajírku! Nesnaž se apelovat na city, že se to několika lidem podařilo přetočit a že si za jízdy viděl 21" monitor a možná navíc ještě vypnutý. Z Ti4200 bych prostě upgradeoval na něco jiného než na R9550. A navíc všude se opravdu dočteš (jak sám nakonec píšeš), že psát jen výsledky 3D Marku03 je blbost. Jedna věc je jaké jsou výsledky a druhá jak to doopravdy běží ve hrách. Jestli není třeba lepší oželit nějaké efekty, ale hlavně ať je to plynulé než naopak.
Něco jiného by bylo, když někdo hledá novou levnou grafiku, to beru, proto je dávám do levných sestav, ale updrade z Ti4200 není efektivní!
To je vše!
Ale ja se nebavil o tom, zda to je nebo neni efektivni, frajirku. Pro nekoho nemusi byt efektivni ani prechod z R7000 na 9800, je to proste hodne subjektivni vec a zalezi na mnoha okolnostech (za kolik proda tu starou, za kolik koupi novou, atd). Ja jsem jen reagoval na tvuj nesmyslny prispevek, ze si na 100% pohorsi, coz je proste naprosta kravina, protoze v DX9 hrach muze byt narust vykonu (pokud to nebrzdi CPU) az 100%. A Jadro jde pretaktovat alespon na 400MHz s trochou sikovnosti na kazde R9550, nektere kousky s lepsim chlazeni udelaji i 450MHz. Ale pokud by tu Ti4200 prodal za stejnou cenu, za jakou koupi tu R9550, tak je to urcite vyhodny upgrade. A ty tvoje ubohy urazky si priste odpust a radeji se snaz napsat neco, co neni uplne nesmylny.
Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
2Petrik: Petříku, prohlédni si několik větších testů, kde se srovnává R9550/R9600 a GF4Ti. To, že má R9550 více bodů v 3DM03 je způsobeno tím, že GF4Ti DX9 nepodporuje a tudíž se některé testy nespustí...tím pádem má více bodů R9550, na které ty testy jedou. Ale neznamená to, že když ma 2x více bodů, že bude mít o 100% větší výkon ve hrách založených na DX9. Že GF4Ti DX9 nepodporuje - to znamená, že nebudou viditelně nějaké speciální shader efekty (ale použijí se většinou shadery DX8)...tohle neznamená, že ta hra bude pomalejší, neboť základ DX je stále stejný a pokud si myslíš, že ne...tak si to někde nastuduj. Stále jde o polygony, textury, vertexy a podobně, takže i když karta neozobrazí nějaký efekt, tak hra stále může běžet velmi rychle, neboť základ je stejný, jako má i DX8. A protože vývojáři myslí i na lidi se starší generací karet, tak když to nejde přes DX9, tak to půjde přes DX8 a tak dále. Z toho vyplývá, že ve výsledku obě karty zobrazí víceméně stejnou scénu a záleží jen na opravdovém výkonu karty, jak rychle ji zobrazí. Takže i když R9550 podporuje DX9, tak ji to nebude nic platné oproti GF4Ti, který je prostě výkonnější. Proč např. nesrovnáváš podle 3DM01..kolik bude mít R9550? Tipnul bych tak 9000bodů max. A kolik má netaktovaný GF4Ti? Kolem 10500bodů...a když je přetaktuješ, rozdíl se ještě prohloubí. Petříku, nemůžeš srovnávat reálný výkon podle bodů v 3DMarku03..když jedna z karet není stejné generace!!
Takže můj závěr...nemá smysl přechod z GF4Ti na R9550 ani na R9600 a dost možná k ničemu by byl přechod i na R9600Pro. Až R9600XT by se mohla vyplatit. A myslím, že by se tyhle poslední příspěvky mohly potom smazat ;)
S ovladačema 44.03 na Bartonu 2500/Ti4200 dostaneš až 12000 bodů bez taktu. Po taktu i víc. Teda když už je řeč o tom 3DMarku01. Na stejném CPU vytáhneš na R9550/128bit a Cat. 4.8 kolem 8000+- (pořád je to podtaktovaný R9600).Citace:
Původně odeslal Anduril
Z toho vyplývá, žeto co nemá Ti 4200 na funkcíh (DX9), to dožene hrubou silou.
Právěže v 3DMarku se projevují jen ty funkce, kdežto ve hře se projevuje obecně.
Pretaktovana R9550 na 440/400 (pameti na default) v 3D2001 asi 10500 bodu..dobre, uznavam, ze v DX 7 a 8 je mene vykonnejsi, ale v DX9 hrach bude rychlejsi. cim novejsi hra, tim lepe pobezi na R9550. Je to tedy lepsi investice dio budoucna, ale uznavam ,ze ted se prechod nevyplati. Rozhodne ale neni o 100% horsi
No, do budoucna bych určitě tento lowend nedefinoval!
Jak říkám, do nové levné sestavy - ano, upgrade z Ti4200 - ne, investice do budoucna - ne.
Tak tohle mi dokaž...takže podle toho ještě doom3 neumí R9550 plně využít, takový half2 už bude běžet lépe a za několik měsíců teprve výjde hra, která R9550 využije naplno? :lol:Citace:
Původně odeslal Petrik
R9550 prostě nemá takový výkon..to že DX9 podporuje ještě nic neznamená (no, pouze to, že umí PS2.0)...ty jsi asi nečetl můj příspěvek ;)
A nikdo tu něříkal, že je o 100% horší..tak zse neupravuj svoje stanovisko, jako v jiných threadech ;)
ale da sa dobre pretaktovat. ja mam HIS 9550 so 5ns pamatami, a ide mi v pohode na 400/500. ide aj viac. hranica bezartefaktov je asi tak na 450/520Citace:
Původně odeslal Anduril
Já vím, že jo..Ale chceš říct, že GF4Ti se taktovat nedá? ;) Výkonový rozdíl je pak ještě větší :)Citace:
Původně odeslal Vlko
nie to som nechcel povedat. len som chcel poukazat na to ze za lacny peniaz mas novu grafiku so slusnym vykonomCitace:
Původně odeslal Anduril
Uznávám, levná je a výkon na tu cenu není tak strašný, ale na GF4Ti to nemá..když pominu absenci DX9. Mně se celkem zamlouvá Gecube R9550 Xtreme (paměti 2,8ns; def. 400/500)...ale určitě nebudu měnit, protože bych získal tak max. stejný výkon, jaký mám teď :)Citace:
Původně odeslal Vlko
Hej, vo Worde a Exceli ti to moze byt uplne jedno :-)Citace:
Původně odeslal Anduril
Aham takze ten skoro 2x vetsi vykon v 3DM2003 je podle tebe uplnej nesmysl, jo? Ja vim, ze se to neda brat na 100%, ale neco to o te karte rekne...
Citace:
Původně odeslal Anduril
No ta vypada hodne dobre, zajimao by me, na kokik pobezej pameti. 600? A jadro vodou chlazeny tak 500? To uz by nejaka bezna pretaktovana Ti nemela sanci v nicem :-))
Citace:
Původně odeslal TimeLord
Jo...ty asi jseš úplně slepej a nebo nečteš to co píšu ale velmi rád na to reaguješ...myslím, že se chceš jenom hádat...Psal jsem, že je to hlavně zpsůobeno tím, že GF4Ti prostě DX9 NEPODPORUJE a tedy některé testy NEBĚŽÍ jak mají a nebo vůbec...Ty vždy porovnáváš jen to, jak se ti to hodí do krámu.Citace:
Původně odeslal Petrik
Tu gecube se jim někde povedlo přetaktovat celkem málo (mem na 570, jádro na 500) a věř že to nedosahovalo ani výkonu R9600Pro a takovou běžně taktovanou GF4Ti to taky nedalo :) Ale jinak je to asi nejlepší R9550...
dobre, dal jsem si tu praci a nasel jsem benchmarky Dooma 3:
http://www.tweakpc.de/hardware/tests...om3lq&lang=eng
http://www.tweakpc.de/hardware/tests...rmance/s05.php
Predevsim v tom druhym ta tvoje "uzasna" Ti4200 sakra hodne ztraci, na R9600 se nechyta ani nahodou a to ten R9550 jde taktovat na vic, nez na default 9600. Jeste neco?
Citace:
Původně odeslal Anduril
Aha, ty posty jsou ve VGA rozliseni, ve vetsich se Ti na R9600 znacne dotahuje, sorry, neni to tak jasne, ale rozhodne neni ti4200 vyrazne lepsi ne R9600, v necem je proste hrosi.
Jj...tady máš nějaké ty jasnější výsledky ;) Ty to bereš, jako že se nedotahuje na R9600, jak jde pěkně taktovat atp., ale nebereš ve svých úvahách v potaz, že GF4Ti jde taky taktovat a to u dobrých kousku hodně dobře ;) tady jsou nějaké další testy, když tedas vzal dooma:Citace:
Původně odeslal Petrik
http://tech-report.com/etc/2004q3/do...w/index.x?pg=3
http://graphics.tomshardware.com/gra.../doom3-04.html
Prostě když si vezmeš i jiné hry, tak příjdeš na to, že GF4Ti je stále ještě celkem good a vzhledem teda k původnímu dotazu..nemá podle mě smysl přechod z GF4Ti na R9550/R9600...Do new pc dejme tomu, ale jako výměna mi to nepřipadá opodstatněné ;)