prave ze jsem si to zkousel jak na ICH5 tak ICH6 a i bez NCQ je disk stale rychlejsi nez raptor :-) coz zatim pokud vim nikdo nezvladlCitace:
Původně odeslal M.K.
Printable View
prave ze jsem si to zkousel jak na ICH5 tak ICH6 a i bez NCQ je disk stale rychlejsi nez raptor :-) coz zatim pokud vim nikdo nezvladlCitace:
Původně odeslal M.K.
LOL...prosimtě jak jsi to testoval ? raptor 37gb nebo 74gb ?Citace:
Původně odeslal Baron
raptora jsem primo netestoval, porovnaval jsem hodnoty ostatnich napr. z HDtach 3.0
EDIT: uz asi chapu na co narazis:
http://www.cdr.cz/a/diskuze/1333/0#14594
nebo ne?
opravdu bych chtěl vidět, jak seek, burst nebo str (což jsou věci které hd tach 3.0 měří...blbě ještě k tomu :roll: ) je u ncq barči lepší než u 10k disku :lol:Citace:
Původně odeslal Baron
co sa tyka Command Queuing - po nainstalovani nForce ATA kontrolera(2.6) sa objavila moznost zapnutia(predtym som si to nevsimol) - pri zapnuti ale nejde PC pretaktovat-po nabehnuti do Win sa resetne.
U Hitachi bol z vyroby nastaveny AAA na max ticho(power management na rezim do notebooku)-po nastaveni na vykon je dost pocut ten rozdiel.Citace:
Původně odeslal M.K.
Omezte sve prispevky jen na ty co se tykaj primo nakupu disku/radicu :-)
Barone, asi bude lepsi kdyz ohledne te barcy zalozis novy dred .)
taiwan, singapore, china, italy, mexico, usa....Citace:
Původně odeslal M.K.
edit: to Tom: sorry :oops: ...tak z tohodle témata ty příspěvky rozděl do novýho threadu :wink:
Disky maxtor opravdu jsou dost poruchové. Mám s tím vlastní zkušenosti. Nedopustím na značku Seagate či WDCitace:
Původně odeslal hit.man
1) SATA je na Tobě... jedu teď na SATA a oproti PATA je ten disk daleko hlučnější. Jinak nárůst rychlosti je ale nepatrný. Jinak u norm disků na PATA máš ATA 100, Maxtor má 133 a u SATA máš 166. Rychlost je tedy spíše u přístupůu k souborům jinak jsem žádný patrnější nárůst rychlosti nezjistil.
2) s detekcí SATA nejsou v dosu žádné problémy .. tedy kdo používá dos nevím.. Při INST win xp tam vybereš SCSI a jiné řadiče (s) a pak natáhneš po disketě ovladače s SATA( nevím proč je wokna ještě nemaj v SP2) :( a pak s tím zacházíš jako s normálním diskem takže by neměl být problém pod ničím.
3) viz 1) sata je o dost hlučnější jak PATA... ale slyšet by jsi to musel sám.. většinou při searchu dat...
6) jedu na WinXP SP2 s SATA 200GB a nejsou žádné problémy... disk viz podpis..
Toť asi vše
Rychlost SATA i PATA disku je prakticka stejna (pokud uvazujeme stejne modely i kdyz je pravda, ze nektere highend modely jsou jen na SATA), ale kupovat IDE disk uz dneska moc nema smysl pokud k tomu nemas nejaky zvlastni duvod (treba malo SATA portu). Navic se az dnes daji koupit SATA disky s podporou NCQ (treba seagate SATA s NCQ je asi o 400 drazsi nez obyc), coz sice na soucasne desce nevyuzijes, ale pokud casem planuj upgrade treba na nForce4, tak se ti bude hodit.Citace:
Původně odeslal hit.man
To by snad melo fungovat v pohode, treba P.Magic v dosu muj SATA disk najde, ale asi je to spis otazka podpory radice.Citace:
Původně odeslal hit.man
Hitachy 7k250 je nejtizsi disk co jsem mel v ruce az na obcasne "skrceni slepic" :)Citace:
Původně odeslal hit.man
viz bod 3 :)Citace:
Původně odeslal hit.man
u hitachy anoCitace:
Původně odeslal hit.man
Na SP1 to slape v pohode.Citace:
Původně odeslal hit.man
Nevím čím to je ale SATA je opravdu hlučnější :( ale pokud budeš mít zavřenou bendu tak to ani nepoznáš... jinak ten disk se hřeje nevím jak moc páč kompa nevypínám ale asi po 2 dnech mohl mít tak 40°CCitace:
Původně odeslal hit.man
a je seagate na data spolehlivější jak hitachi? jak jsem psal mě se to blbý IBM vysralo 3x, bojím se o data, potřebuju spolehlivej disk. Jasně nidko mě nezaručí že nekoupím vandej disk ale přece kterej doporučíš jako nejslpolehlivější? a na jedný diskuzi sem četli že na té samé desce co mám já se mu seagate SATA hádal, když měl úplně tem samý disk jako IDE tak mu to jelo v pohodě, psal jsem mu jak stím dopadl, tak sem zvědavej.
a) ziaden disk nie je 100% spolahliv
b) vacsia istota je s raid 1
c) nove disky su obecne rovnako spolahlive
Seagate používám 200GB SATA a je v poho akorát jak říkám když je v pokoji ticho a jede antivirák tak mi to chrochtá u hlavy :o)Citace:
Původně odeslal hit.man
Zdeno mel zrejme pred tim taky seagate na PATA (ano to je IDE), ktere byly nastaveny na ticho, naopak SATA seagate je nastaveny na vykon (ale take trochu hlasitejsi)Citace:
Původně odeslal hit.man
Ja bych se dneska nebal koupit jakykoliv disk, zalohovat musis stejne tak i tak, protoze chcipnout muze cokoliv.
Už sem si to rozmyslel půjdu do Seagata 200 Gb, těch 40 C je v poho teplota a používáš chladič pod hdd?Citace:
Původně odeslal Zdeno2K4
Doufám že je taky ze spodu otevřenej, bratr má 60 Gb a je tam plech, ale tady asi nebude :)
Takže S-ATA je trocha hlučnější? to by mě nevadilo :) ale něco mě říká že dotoho s-ata disku nemám jít, jeden borec psal na diskuzi k mé desce Gigabyte GA-7N400 Pro2 že se mu konkrétně seagate 200 Gb s-ata hádal se systémem. Pořád mu padali windows atd Když měl stejný IDE disk tak mu to jelo v pohodě. Takže já nevím :(
Zvlastni... Maxtor ma dle meho nazoru NEJMENSI poruchovost .... prodavam Seagate a Maxtor 1:1, sem tam WD ... Hitachi nedelam (musel bych prekupovat) a vysledek ??Citace:
Původně odeslal Zdeno2K4
Absolutne nejvice reklamaci ma Seagate tak 3 procenta, WD je posledni dobou hodne velky smejd, tak se mu radsi vyhybam a Maxtor je v pohode,obcas nejaky ...
Seagate ted da 5 let zaruku, tak pak uz nebude vadit, ze je porad reklamuju, pouze chudaci uzivatele ....
Jen tak pro zajimavost, behem poslednich ctrnacti dnu mi prisly dva disku, jeden PATA (rozsypal se po hodine provozu) a jeden Sata - ten zkratoval desku... od zacatku ... Seagate delam 1:1 s matrox proto, ze mam i na disky s 2 letou zarukou, zaruku 3 letou .... :-)
Sata jsou hlucnejsi nez PATA .... Sam ma tri Maxtory a zadny problem ... ted tu mam i zapojeny novy sata 120 a nejak divne vrci .... ;D :o
no ja mam nejspatnejsi zkusenosti z maxtorama, pri provozu pri vyssich teplotach odchazeji.
To jo, ale to kazdy .... Celkove ramecek je smrt pro HDD ....Citace:
Původně odeslal honzAK
no musim nesouhlasit do sazkovejch terminalu jsou dany od italu maxtory po tydnu provozu pri teplote kolem 50 stupnu jich odeslo z 200kusu presne 153 po vymene za seagate ci wd uz neni zadnej problem s diskama krome toho ze odchazi pomalu zbytek maxtoru.Citace:
Původně odeslal svaca
ale podle me kdyz se bude chladit tak nevidim zadnej problem, pokud to zrovna neni nejaka povedena serie jako se kdysi podarila IBM.
Hmm, to je hezky ...
ja jen mluvil z vlastni zkusenosti, ale koukam, ze NIC neni tak jasne ....
Koupil jsem si Seagate 200 GB IDE! model s označením podle Speedfanu ST3200822A. Má tento model fluidní ložiska? na stránkách www.seagate.com když jsem si dal vyhledat tento model tak tam bylo napsaný ve specifikaci fluid "ložiska" teď si nevzpomenu na anglický název :). Ptal jsem se když jsem to kupoval a oni mi řekli že je má. Problém je v tom že všichni říkaly jak sou seagaty tichý a podle mě je pěkně hlučnej!!! a to mám IDE! je možný že nemám fluidní ložiska? jak to teda je?
Díky za odpovědi :)
Já jsem koupil SATA Samsung 160GB 8MB cache hlavně kvůli hlučnosti a nemůžu si stěžovat, Teplota kolem 30 stupňů (v bedně taky 30), a hlučnost je u seeku jen o trochu vyšší než u 40GB barracudy IV a to jsem si ještě nehrál s AAM.
Taky Samsunga zvažuju, jde mi předevšim o tichost. Akorát si koupim PATA verzi.Citace:
Původně odeslal brazilterrorist
Bdu kupovat 160ku PATA, 8MB..., byl sem puvodne rozhodnutej pro Maxtror, mam celkem dobry zkusenosti, ale tady nekolik lidi psalo ze sou nespolehlivy, nekdo sice zase ze sou nejlepsi, tak nevim, se nemuzete nekdy shodnout? ;D Tak se rozhoduju mezi Maxtorem a WD, co byste me z techto 2 doporucili?? Hitachi ani Samsung nechcu, ty se me zdaji neduveryhodny a nemam zadny zkusenosti. Kdyz si ted koupim WD tak uz bude mit urcite fluidni loziska zejo?