To som neskusal (na flashovanie mam c't flasher a willem programmer), ale ten MSIFLASH program (potrebny na prepinanie medzi BIOSom na karte a na doske) robi detekciu MSI BIOSu. To som "upravil" ;D , ale neskusal som ho este.
Printable View
To som neskusal (na flashovanie mam c't flasher a willem programmer), ale ten MSIFLASH program (potrebny na prepinanie medzi BIOSom na karte a na doske) robi detekciu MSI BIOSu. To som "upravil" ;D , ale neskusal som ho este.
no a pripadne by jsi to mohl poskytnout tu upravu? :-)
Vyskusam a ak to pojde, tak to niekde dam.
He, predpokladam ze jen proto, aby melo MSI veci odbyt :-)Citace:
Původně odeslal Rainbow
(pokud to karta HW umoznuje tak by nemel byt problem at je ve flash cokoliv)
Zdravim, jak vypada otestovani toho upraveneho MSI softiku na smazeni biosu?????
Dík za info :-)
Ten program je iba na prepinanie, flashuje sa to potom hociakym inym programom.
Skusal som to len tak zbezne a vyzera, ze to funguje - spustil som UniFlash, videl som v nom onboard flash ROM. Potom som to prepol tym upravenym MSIFLASHom, znovu spustil UniFlash a videl som tam flash ROM na karte :-) Aj som z nej bez problemov ulozil BIOS. Mozno sa s tym trochu pohram a bude podpora priamo do UniFlashu.
[edit]
Uprava MSIFLASH.COM:
Zmenit 1 byte na offsete 2F5h z 73h na EBh - pred upravou:
po uprave:Kód:000002F5: 7308 jae 0000002FF
Kód:000002F5: EB08 jmps 0000002FF
Tak ja su teda analfabet na zmeny v EXE souborech, cim to mam upravit???
Dík
SPEED
Hociakym HEX editorom (napr. vo Volkov Commanderi, DOS Navigatore, HIEW).
Kedze program msiflash.com nejako zmizol z webu, tak ho davam sem. Je to neupravena verzia.
Tehda sem tu MSI kartu objednal v nakym e-shopu a uple se na me vys... Zrejme se to uz asi nevyrabi. Ted me to uz ale netrapi, bo mam v praci na stole Elnec, ke kerymu sem si dodelal PLCC redukci, takze pohoda :) Navic neska sou vsude SPI flashky, takze staci LPT port a SPIPGM ;)
Nie, na cely UniFlash som sa vy**** z dovodu nedostupnej dokumentacie k chipsetom (okrem Intelu sa neda zohnat nic).
TL46 pouzivam pri opravach dost casto - vacsinou ako POST kartu a dost casto aj bootovanie z TL46 (mam tam flash pamat, v ktorej je "MOV AL,AAh; OUT 80h,AL"). To flashovanie som pouzil len parkrat.
So SPI som este nic nerobil, tie dosky su zatial v zaruke, cize sa ku mne velmi nedostanu.