stiahni si novy bios z www.epox.com, uz je dokonca teraz novy z 17.1.2003 teda uz vysli dalsie 3 verzie biosu, tvoj ma do 200, dalsi 211, dalsi 250, a dalsi uz nema kam ist, xixiCitace:
Původně odeslal kyanid
Printable View
stiahni si novy bios z www.epox.com, uz je dokonca teraz novy z 17.1.2003 teda uz vysli dalsie 3 verzie biosu, tvoj ma do 200, dalsi 211, dalsi 250, a dalsi uz nema kam ist, xixiCitace:
Původně odeslal kyanid
Ja sem bohuzel jeden z tech smolaru, ktere ta deska za zadnou cenu nepusti pres 200FSB :( .Pametma to neni urcite mam OCZ EL PC3500 ty by meli jet v pohode i na 217. Docela me to mrzi a doufam ze to nejaka dalsi revize napravi. Neco sem cet i o tom Voltage Modu, ale do toho se me moc nechce. :roll:
No mam taky pocit, ze su proste dva druhy dosiek. Jedny maju problem ist nad 200 FSB, druhe nie. Ale preco sa tak jedny tak chovaju a druhe inak, to mi je zahadou. Ja som rad ze som zo svojich pameti vytiahol 200 FSB. Keby boli OCZ EL PC3500 jak ma Pupkin, to by bola ina kava ... :o snad casom ;D
Řekl bych že je to křemíkem ;D Prostě někdy se zadaří, někdy ne. Testy ve výrobě to projde, testy OC už nikoli.Citace:
Původně odeslal Pepone
OCZ nevidím jako velkou výhru, ale když na to někdo má... Osobně jsem si vybral samsunga C v proce za 2400 s DPH :wink: Čeká ve skříni na zlaté podložce až mi v pondělí dorazí 8RDA+...
2 pupkin:
A to Ti nad 200 neprebehne ani POST ?
Je to opravdu divne, na 195 jede vse stabilne na 196 uz to blbne (vzdy se to sekne u 3D Marku) a tak od 204 nenajedou ani windows a od 206 nekdy 207 ani comp. :( pameti jedou na 2,9V a (uz to nejde zvysit) a procesor na 1,75V kdyz sem to zvysil tak to vykazovalo male, ale opravdu male zlepseni (treba se to v 3D Marku neseklo u druheho ale tretiho testu :roll: )
2 pupkin:
to by este chcelo vyskusat mojho corsaira
Taky pravda, ale opravdu si myslim ze pametma to nebude, kdyz snizim FSB a zrusim sync mod a nastavim takt pameti treba na 125% FSB nebo i vys tak v pohode comp najede, ale vysledky jsou prave diky tomu FSB nizsi. Nevim sem lama a OC zacatecnik treba neco delam blbe :?
2Pukin: Nezdas sa mi ako lama, myslim ze mas ten divny kus, co ma problemy s FSB nad 200 Mhz. Mne na 206 Windows v poho nabehne, ale testy padaju, to kvoli RAM je to iba 333DDR a k tomu PQI. Ale kedze beha stabilne 200, tak nemozem na nu ani muknut ... ;D . Vysiel last BIOS 17-01, mozes skusit flashnut, ale asi nepomoze ... ale skusit mozes ;)
A ten novej BIOS nic neřeší?????
Bios filename: 8RDA3117.BINCitace:
Původně odeslal rehor1
Bios date: 1/17/2003
Bios size: 256 KB (For 2Mb BIOS EEPROM)
Bios checksum: 9300
Model support: EP-8RDA+
Enhancements & Fixes for this BIOS release:
Patch 'Memory Frequency' item always be changed as default when
entering the Chipset Features item. Fix QAPLUS "NPU" test fail.
Added Magic health support. Fixed SMBus loss SUBSystemID after S3
resume. Change 'USB keyboard support' default to 'Enabled'. Always
set memory clock as 100Mhz before BPL. Fixed issue for AMD CPU_CHK
tools. PID#21922 - Updated AMD Ahlon XP ratios. Patch incorrect
FSB frequency in boot up screen when BIOS Flash. Patch F10 save
CMOS hangs 7Fh issue.
Magic health rockzzz ! Cool vec ... 8)
??? ake mate pri tej fsb pci? sak napr. 200fsb= 40pci, alebo nie? alebo ma epox 8k3a delicku 1/6, t.j. 200fsb=33pci? no a ta nforce2, ma pevne nastavitelne agp/pci, alebo nie? ??? ja som mal fsb max 162, tj 40pci, winz out, sb live to neprezila... alebo je to len chyba dosky a ostatne komponenty by mali znasat aj taku vyskoku frekvenciu pci? ??? xapete, nie? 8) - od rana..... ;D
No Epox 8RDA+ ma vraj fixnutu PCI na 33, pri akejkolvek FSB, ale to som len pocul, zaidny soft mi to nevie napisat :evil: . Ja beham pri 200 FSB a pohoda .. ;D
A pro ty co neuměj anglicky(jako já :oops: ) tak jáký sou novinky v tom BIOSu???
na epoxich strankach pisou ze 8K9A2+ ma cpu multiplier zvysovatelny pomoci biosu, ale u 8rda+ nic takoveho nepisou. co to znamena?
Nic,u 8RDA+ to jde taky pomocí biosu taky.Citace:
Původně odeslal scolex
2 Marek Sedlar:
Marek ako ide ta NF7 ?
Mam na mysli FSB,napetia ...