ale proc uvadej takt 2d rezimu na to si muzu koupit mx400 :?Citace:
Původně odeslal Jecky
Printable View
ale proc uvadej takt 2d rezimu na to si muzu koupit mx400 :?Citace:
Původně odeslal Jecky
na prd nejsou jen maji "jiny" taktovani. musis dat treba tech 450 (sice na liste uz vic nejde) a dat POUZIT a tech 450mhz se najednou hodi doprostred posuvniku a zas muzes taktovat treba na 500 a zas POUZIT.jen se s tim naucit :roll:Citace:
Původně odeslal ricixxx
2 deathkiller: ja tam tomu mozem vyhulit aj 500 a viac len proste sa mi to zdalo malo oproti tomu co som tu cital niekde ze oc jadra v pohode okolo 500MHz. Proste je to asi strop jadra tych mojich 450MHz :-(
2all: neda sa nejak editovat bios na zmenu napatia pre jadro a pamat ??? ??? ???
ne :-) kez by to bylo tak lehky!!Zmeny napeti jadra nebo pameti se vzdy provadeji nejakou upravou na HWCitace:
Původně odeslal Jecky
2 fleak: a ako si mam vysvetlit ze ked som flashol bios s 5900 al. 5900ultra na moju kartu tak som mohol ist s pamatou cez 800MHz co pri povodnom biose nehrozi ??? zeby casovanie pamati ??? dobre tak aspon upravit casovanie pamati alebo nieco ine len aby som to taktol co najvyssie :lol: ;D :o
jo je to tim casovanim myslim ze na pctuningu o tom psali!!Kdyz das horsi casovani budes vic taktovat ale nevim jestli se vic vyplati mit o malo vetsi frekvenci nez mit lepsi casovaniCitace:
Původně odeslal Jecky
overte si cipy pameti
nekde sou davany rychlejsi nekde pomalejsi.
na mym kousku sem mel Samsung 313, K4D263238E-GC2A, WVB157FA KOREA.http://www.samsung.com/Products/Semi...K4D263238E.htm
Ja jsem zatim dostal svou Sparkle na 470/750. Pameti uy vejs asi nepudou delaj chyby. Jadro se ale zda byt povedenej kousek jede i 520 jen jsem zatim plne neotestoval stabilitu na tyhle frekvenci. Jinak v 3DM03 pri tech 470 dam 5499 bodu
2 RaYreCo: kolko ti idu ti tvoje pamate ??? lebo ja mam tie iste pamate az na jediny rozdiel a to v tom poslednom cisle: wvb115gfCitace:
Původně odeslal RaYreCo
no ja bezim na 455/780 pamete mam ako tuto kolega hore, inak skusal som hardware monitoring v riva tuneri ktory zobrazuje realnu frekvenciu jadra aj pameti da s s tym pekne odsledovat ako sa sprava jadro pocas 3d rezimu, zaujimave ale je ze ked dam jadro na 465 tak robi v 3 dmarku pekne schody cize sa vypina a zapina zo 465 na 375 a da to nakoniec nizsi vysledok ako pri 455 :?:
2 oso: dobry postreh :idea: , takze asi to nebude strop jadra ale proste nejaka blba ochrana a tu treba vypnut. vychadzam s toho ze teda cip sa spomali frekvenciou a tym padom dava mensie vysledky. najprv som si myslel ze sa cip proste sekne a musi dannu operaciu prepocitat znova a vlastne tym sa spomali. ale tu sa meni frekvencia :!: no a teraz budme mudry
Ci to neje nahodou tymto> ked sa mi pokazli na mx440 chladic tak robilo skoro to iste, mx400 s prelepenym vetrakom tiez: Normal ide vsetko, ale akonahle sa dosiahne ista teplota tak v pripade mx zasek - kratky, cca 3-5-10s kym chip trosku nevychladol a potom to islo dalej normalne. FX podporuje zmenu mhz on the fly (2d a 3d rezim), rovnako zmenu napatia, tak ma napada, ci toto neje nejaky dalsi stupen ochrany - namiesto toho zaseku a cakania na vychladnutie sa znizi freq. Zda sa mi ze to iste robila moja FX5200, ked som ju prilis pretaktoval - jadro. Freq. ostala pred aj po benchmarku rovnaka, ale vykon s pridavnym a bez prid. chladica bol rozny... Napr. ked som taktol a hned pustil nature, tak 50fps, ale ked som pustil cely test a kym to prislo k nature, tak uz len 40fps.... jadro asi bolo prehriate prilis a teda sa samo podtaktovalo (naspat na 250 asi). S pridavnym vetrakom to uz davalo 47fps ked to v teste prislo k nature...
Takze tolko moja teoria...
takze treba skusit lepsi chladic a uvidime co s tym ale zase niekomu to ide aj na 480 bez dodatocneho chladenia takze asi to bude kusom ale mozno po zmene biosu na 5900 ultra by to malo ist asi lepsie vyssie napatie inak tu je link na dobry benchmark http://www.bit-tech.net/review/288/1
stoji to zato
S tema zasekama mne to dela pri vyssim OC taky ale jadro je chladny :evil: .Asi tam dam lepsi chladic.Citace:
Původně odeslal THX_Corp
lepsi chladic ??? to pochybujem mam ho totalne vlazne. a ono s tym biosom by to nebolo zle ale mne to proste neslo - rozsipany obraz.
inak pri biose na nvidiu sa da editovat frekvencia jadra a pamati? ak ano tak nie je problem tam vpalit bios 5900ultra ktory sa pred tym zmodifikuje na frekvenciu ktora na 100% ide a potom sa moze taktovat dalej. dufam ze ako teoria je dobra, ale da sa realizovat ??? ??? ???
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=45610Citace:
Původně odeslal Jecky
Ked sa ti to podari tak to spravim aj ja ;D
flashnut tam bios s 5950 ??? to ma teda pravdu povediac zatial nenapadlo. bude zalezat ci to pamate tu chvylu dokial nenaskoci win a zmeni frekvenciu na mnou nastavene hodnoty znesu. vlastne kolko ma taktovane default 5950 pamate ???
No nedavaj tam bios z 5950 to by bolo az moc. Staci ked tam das z 5900 alebo z 5900Ultra :wink: Ked to flashnes mal by si mat aj vyssie napetie. :idea:Citace:
Původně odeslal Jecky
Tak jsem "konečně"nainstaloval 53.03 no a je to hned lepší.Asi tak 900 bodů navíc.
470/805
3Dmark03 5675
šlo mi to i na 470/820 ale obraz při druhém testu to házel chyby a chvíli na to zatuhlo.Asi by to nějaké chladiče na paměti chtělo.
Ale myslím si že na bezproblémových 400/700 (4990 bodů)bude tahle karta ještě nějakej pátek dobře sloužit.
Je to super karticka kamosovi ide stabilne 450\820 , a to je ta bez chladicov na pametiach, este tam dame pasivy a to bude fukot ;D
2 MK2 / Racki - to mate slusne kusky, ake tam mate pamate ??? lebo mne zacnu hadzat artefakty uz pri 480 - teda ako kedy :-( ???
myslel si 780mhz nie 480mhz ti stihaju pamete ;D , ten kus grafy je u kamosa, v sobotu to pozrem a opisem cisla a nazov pamete :-)
jj sekol som sa myslel som 780 uz proste hadzu artefakty alebo sa karta uplne zasekne na tak 5-15 sec.
Mam kartu MSI 5900 sp , kupenu v BGS , bez krabice a s chladicom na cpu , v 3 dmarku 2003 mam 5864 bodov, zostava abit nf7-s versia 2.0 , barton 2500@3200 , a kartu som pretaktoval na gpu 470/memory na 800, bez artefaktov, mozem skusit aj viac,
chalani aky mate zdroj,lebo ja neviem co mam ale vypisuje mi to stale ze karta bude podtaktovana(hodi to tak 200/500) (asi nema dost stavy)?? stretol sa s tym niekto alebo mate vsetci 400W??