Hm, nevim ted jaka je telpota vyparovani SnPb slitiny, ale asi to bude o naky ten kelvin vic nez pokojova teplota. A ikdyby, snad vsechny PCB sou lakovany kuli oxidaci a pod...
Printable View
Hm, nevim ted jaka je telpota vyparovani SnPb slitiny, ale asi to bude o naky ten kelvin vic nez pokojova teplota. A ikdyby, snad vsechny PCB sou lakovany kuli oxidaci a pod...
Jo to jo, ale teplota tech komponent je radove vyssi nez pokojova teplota. Napriklad muj montak je teply skoro jako topeni.Citace:
Původně odeslal RayeR
Teplota spoju na PCB podle me bezne neprekroci nakych 50-60C (takze ne radove ale 2-3x), coz je na muj vkus porad malo oproti nakejm 280C pro tani nebo ja nevim kolik tisic pro vypareni.
Kdyz mas fobie z vyparovani, tak bych se bejt tebou misto kovu zameril treba na pouzite plasty, z nich budou naky sajrajty tekat urcite snaze :idea:
hm, aj mna z LCD docela palia oci a boli hlava, predtym som mal CRT Eizo F56 a vtedy ani tuk. Asi to moc svieti, musim si zvyknut.
Ja nemam zadnou fobii z odparovani.Citace:
Původně odeslal RayeR
Tak napriklad ty tvoje ochranne natery, ktere zminujes, ve velkem a zhusta obsahuji bromove zpomalovace horeni, ktere se velice rady odparuji ...
:evil:
Zakladatel topicu ma pravdu, proste nektere lidi z lcd boli oci. A nema to co do cineni s potrebou bryli, blbym svetlem v mistnostia a pod....
Duvod je ten, ze i ty nejrychlejsi lcd porad rychly pohyb rozmazou a pokud ma nekdo natolik dobry zrak, ze to dokaze registrovat, tak ho proste boli oci.
Ja treba od oka poznam, kdyz jede monitor "jen" v 80hz a ne v 90. Jsou lidi, co ani nepoznaji, ze jsou v 60 a akorat se divi, ze je boli oci.
Z kazdeho lcd pred kterym jsem sedel me boli oci a ani po roce jsem si nezvykl. Moje sestra to same a to jsem ji o tomto problemu nerikal, jednoho dne za mnou prisla, ze ji z toho lcd boli oci a jak to, kdyz z toho co mela predtim ne (naka desna srajda crt).
souhlasim s tebou, dost zalezi co na tom delas. Pokud jen pises text, tak to moc nevadi. Ale pokud treba ctes pdfka nebo jinej text a skrolujes, tak to prijemny neni. Ani nemluvim o hrach. Proste LCD ano, ale ... je nutny to zvazit.Citace:
Původně odeslal Locke
Souhlas, scrolovani me uplne nici. Tedy surfovani, programovani, cteni a pod je sebevrazda.
Tiez sa pridavam ze ma z LCD bolia oci, ale to bude asi preto ze pri PC presedim tak 8 hod denne + vikend:))) a v podstate mi to stale trha obraz kedze CS source je navykova vec a VSYNCH mam OFF
Co ma trhanie spolocne s LCD?Citace:
Původně odeslal ricixxx
CSSkoo je naozaj navykova vec, denne pri nom sedim a nic sa netrha...
No, ja sedim u pc denne casto 10hod+ a oci me neboli. CRT EIZO rulez.
no nevim, já jsem na tom opačně, teda přešel jsem mimulý týden na LCD a oči si dost ulevily - sedim u toho někdy celej den i noc. :mweheh: Myslim si, že mám celkem citlivej zrak a měl jsem celkem slušný CRT na 100Hz, ale je pravda, že jsem musel urychleně poladit gama/jas/kontrast, protože to zářilo, že se na to nedalo koukat - to bych fakt oslepnul.
Si to vytrhol z kontextu tu moju vetu, VSYNCH OFF to znamena ze ked mam LCD na 60Hz a hra bezi 100Hz tak sa prejavuje TEARINGOM, co sa da nazvat trhanim obrazu, kazdopadne to nie je plynule, len tolko som xcel :)Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Tiez nevravim ze je to horsie ako CRT samozrejme sa to neda porovnat, co sa tyka bolenia oci ale fakt je ten ze aj s LCD ma bolia obcas oci, ale to nema suvis s tym ze je to LCD alebo CRT, proste ked do niecoho cumis 8+ hod denne tak ta BUDU boliet oci
Suhlasim s tebou ale mne sa vidi ze ten samsung 710N co mam doma je nejak moc kontrastny alebo ako by som to povedal viac ma z neho bolia oci ako z AOC 727 co mam v Robote, a to mam este nad nim neon takze ked pridem domou a zapnem este aj to tak ma to len dorazi neviem musim to este nejako Vyskusat....Citace:
Původně odeslal ricixxx
Ale je pravda ze ked do LCD alebo CRT cumis cely den tak vecer ta urcite budu boliet oci viac z CRT keby ake dobre bolo, no a LCD to asi zavisi od toho ako kto je zvyknuty ???
V praci sedim tak, ze jeden monitor je nasmerovany "zadkom" priamo na moju hlavu, asi pol metra je volny priestor.
Dalsi monitor je asi meter od hlavy, ale z boku.
Zvykne ma po praci niekedy dost boliet hlava, ale moze to byt iba tym ze
musim do toho CRTcka kukat 8-10hodin /a doma dalsie 4 ;D , ale tam ma hlava neboli/
Niekde som cital ze filter v CRTmonitore to "svinstvo" odklana, odraza vlastne do zadu.
Neviem co je na tom pravdy, najde sa tu nejaky odbornik na tento problem? :?:
Celkovo su crt monitory koncipovane tak aby ziarenie slo zo zadnej strany. Predpoklada sa totiz ze nikto nebude taky tupy aby sa za monitor posadil. Prioritou je ochrana osoby pred obrazovkou. Tos mas smolu no.
ako vravi winetuov kon ;) najviac to ide do zadu co je v tvojom pripade dost shit ...
teda kamo s tim něco udělej co nejdříve, to je dost o zdraví nechat se takhle rentgenovat :o
Normalne ste ma vylakali, asi do akej dialky to zo zadu ziari?
OMFG co to tu zas placate, kdyz uz by obrazovka teoreticky rentgenovala, tak zepredu, kam dopadaji na masku a stinitko urychlene elektrony.
Jinak monitor muze vyzarovat elektromagneticke zareni celkem ze vsech stran, ale to se docela limituje, takovy mobil ma o mnoho radu veci vykon, smazite s i stim do palice a pohoda...
mno museli jsme ho trochu vyděsit ;DCitace:
Původně odeslal RayeR
Zdrojem časově proměnného elektromagnetického pole obklopujícího monitor je elektrický proud ve vychylovacích cívkách. V časově proměnném poli proto zcela převládá magnetická složka nad složkou elektrickou, která je v daném případě pro hygienické hodnocení zanedbatelná. Také statické elektrické pole, které v okolí monitoru vzniká působením vysokého napětí urychlujícího elektrony v obrazovce, je z hlediska působení na zdraví bezvýznamné. K hygienickému posouzení elektromagnetického pole u monitoru stačí proto změřit časový průběh magnetického pole. Nejvyšší frekvence, které se v okolí monitoru vyskytují, jsou vyššími harmonickými složkami Fourierova spektra časového průběhu magnetického pole ovládajícího vodorovný pohyb elektronového svazku po řádcích. Toto pole má pilový průběh a jeho základní frekvence leží mezi 16 kHz (televizní přijímač) a 70 kHz (počítačové monitory s vysokým rozlišením). I nejvyšší harmonické, které se v tomto poli vyskytují, mají frekvence nepřekračující 1 MHz. Vlnová délka elektromagnetického záření je při této frekvenci rovná několika stům metrů, takže elektromagnetické pole v okolí monitoru nemá charakter vlny a nelze je v žádném případě označovat jako záření.
No tak vidis :-)
Jen dodam ze kazdej trochu lepsi monitor je vevnit dukladne oplechovanej aby se zamezilo pruniku ruseni dovnitr, coz taky napomaha zabranovat uniku ven. Je fakt, ze to VN zpusobuje urcitou zmenu koncentrace iontu ve vzduchu, ale to se deje treba za bourky taky a nikdo na to pokud vim neumrel.
Já mít 1/2m monitor za hlavou tak bych s tím něco určitě dělal. Jestli se někdo ohání nějakejma hygienickema normama, tak ať se jde vycpat. Až ti něco poroste v hlavě tak si na toho odborníka vzpomeň jestli ještě budeš mít čím. Já byl v 85 na vojně u spojařů, tak jsem tam něco za ty 2 roky pochytil a nemůžu říct že toto záření má nějaké léčivé účinky, např. k mobilním vysílačům dávali obsluhu, "která už měla děti" proč asi!!! Ještě jedna osobní zkušenost: začala mě bolet hlava potom se k tomu přidalo točení hlavy, když víte že to není z alkoholu docela blbej pocit. Po měsíci jsem zjistil, že syn dal do šublete které jsem měl při sledování TV přímo za hlavou magnet z rozebraného reproduktoru. Magnet letěl a hlava se netočí a nebolí! V Americe byla postavená školka poblíž sloupů velmivysokého napětí, většina asi ví že dráty jsou docela vysoko a začalo to "špatnou krví" u dětí a skončilo rakovinou. Pokud vím, tak se v CRT i TV VVnapětí sem tam vyskytuje. DDT, azbest, PCB, atd. to byly taky v době uvedení na trh bezpečné výrobky.
Tak sorry, ale srovnavat tady vyzarovani monitoru a nakyho vojenskyho vysilace je trochu mimo. Ano pred antenou radaru se daj treba vopejkat burty, ale tam to de pulzne treba do MW, stredni vykon smozrejme nizsi ale stale mnohem veci nez je prikon celyho monitoru. Navic monitor neni primarne stavenej jako antena, takze ta vyzarovaci ucinnost bude dost mala.
Ver ze kdyby to nak kor svitilo, tak to neprojde pres FCC a to by si vecina vytrobcu nelajsla.
Tim ten problem elmag smogu zas nechci bagatelizovat, vnimani ruznych jedincu je velmi individualni. Uz sem cet v ruznych diskuzich prispevky od lidi, kterym se dela blbe pri telefonovani z mobilu, osobne vsak nikoho takovyho neznam abych si to moh overit. Ja teda na to zas nak citlivej nejsem, zkousel sem treba BTS vysilac z par metru, nebo co sem nasel nejsilnejsi magnet z HDD a taky nic...
ja mam doma CRT 21 HP P1110, idem na 1280*960*100Hz. oci a a ni hlava ma nebolia, predtym som mal CRT 17 Belinea 103055 1152*864*100Hz a ani tam som nemal problemy. V praci mam 17 EIZO 1024*468*85Hz (viac neda grafarna) a tiez ziadne problemy, ale tak okolo obeda ked mi svieti slnko na monas je to troska horsie a oci su dost namahane.
Nedavno som len asi 2 hodinky sedel u kamosovho LCD a to SMUHOVANIE mi asi fakt nerobi dobre, ma to BENQ a je to uz dost stary model takze parametre nic moc. v praci mame LCD DELL a HP a to je uz ine kafe.
ale ako bolo pisane: jas a kontrast mam aj na CRT dooooooooost stiahnute, nemam rad ked to svieti ako 60 ziarovka 8-)