hmmmmmmmmm.......ja jsem spise myslel max voltaz na ktere to mohu dlouhodobe provozovat.
Printable View
hmmmmmmmmm.......ja jsem spise myslel max voltaz na ktere to mohu dlouhodobe provozovat.
2V do 50°CCitace:
Původně odeslal Lain
Jakozto "elektrikar" jsem se take zabyval teoretickymi moznostmi poskozeni CPU nadmernou volatazi a teplem. Obaval jsem se hlavne prurazu, nez o neco vice snesitelne pripadne migrace. A co z toho nakonec? Desku s CPU mam od listopadu 2002 a od te doby jedu na 1.85 V s normalnim chadicem. Faktem je ze dle desky z toho stejne jak 52 st. nevytahnu jinak to spadne. Tohle se stavalo od zacatku, CPU je stale stejne OC.vatelne snese stejne FSB. Co z toho vyplyva? Mel jsem stesti? Asi ne, protoze neznam jediny pripad postupne degradace ani prurazu. A kdyz vam vydrzi CPU rok, neni cas na to poridit novy? Vetsine z nas nevydrzi ani ten rok obcas. Podle me neni co resit, proste kdyz to nepojede na 1.85 tak tomu dam 2V a nic se na 90cent nestane.
kenze to je teplota spodku chladice a ne procaku..teplt aprocaku ..jadra..bude v relau o 10-20... vyse...!Citace:
Původně odeslal lcdc
mne hazi deska v klidu cca 43 stupne...cidlo na spodku(z kraje...dal jsem jej nedostal :-( ) chladice hlasi 37 . Kdyz pretaktuju a dostanu se treba na 65 stupnu tak k je rozdil teplot mnohem vyssi...
Já jedu 14 dní na 1.95 a v pohodě.
Když za rok shoří, tak mi to srdce neutrhne.
12V je urcite prurazny ;D :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal Lain
ad topic: myslim ze do 1,9V se pri schopnosti to uchladit, nic nedeje... IMHO
Pozor bartony jsou ale dělaný na menší voltáž, než třeba thortony :!:
Je třeba k tomu přihlídnout
ja teda nevim.chlazeni mam vynikajici ale kdybych musel do procaku davat 2V tak radej jedu na mensi frekvenci, protoze tolik W se neda uchladit vzduchem... a nezapomente ze kazda deska meri jinak.. jedna meri hur nez druha jediny cemu bych veril tak udaji z jadra.. a to myslim z novejsich desek umi jen Solteky ne?
No ja teda 2V uchladim se vzduchem jako P.R.D :DCitace:
Původně odeslal Prokop
Ja trapim moje DUT3C s 1,9V a teplotou okolo 50°C.
jestli mas cpu z listopadu 2002 tak to je jeste palomino ne? u nej je 1.85V naprosto v pohodeCitace:
Původně odeslal Perplex
mozna na tom niceni neco bude, muj 2400+ jel primestable na 2311Mhz pri 1.75V {1.744}, kdyz jsem ted nedavno menil chladic {BOX za whisper rockIV - to jsem si polepsil...:-(} tak ma primestable 2280Mhz pri 1.8V {1.77-1.79} porad pri stejne teplote....
Ne ne, mam Thr.br. ne Palomino z na 1.95 jsem s nim jel asi 2 mesice a prd se stalo. Stejne, kdyby to melo vydrzet treba jen 3 roky... Kdo ma CPU 3 roky? :)Citace:
jestli mas cpu z listopadu 2002 tak to je jeste palomino ne? u nej je 1.85V naprosto v pohode
Prepac ale ty asi nevies ze Thorton je Barton s polkou cache vypnutou ?? ze nie. :roll: :smoke:Citace:
Původně odeslal ..::memento::..
No tak som sa konecne k tomu dostal. Do TB som napalil 2V, ale uz sa cely system javil nestabilne. Posledna stabilna frekvencia bola 9,5*225, a z hladiska MHz 2170. Ale to bolo aj v pripade 1.9V. Mozno ze je vysledok determinovany inou castou a nie CPU.
Sorry ze sem zamicham A64, chci se zeptat kde je pruraz u S754 NewCastle(def. 1,5V)???Jedu ted na cca 1,7V @ 2478mhz a teplota nepreleze 55°C. Je to jeste bezpecne na dlouhodoby provoz?diky
A XP2000+ TB @ 1.95V TT silent tower, idle 38°C load 48°C uz viac ako pol roka bez akychkolvek znamok ze to vybuchne =]
ja tez, doma mam 1700+ na 2200MHz a uz od ty doby, co jsem ho koupil pred 2 a neco lety ho provozuju na 1.875V s teplotou pri zatezi kolem 55 stupnu a v pohode