Ehm, ehm, a tá ozvučnica, čo to je? Nie že by som nevedel, ale či ty vieš. :wink:
Printable View
Ehm, ehm, a tá ozvučnica, čo to je? Nie že by som nevedel, ale či ty vieš. :wink:
sorry. :wink:
Ozvučnice je prostě ta dřevěna bedna(jenom bez repráku), prostě bedna, kam se umístí reprák. A jelikož vami vnímané basy neslyšíte vlastně přímo z měniče, ale prostřednctvím toho co se vytvoří v té bedně(umocní dané pásmo(basy)), tak vlastně ona ozvučuje >> proto se tomu říká ozvučnice
To ta ozvučnica
http://mujweb.cz/www/bananalama/ozvucnica.jpg
Mail dosiel....a fotose nahodim...len este Wuuduov test grafik musim nahodit predtym :wink:
EDIT: uz tie obrazky nahodim az zajtra...Wuuduuov test je out a ja ide spat mam dnes dost. Teda nie zajtra ale dnes k veceru to nahodim - obrazky.
THNX, a prosím ťa došiel ti jeden meil alebo dva? Lebo ak jeden tak mam niečo dokafrané v outlooku. :-(
Edit: 2Halen...Tak ako? Budete to rozoberať? Som zvedavý na tie výsledky meraní tým softom. Mohol by som aj pomôcť dodaním tých rozmerov, resp. nákresu komôr atd..
DOsli oba - mas to v poriadku :-)
Ok takze je to vonku...Bananalama thanx...pre ostatnych link kde su fotky aj s popisom:
http://www.pretaktovanie.sk/modules....rder=0&thold=0
:wink:
Jeden kamos me rikal ze jeho kamarad ten problem se subwoofrem castecne vyresil tim ze tahl zvuk do centru a subu pres ten tlusty kabel (takovy ten na vsechno) a repraky tahl zvlast kabelama skrz ty cinche. Nevim co je na tom pravdy, skusil bych to ale nic bych nepoznal pac nemam moc dobry sluch :-). Co si o tom myslite?
Aj by som to vyskúšal, ale nemám káble cinch/jack. Ale nezdá sa mi že by to mohlo mať podstatný vplyv na ten sub. Nejaké "přeslechy" (ani neviem slovenský výraz :oops: ) tam pravda môžu byť. Skôr si myslím že to bude tým nevhodným návrhom komôr pred a za membránou a ich nevhodným vzájomným pomerom. To by vedel zistiť Halen, ktorý sa tu akosi neozýva. Asi niekde naháňa "kocóry".Citace:
Původně odeslal Jusuf
A ešte otázka pre Arteeho...a ten plech vzadu(zadné čelo)...je to zdravé pre vlastnosti ozvučnice?
Ahoj nedalo mi to abych po dlouhé době se neozval a hlavně když se řeší tyhle repra :)
Tady je odkaz rovněž na nějaké fotky
http://overclock.kong.cz/uvnitr/ght51/gen.htm
Nevím v jak ostatních reprech pokud nedošlo k nějaké změně elektroniky ale v mých GHT jsou použit 2xTDA7269 1xTDA7296 1xTDA7360
Reprák byl 8ohm 100W :)
Repra mám už asi 1,5 roku :) a maximální spokojenost vše šlape jak má ;D
Tak do tohohle repraku asi fakt nepujde 100W. Ta velikost membrany je dost nevhodna pro SW az srandovni. Doporucuju predelat.
Citát z pretaktovania, čo si o tom myslíte. Prípadne aké trafo by sa tam hodilo? Myslím parametre.Citace:
Presne to bude problem.Riesenim by bolo silnejsie trafo pri rovnakev voltazi.Pri hlasnych basoch koncovy stupen odobera vyssi prud, co podla ohmovho zakona znizuje napatie v obvode. Ked napatie klesne priliz, konc. stupen prestane fungovat korektne (nastava zkreslenie).Z fotiek to vyzera ze v repraku je pre nove trafo miesta dost.Vsetko ostatne moze ostat nezmenene.(Pripadne neuskodi ani vymena zatazenych kablov za hrubsie)
Parametre:
http://mujweb.cz/www/bananalama/trafo.jpg
No presne toto som sa aj ja chcel spytat - to akoze normalne kupim silnejsie trafo popajkujem hrubsie kable a pohoda :?:
Je to pre mňa španielská dedina, ale asi na výstupe by malo mať vetvy 28v, 12v a 40v. Ak tomu popisu na ňom dobre rozumiem. Akurát viac ampérov. ??? De ste elektrotechnici kua?
Sezenes vykonejsi trafo se stejnym vystupnim napetim a vymenis privodni dratky za silnejsi draty.
Spravne tomu rozumies, ale trafo s presne takym napetim bude asi celkom problem zohnat, jedine si ho nechat urobit, alebo tam dat tri trafa (28V, 12V a 40V).Citace:
Původně odeslal bananalama
Ako tak na to pozeram tak tam bude asik treba +-28V, +-40V a +12V trafo.
Ked som to ovsem dobre pochopil.
No veď, sú to dosť neštandardné napetia. Okrem tej dvanástky. A kolko ampérové by mali byť tie jednotlivé vetvy?
edit: a prečo je tam 12V a u tej 28-čky a 40-tky je VCT?
no podle použitých zesilovačů. Zjisti jejich špičkový výkon, učinost a víš potřebný proud.
Aké jednoduché ;D ;D ;D ...teda pre teba, ale ja to neviem. Nemohol by si mi to polopatisticky povedať ty? PLZCitace:
Původně odeslal Arteee
A ešte jedna vec...nestačilo by pridať výkonnejší trafák len pre vetvu napájajúcu zosilovač subwoferu (ak je to vôbec oddelitelné) a tú pôvodnú samo odpojiť.
Stacilo. Ale by si sa musel pozriet na schemu ze ktoru vetvu vyuziva ale typujum ze +-40V.Citace:
Už mi dochádza trpezlivosť, keby mi niekto poradil akým softom a ako sa merá vhodnosť ozvučnice tak sa do toho pustím. Halen sa na to vybodol a ak by sa ukázalo, že tie komory nie sú až také zlé, tak sa pustím do toho zdroja. Ale takto je to stále len typovanie kde je pes zakopaný. Treba to proste najprv otestovať tým softom. Ako sa volá? help
NJN smutne ze to zostava stale na mrtvom bode...pritom Halen by to mohol prepocitat...ak by stacilo pomenit len tie drotiky a trafo isiel by som samozrejme do toho... :wink:
Já bych ti to rád vypočítal a napsal, ale k tomu je potřeba vědět mnohem víc o tom měniči(Příkon a impedance nestačí). Nemám prostředky na oměření reproduktoru. Buď zjistíte výrobce a jeho parametry, nebo se dál nepohnem. Ještě zkusím zkontaktovat VYSTu, ten by něco na oměření měniče měl.Citace:
THX Artee. Pokúšam sa vysnoriť nejaké údaje o ňom na nete...zatial neuspešne. :|