tak nevim jestli jsem divnej.... :?:
je toto sekce o Nvidia chipsetech nebo o pametech..??
Printable View
tak nevim jestli jsem divnej.... :?:
je toto sekce o Nvidia chipsetech nebo o pametech..??
o pametech v nvidia cipsetu :-)Citace:
Původně odeslal a_WerOOn
Pri takto rozsiahlej diskusii sa preberie kadečo a thready typu "nechcete s tým ísť do tej sekcie"...... ju iba kazia....
2 Jecky: Je to haluz ale ja som prišiel na to isté.... Pamäťová priepustnosť sa kúsok prepadla....Ale nešla hore ani potom ked som to dal z 11 naspať na 6....
Pri OC ide ram priep. dolu> Podla mna je to tym: Zvysite fsb, ramky uz nezvladaju overclock a dost casto precitaju udaje chybne, preto sa tieto udaje musia precitat znovu. Ja ked som taktoval pqi 333 tak pri 168mhz mali 2500 priepustnos, 177 2650, 184 -1450 - uz ocividne nestihali.
To iste taktovanie RAM na grafickej > postupne zvysovanie vykonu a potom prepad. Podla mna je to tym, ze ak je ram prilis pretaktovana tak dost chybovo cita a preto musi nieco nacitat 2x, teda celkovo sa jej pripepustnost znizi.
Ad moderatori> Tento thread je tu uplne vhodne. Ak by bol medzi pamatami, chcel by ho podla mna urcite niekto dat sem. Minule som cital thread o znizovani hluku pc a neviem kto chcel, aby to bolo medzi zvukom.... nechapem ako suvisi hluk pc so zvukovkou, ale na isty cas sa to tam fakt premiestnilo, nastastie len na isty cas.
Zaujímavý postreh. Chcelo by to nejakú rozsiahlu štúdiu.....ale je to zaujímavé....
Nie sme taky bohati aby sme kupovali lacne veci ....Citace:
Původně odeslal THX_Corp
2 a_WerOOn Tento thread som dal to tejto sekcie pretoze je LEN pre nForce2
no aj by som vcelku suhlasil s tvojim nazorom ale ma to jednu chybicku krasi: nemenila sa FSB ale nasobic (9,5 na 10) a napatie CPU. islo to z 2200/1,69V na 2300/1,79V CPU-cko ako take bolo rychlejsie v syntetickych testoch len pamat sa spomalila.Citace:
Původně odeslal THX_Corp
Další info zde, celkem zajímavé čtení :-)
http://www.frazpc.pl/pliki/2002/arty...rt212/mta.html
Tak to je dobře udělaný test!! :wink:Citace:
Původně odeslal Spec
Mimochodem na Tom's Hardware taky testovali...Citace:
Původně odeslal Tantalos
http://www.tomshardware.com/motherbo...119/index.html
Moje výsledky v Aide sú: read 2518 a write 1002. Najväčšia sranda je, že doteraz som mal v biose vypnuté CPU Interface a po zapnutí oveľa väčší výkon a ja som sa čudoval prečo mam tak malo..... Ozaj a mam to nastavené na 11-3-2-2.
10 x 200, 2.5 - 11 - 3 - 2
Sandra
2821
2606
na 11 se to zvedlo dik ;)
Tak nevim na me sestave (viz podpis) na casovani 2-2-2-11 to dava v Aide read 1934 a write 829. Neni to nejak malo?
2Pribina:A kolik máš FSP???
Moje: FSB 200Mhz
časování 2-3-3-11 >> 2x256MB Sietec
Výsledek:
http://recenze.arteee.net/images/forum/aida.JPG
2Arteee>
Je fakt ze zatim netaktuju procak, ten je na 1700+, protoze mam zdroj na hovno, sbernice je teda na 133.
Ale pujde vys s prichodem noveho zdroje :)
Hmm mně to vyhodilo na 11-2-2-2 a 200*11
Read:1436 MB/s
Write:626MB/s
asi něco bude špatně že? :evil: :roll:
A nejelo ti neco na pozadi? Nejaky program nebo neco? Nejlepsi je vypnout vsechno at ma aida cely komp pro sebe.
Citace:
Původně odeslal Bukyn
Tak jsem povypínal co šlo a read je 1935,write je 772 :roll: :lol:Citace:
Původně odeslal Pribina
No vidis :) ale stejne je to nejak malo, jedou ti ty pameti v dualu? Tohle mam ja kdyz mam procak na 133*11Citace:
Původně odeslal Bukyn
ja mam read 3300 a write cca 1300 a pusteny mam vsechno jako normalne.. AVG, antispyware, winamp..atd
nejedou protože nemám dual..je to 1x512 :wink: bohužel nemužu jí dát ani do 3 slotu jak jsem četl ve FAQ o nf7 protože mi tam vadí disk a kabely...kua :evil:Citace:
Původně odeslal Pribina
Takze horke vysledky: koupil jsem novy zdroj a ted se to ma takhle, jelikoz mam TBreda B tak jsem ho dal na 166*11 tj. 2200+ a uz to bypada zajimaveji.
READ: 2585 z puvodnich 1909
WRITE: 1080 z puvodnich 784
no u mně to vypadá taky už lépe :D shodil jsem to z 200*10 na 177*12-2126Mhz a read je 2538 a write 1023...skusím to ještě poštelovat:)
Ja mam priepustnost pri citani 3008
a pri zapise 1011
200x10,5
a casovanie 9-3-3-2,5
Prave ze ked som mal 11 tak som mal o nieco menej ako pri 9..
Takze mne sa to vobec nepotvrdilo :?:
No vlastne, jak to teda je? Ma ta posledni hodnota byt co nejvyssi nebo nejnizsi? 2-2-2-? nebo jenom u nforce je to bug a vyssi cislo (11) dava vyssi vykon?