:D :lol: :-) Chce to novu, rychlejsiu a aspon 512 Mb. :wink: 8-)Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
Printable View
:D :lol: :-) Chce to novu, rychlejsiu a aspon 512 Mb. :wink: 8-)Citace:
hmm, to je divny :|Citace:
Původně odeslal Toxic
Ten mod som robil z jedneho zdroja (http://www.logan.eclipse.co.uk/abit_nf7_(s)_v2_0.htm) a tam to mali blbo napisane, hovorili o mode 133 na 166 a pri tom to bol mod na 200. Tak som si pozrel iny navod a tam je to tiez nap.d (alebo ja som ...). Len som nemal cas vyskusat mod z 133 na 200, mozno ze to by mi islo na 166. Este ked bude cas, tak sa na to lepsie pozriem.Citace:
Původně odeslal Kamikatze007
Toxic: na tej stranke co si uviedol spajaju piny AH30 s AH32 co je nejake divne, mali by sa spajat piny AH28 s AH30 pre TBredz Mod 133->166
http://www.geocities.com/trats102002/nf7fsbwire.jpg
Niekedy, ked zas budem cisti prach v case a rozoberat to, tak to vyskusam, len dufam, ze nezabudnem :-) :wink: :DCitace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
No ja sa na to chystam tento vikend :wink: ale neviem, neviem ci vymlatim z tych pameti viac ako teraz :roll: :? cize viac ako 225-227MHz
Mne sa po tomto mode pravdepodobne nic nezmenilo. Pamate mi idu prime stable max na 212 pri napati na nb 1.7V a na pamatiach 2.8V. Pred modom som ich netestoval. Este potestujem, ci vacsiu fsb nezvlada doska, alebo cpu, alebo pamate (este neviem, co nestiha). Pri 220 bootnem do win, len to nie je stable. MOzno, ze by to chcelo lepsie chladenie, len ja nemam rad hluk :? :-( .Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...samozrejme ked vyjde cas a vyskusam ten mod cez vikend tak sem hodim report ako som dopadol :wink:
no, dalsi zajimavost: dal sem v biosu delicku misto 3/3 na 6/6 a vida, vono to postnulo na 269 ;D
muzu potvrdit ze me to taky lip beha s 3/3...
OT toxic: ja bych poytreboval tak aspon 1GB a aspon DDRII
asi si to blbe pochopil, aůe me to jede lip 6/6
promin spatne sem to precetl... me to fachalo lip s 3/3Citace:
Původně odeslal Kamikatze007
Tak som to v noci poriadne poskusal a facha to pekne 8-) z mojich pameti som dostal 250FSB (500) pri casovani 11,3,2,CL2.5 a to som sa dostal aj do windowsu ale bolo to nestabilne. Pri 240FSB (480) a casovani 11,3,2,CL2 som to skusil aj testnut ale vysledky pripustnosti ma fak sklamali :( mal som len 3520MBs co si myslim ze je malo. Ale najhorsie je natom to ze pri tych vysokych FSB mi robi problem nasobic 10 a 10.5 ktore som prave xcel pouzit kuaa. normalne mi to facha 220x11 co je 2420MHz a pohoda ale 240x10 ani zanic a to nehovorim ani otom ze neda ani 230x10 alebo 230x10.5 sakra. Takza facham na starej kombinacii 220x11. Akurat som este vyskusal 230x11 co je 2530MHz a dal som mu 1.9V a slapalo to :) ale do procaku tolko vrazat nexcem takze tak.
Tak aj ja dratujem, ale je to nejake divne, spojil som AG31+AH32 a AH30+AH28 co by malo byt podla toho webu 133->200 ale mne to nabehlo iba ako 166. Skusal som to este raz ale stale iba 166. Napriek tomu sa FSB zvysila, predtym som na 221 ani nenabehol ani do win a teraz mi win ide na 230, ale stabilne to neni, teraz testujem aspon 225. Moc sa to sice nepodoba vasim cislam ale aj tak potesi, neviete cim by to mohlo byt?, ze by chipset alebo procak??
ahoj
taká otázka : mnohý to už skúsili na abitke ale čo takto na epoxe konkrétne Epox 8rda3+ ?
Kto mi poradí ?!
Rad bych to zmodoval, ale kdyz jsem stabilne na 208 fsb to ani nema cenu. :|
ak pouzivas nasobic 10 a 10.5 tak abitackym biosom (povodny bios d10 nemal s tymto problemi... ). Hlavne skus vypnut CPU interface. rsp, na kolko si sa dostal s nasobicom napr. 9.5 ?Citace:
Původně odeslal Mavko
jo jde to.. necetls ten thread na xtremesystems.org?Citace:
Původně odeslal Janosik
na epoxu ale nemusis dratovat staci kdyz prehodis jumper JCLK na default 200.. (obdoba L12 na Abitu). je to tedy mnohem snazssi
2prokop : fúha ale ja to mam od kedy som tu dosku kúpil defaultne a žeby som mal nejak brutalne velku fsb tak to sa neda povedať ! ( max 224 Mhz ). Fakt je toto equivalent L12 modu ako na abite ?!
Hmm, taxem to taky zadrátoval na své nové Abitce, hlásí se mi to sice na default FSB200, ale víc jak 214MHz z toho nevymáčknu - stejně jako předtím... :?
Paměť je Kingston KHX DDR434 a asynchronně dělá v pohodě těch 434 při 6-2-2 CL2... jen to prkno prostě přes 214MHz nepřeleze mod-nemod :evil:
Nechces vyzkouset Tictac biosy (viz NF7 faq)? Nebo muzu prinest par komponent na Alkoparty na otestovani...Citace:
Původně odeslal Darth Sidious
Uvažuju o těch biosech - v komponentách to nebude, protože jsem zkoušel 3 různé RAMky a ty samy o sobě >214MHz dají... takže to bude zakopané někde v tom prkně... :?Citace:
mal som 2ks NF7-s a obe mali maximum niekde okolo 215-220MHz, pomohol az Vmod a teraz je maximum niekde okolo 230-235MHz ale to uz moze byt maximum mojich RAMiek
Zkus jiny biosy, me to s origosem nepreleze taky pres +/- 215 :roll:Citace:
Původně odeslal Darth Sidious
Hosi - nemozem sa ani za boha dostat cez 210 mhz - myslite ze mam ist do toho L12 modu???? pomoze?? vzhladom na moje pamate??? vid popis