hod nam sem ling na tu seminarku, at vidime praci talentu :wink: docela bych si precetl nejakou ucelenou informaci
Printable View
hod nam sem ling na tu seminarku, at vidime praci talentu :wink: docela bych si precetl nejakou ucelenou informaci
Zas tak uceny to nebylo, pozdbiral sem par veci z webu a dal tomu trochu hlavu a patu ;) Dyz sem to prezentoval, tak tomu nikdo nerozumel, tak sem nakonec rekl jen podstatu ;D Bylo tam neco malo historie a porovnani, tocilo se to hlavne ohledne nevyuziti konkurencni vyhody atd. Proste okecavacka, tak to na ekonomce chodi ;D 8)
Mam to nekde zalohovany na cdu, teda snad :o
Stejně někde na netu musí být oficiální vyjádření 3Dfx o zániku.Důvody atd.
Někde jsem se dočetl,že definitivní konec firmy 3Dfx byl až koncem roku 2002.Do té doby se rozprodával majetek. :| :| :| :| :|
To bylo na 3dfx.com, ale uz to tam dlouho neni.
definitivni zanik byl hned :(
Ještě existuje 3Dfx Archiv,ale adresu bych musel pohledat.Bohužel nevím,jestli tam něco o zániku 3Dfx bylo psáno ???
TAk to ti fakt nepovim :( Ja se v tom moc nerejpu, uz je to pryc.
Tady je ten odkaz na 3Dfx http://digilander.iol.it/F1Land/3dfxarchive/
dik, jeste mi chybi nejaky to voodoocko, furt nemuzu schrastit tu v5 :(
Stačila by V5-ka AGP? Za 2000,- ?
Pokud jo,tak Ti zítra hodím adresu ;)
za 2000 to je celkem dost. Za 1500 bych do ni sel. To prodavas tu svou??
mam kamose, co jezdi kazdejch 14 dnu do nemecka a uz sem se zaregistroval na ebay, tak by me mohla ta karta vyjit na nejakejch 40 eur.
Moje není,měl jsem napsaný inzerát na PCI verzi,ale odepsal mi jeden na AGP za 2000,-.Já ji nechci a tak se ptám jiných.
kua skoda ze ted nemam prachy, hnedle bych ji bral...
PCI verzi tady na foru prodava Ondra :wink:
ale ten ma nabidku na 2200, takze to asi proda tomu nadsencovi, co za ni da tolik prasuli...
Tak tu moju voodoo 1 ku som stale nerozbehal ...a k stranke z ovladacmy priamo podla cisla cipu som sa nedostal ...zrejme vlastnou neskusenostou z netom a aj mojou slabsou anglictinou.... Katoo dikez za stranky ..este na nix bludim a taham komplet setko domou a skuuuusam skuuusam ...kua :lol: keby to behalo aspon na neakych defaultnych (keby som ich mal) ...ja nexem ani tak vykon ako skor mat neaku grafaren kym prejde obdobie sucha... :wink:
No něco natom je . Momentálně jedu na V3 3000.Citace:
Původně odeslal Mikhaill
A třeba Wolf. se mi zdá , že jede lépe než na GF2MX + Athlon 1200. Ale zase na V3 je horší obraz.
Ještě dříve jsem zkoušel p3 750 na 900 a výkon V3 se už moc nezvedal a tak jsem se domníval že strop je někde kolem 900MHz.
Zato nyní jak se holka rozjela. Třeba Mafie , Half-Live..atd
ale podotýkám znovu kvalita obrazu je mnohem horší než třeba GF3. Když jsem na ní(GF3TI) přešel myslel jsem , že mám nový monitor.
Nechť zůstane v našich srdcích 3dfx , zrod všeho.
Voodoočka nemají HW T&L,proto se s zvětšujícím výkonem procáku také zvedá výkon grafiky.Tyto karty teoreticky "nemají strop" jako karty s T&L.
Takze treba ta SDR pamet a jadro u kterych se ani pri brutalnim overclocku nedostanes ani nad (dnes) mizernych 200 neni zadne omezeni ? :) To, ze karta nema HW T&L neni zadna vyhoda, ani na silnem CPU (navic spousta her ani HW T&L podporu nevyuziva). Pokud by to bylo jak rikas, tak se starickou Rivou128, ktera taky nema T&L, by se mi vykon po kazdem upgrade CPU zvysoval, ve skutecnosti se prestal zvysovat asi od 500MHz nahoru. Kolik ma podle teba vykonovy strop treba V3 ? Zadny :) ? Kazda karta ma svuj strop, jinak by to odporovalo fyzikalnim zakonum. A ja myslim, ze prave u V3 je ten strop dost nizko... Rozhodne niz nez napr. u doboveho konkurenta TNT2Citace:
Původně odeslal Katoo
Nepochopils, co chcel katoo rict! :evil: ale to neva, my te omluvime ;D
Tak proc mi to nezkusis vysvetlit ? ;D ;D ;D (ono asi neni co)Citace:
Původně odeslal Lukoborec
Z V3 2000 jsem dostal na 3DMarku 2001SE 2600 bodů v 1024x768,což je docela dost.
Testoval jsem to na P4 1,6@2,5 GHz.
Taky by mě zajimalo,kde je strop V3 respektivě V5.Zatím se výkon jen zvedal.
Na techto starsich kartach se na silnych CPU vykon sice trosku zveda, ale uz jen velice malo. Ty karty maji svuj limit dany jejich datovou propustnosti, coz znamena ze plati jednoducha rovnice: cim je nizsi rozliseni, tim dele se bude zvedat vykon pri zvysovani vykonu CPU.Citace:
Původně odeslal Katoo
Jestli te skutecne zajima, kde je strop V3, vubec k tomu nebudes potrebovat silnejsi procesor nez 2.5 GHz :). Vis co si zkus ? O kolik se ti zvedne vykon napr. pri rozdilu mezi 2GHz a 2,5 GHz ? Ja bych si tipnul tak plus minus velke nic (pouze pri pretaktovani FSB to mozna trosku naroste), ty rozdily uz musi padat nekam k velice malym hodnotam, budou se blizit spis chybam v mereni, pokud vubec nejake rozdily budou.
Jeste k tomu HW T&L. To ze ma karta HW T&L vubec neznamena, ze na neomezene silnem CPU bude pomalejsi nez karta, ktera ho nema. T&L pouze umozni to, ze karte k dosazeni jejiho vykonoveho maxima bude stacit slabsi CPU nez u karty bez HW T&L. Kdyz si to nakreslis do grafu, kde na ose X bude kmitocet CPU a na ose Y vykon karty, u karty s T&L bude rust zpocatku strmejsi, ale taky od urciteho vykonu CPU nastane driv stagnace vykonu karty.