Pokud budes chtit bez problemu palit na DVD-R, tak neber LiteOn. Majitele LiteOnu se na me asi sesypou, ale je to tak.Citace:
Původně odeslal joXerus
Printable View
Pokud budes chtit bez problemu palit na DVD-R, tak neber LiteOn. Majitele LiteOnu se na me asi sesypou, ale je to tak.Citace:
Původně odeslal joXerus
;D Ja sem zatim palil jen na 4x Princo ale bez problemu to samy kamos. Jelikoz jsem jina DVD-R nezkousel tak mi povez na ktery ten liteon pali s problemama at vim kterym se mam vyhnout a ne jen vykrik do tmy :roll: A stejne asi jiny kupovat nebudu kdyz na Princa pali nadherne a ty sou cenove asi nejprijatelnejsi .)Citace:
Původně odeslal Vitekv
Aby bylo jasno - proti Lite-Onu nic nemam. Naopak. Chtel jsem si jej koupit, vypadalo to na 411. Jenomze ja potrebuju palit na DVD-R kvuli mymu stolnimu prehravaci, tak jsem zacal cist fora a fakt to neni nic moc.
Jestli si chces precist o problemech Lite-On vs. DVD-R doporucuji zacit tady:
http://club.cdfreaks.com/ -> LiteOn forum
Ale to se zlepsilo u 451/851 ne?
Ja palil na nekolik typu medii pro stolni video a vsechno se to vzdy nacetlo...Citace:
Původně odeslal Vitekv
Neco se urcite zlepsilo, ale porad s tim maji nekteri lide problemy.Citace:
Původně odeslal MV
Tak to bud rad. Jaky mas prehravac? Ja mam Panasonic RV-32 a ten je velice vybiravy.Citace:
Původně odeslal EllE
V dnesni dobe je to asi docela loterie. Nekdo ma stesti a funguje bez problemu a nekdo se muze stavet na hlavu, laboruje s firmwary, zkousi media a ma proste smulu.
Pioneer sezere kde co :D mne nacetl zatim naprosto kazdej smejd vcetne Gigamasteru nebo Commodore :DCitace:
Původně odeslal Vitekv
takže říkáš raději NEC 2500??
Chci skoupit DVD palírnu. Doporučte nákou. Záleží na mi na good parametrech palení a čtení dvd, kvalita pálení CD mně nezajímá, ... není podstatná.
Uvažuju o LG GSA-4081B, Nec1300A
Poradte . nejsem moc narocnej. Ale chci kvalitu, ne sunt kterej se za pul roku rozbije ;D
Tak pokud chces kvalitu, tak doporucuju Pioneer A07.
Rekl bych ze ti trochu nerozumim,.. chces kvalitu nebo benchmarkovej sunt, co se za chvilku rozbije ???Citace:
Původně odeslal wolfstone
a) koupis si kvalitu (no flame), pomalejsi paleni, ale solidni vydrz a relativne kvalitnejsi zaznam (rozumej vetsi zivotnost CD/DVD)
b) koupis superrychlej boeing, PC ti bude poskakovat po stole, DVD budes mit napaleny o 10 min rychleji a pul roku se muzes chlubit, ze mas rychlou vypalku,.. nez na ni neco odejde. Co usporis na case musis investovat do medii, neni zaruka ze co vypalis za rok prectes a hlavne ne ve vsem ;D
No chci do toho dat tak max 4000,- . vic nedam protoze se to nevyplati.
Staci mi aby umela dobre palit bezne formaty dvd, i cist.
Rychlost paleni a cteni cd, neni podstatna.!
Ale asi pujdu do toho Nec 1300a.
???
No pak ovsem nechtej nejakou super kvalitu kdyz do toho nechces dat vic :)
Pokud netrvas na + mediich, tak vem Toshibu SD-R5112. Sezenes ji do 3000 vcetne dane. A je to urcite velice spolehliva mechanika na zapis i na cteni.
Pioneer 106D/Teac W50D bude lepsi volbaCitace:
Hm teda dik. Mimochodem dneska sem chtel objednat nec 1300a z Czechcomputru.
Pres ten jejich supr onlineshop. Fakt zazitek, se mi to nepodarilo.
Pri odeslilani zavazne objednavky mi to hodi tuhle hlasku
Order item code must be unique, if parameter
??? Co vy na to
Tak to je jasne znameni, abys tu 1300 nebral :idea:
Zober 2500 ;D
Chyba na strane Czechcomputeru, maj blbej soft. Chtel jsem si objednat DVD-RW zn. Verbatim , nacvakal jsem to vzdy po jednom kuse , a to jejich software nezvlada. ;D .Citace:
Původně odeslal Vitekv
Citace:
Původně odeslal Hatatitla
Myslim ze neni takovej rozdil mezi 15 min a 8 min , pri vypalovaní DVD :lol: . A lepsi vychytavky to taky nema. DVD-RAM ?? 8-)
Asi pudu do NEC 1300a , doufam ze nebudu litovat, ale nejsem tak narocnej , dulezita je moznost zalohy dat, 4,7 GB to beru ;D .
Neveril bych jak muze bejt 120 GB disk tak těsnej :eek:
já bych si připlatil na Nec 2500, proč kupovat starý model , RW+ 4x se hodí a taky bude kompatibilnější s více médiiCitace:
Suhlasim. Myslim ze ten rozdiel v rychlosti sa za tych par korun oplati.Ale nejde len o rychlost. Novsia technologia sa moze hodit.
len tak medzi nami, max. kapacita DVD je 4.38GB resp. 4489MB AFAIR, takze o nejakych 4.7GB si nechaj zdat (nehovoriac ze je to spravene presne tak, ze sa Ti tam uz ani 7.CD nevojde, takze realne je pouzitelnych tych 4200-4300MB)...Citace:
Jestli ti jde opravdu jen o zalohu dat tak je DVD+-RW mechanika a media v porovnani s diskem neskutecne neprakticka, nespolehliva, nepohodlna a draha.Citace:
1x 120GB Seagate CCA 3000,- Kc kapacita odpovida priblizne 28 DVD (28 x 4.3 GB)
1x DVD+R 8x mechanika CCA 4500,- + 28 nejlevnejsich DVD+R po 35,- to je asi 1000,- (28 DVD+RW priblizne 2x tolik tedy 2000,-)
samozrejme existuji levnejsi mechaniky, ale chceme rychlost do budoucna ze...
rekneme ze chci spocitat kolik me bude stat zaloha urciteho mnozstvi dat
porovnam technologie pro vstupni naklady na zalohu urciteho mnozstvi dat
kapacita cena HDD cena DVD+R cena DVD+RW
120GB 3000 5500 6500
240GB 6000 6500 8500
360GB 9000 7500 9500
480GB 12000 8500 11500
takze DVD+R se zacina vyplacet az od priblizne 300GB dat
DVD+RW az nekdu od 500GB (spis vic)
pocitam temer nejlevnejsi media co se daji sehnat a nepocitam naklady na ulozeni
HDD se daji sehnat i levneji, pocitam stredni tridu s 8MB bufferem a triletou zarukou, na druhou stranu nepocitam eventuleni naklady na vymenne supliky
nezapocitane vyhody:
-vetsi ryhlost HDD jak pri zapisu tak pri cteni i oproti 8x technologii
-v "cene" automaticky magazin na DVD - tedy manipulace, nemusite vymenovat placky
-klidne se s nekym vsadim ze na jednom ze 100 DVD+R se objevi chyba mnohem pravdepodobneji nez na jednom ze 3 HDD
-mensi prostorova narocnost
pokud mate "zalohy dat" na HDD, nikdo vas neotravuje s pujcenim placek a nemusite se bat ze zpatky dostanete pivni tacek
-potecnialne mensi hlucnost za provozu
nevyhody:
-pri prenaseni mohou byt data na HDD potencialne vice ohrozena, ale kdo casto prenasi zalozni data...
-zivotnost dat, ale co mi zkusenosti rikaji tak i 10 let stara data jsou na HDD citelna a to mnohem pravdepodobneji nez na 10 let starem CD
Proste pokud to nechcete na "kseft" nebo neplanujete rozahlejsi sbirku filmu tak si myslim ze je DVD+-RW technologie zatim totalne mimo.
To sice je pravda, ale asi vic verim ve zpolehlivost dvd medií, na kvalite tě se nevyplatí šetřit.
Takovemu hdd věřím poněkud méně, je sice větší, rychlejší, levnější a pohodlnější. Jenže stačí vir, poškození fat tabulky nebo ntfs, výpadek el. proudu, a muže se stát že data zmizí. jednou se mi to totiž stalo. :-o