Citace:
Původně odeslal greenhorn66
Možná že je to jinak než píšu, ale mam dojem, že barvonosnou (RGB) nesloučíš bez jasový složky (do modulu RGB jde R+G+B+jasová složka)
a kdyby tam (v tom 7 pinu) nebyly RGB každá zvlášť tak proč jich je tolik?
Vždyť RGB atd. každý zvlášť grafika už má pro monitor, tak proč to neposlat po 7pinech na plně osazenou SCARTku (s RGB) což ale bohužel nemá většina TV(proto taky jak už tady bylo psáno to někomu (i mně) nejde barevně přes redukci S-VHS - SCART) - ....
... no ano uvaha je to pekna a logicka, a osobne by som bol velmi rad, keby to tak bolo, ale bohuzial sa to nevyuziva :? , skutocne je to zapojene ako S-VHS , t.j. "iba" 4-piny ("farba"+"zem-farba" a "jas"+"zem-jas")
a mozno tych 7 pinov na RGB ani nestaci, pretoze napr. v SCART konektore ma kazda farba este aj zvlast zem a tak isto aj jas - teda potrebujes 8 pinov ... :|
to ze to ide cez redukciu bez farby je dane bud nestandardnym zapojenim SCART konektora v TV (popr. vobec nema zapojeny S-VHS na SCART-e :( ), alebo je zla redukcia !!! - osobne som uz mal v rukech 2 kusy, co isli iba CB preto, ze mali zle zapojenu zem na farbonosny signal - prepajkoval som to na spravny pin a uz to kamosom fici jedna radost 8)