néné, quake vyšel už v létě 99, ty napodobenino :lol:Citace:
Původně odeslal XanFX
Kdyby byl tak špatnej, usi by se nepoužíval dodnes, bez textur větších než 256*256 by to opravdu nešlo.
Printable View
néné, quake vyšel už v létě 99, ty napodobenino :lol:Citace:
Původně odeslal XanFX
Kdyby byl tak špatnej, usi by se nepoužíval dodnes, bez textur větších než 256*256 by to opravdu nešlo.
Vážně? A jaký je pro vývojáře problém použít místo jedné 512*512 čtyři textury 256*256? Výsledek je stejný ;DCitace:
Původně odeslal Puťas
K UT bobo aj druhe cd kde boli boli textury vo vecsom rozliseni zial to sa mi do ruky nikdy nedostalo a ani som to nepotreboval.
Ked bol niekto ..... a nevedel ze okrem rozlisenia a detailov pre okolie a botov co su v menu hry existuje este nastaveni za kybel len treba vedet kde sa su zasite tak potom nech nehovori ze ut vyzeralo zle
A este ktomu Q3 v lete 99
Nebola to nahodou beta verzia alebo take nieco ???
mapovat 4 textury je náročnější než jednu asi tak, hm 4x typuju
kdepa beta, veřejnej q3 test skončil koncem zimy
Takže ke kauze QIII - QIII byl jako beta jel na 3Dfx docela dobře a na těchto kartách jel naprosto plynule i na Voodoo Rush (chyběli boti). Po oficiálním vydání bylo Voodoo 3 stále rychlejší než TNT2 a V5500 byla rychlejší než GF 256 až GF2 GTS byla rychlejší než karty od 3Dfx ,takže tahle hádka tady je bezpředmětná. Ten engine na svou dobu byl dobrý a měl potenciál do budoucna. Po krachu 3Dfx už se vývojáři nijak nazabývali optimalizací pro karty 3Dfx a tak další hry na tomto enginu jedou na 3Dfx tak jak jedou. Kdyby 3Dfx nekrachlo ,dočkaly bychom se pořádného zoptimalizování QIII enginu i pro 3Dfx a to použitím efektů T-bufferu a použitím HDSR.
Myslim, že to vidíš fakt moc jednoduše ;-)Citace:
Původně odeslal no-X
Myslím že ne. :lol: Záleží je jak se k tomu vývojáři postaví.
Existujou dokonce i beta drivery, který tohle dělaj samy... jednu HR texturu rozloží na 4 menší. Jediný problém je, že musejí úměrně dělit i polygony, což zvyšuje nároky. Pokud by se s tím ale počítalo již při přípravě hry, tak by těch pár objektů, na který se textury o vyšším rozlišení používaj (hlavičky atp.) bezproblému sneslo.
Ani textura 2048*2048 není řešení. Představ si podlahu v jakýkoli 3D hře... je to tak velká plocha, že ani tak obrovská textura nestačila (byla by neostrá), takže se stejně používá větší množství menších textur...
ach jo panove radsi nic nepiste o UT a Q3 nevite o tom zhola nic ... Q3 je uppppplne jiny engine , zadna napodobenina carmac to vyvijel kur.. dlouho a to v dobe kdy UT nebylo ani v plinkach je to uplne jinej engine , kdyz nekdo rekne ze to je napodobenina tak je snad :roll:
Q3 a UT nemaj spolu moc spolecneho, oficialne vysli temer ve stejnou dobu a tezko by carmac obslehnul neco od Epicu. Co se tyce kvality enginu, je na tom Q3 lepe, uz jenom kvuli urcite podpore T&L a dalsim technickym serepetickam. Nicmene co se tyka konecneho vizualniho efektu, libi se mi mnohem vic UT, ale to uz je jen vec vkusu jednotliveho hrace.
Citace:
Původně odeslal Rabban
Presne tak aj mne sa UT paci daleko viac ako Q3
A este raz to zopakujem lebo ..... napodobeninou som nemylsel to ze Carmac si precital na nete o UT a uz aj sa pustil do vyvoja Q3.
Tie hry nakolko bezia na uplne inych enginoch su v podstate toho isteho zanru
Q3 som hral az potom co som si zahral UT a nemozem si pomoc ale fakt mi to pripadalo ze to je nepodarene okopirovane UT
Myslim si ze som to dost jasne vysvetlil
Nechapem preco by som nemohol poveddat ne najaku hru ze je genialna ked sa mi paci a niekto ma tu zacne ... ze co dristam sprostosti lebo jemu to sekalo atd...
To Killer: ked my nevieme o UT a ani Q3 nic tak potom co vies ty ????
Ja som UT hraval 2 roky takze ked uz nie tolko co vies otom ty killer ale aspon nieco otom viem
Mno zrovna na tom se Carmack moc nenadřel ;-). T&L je v OpenGL tranparentně, takže pokud si pustíte UT na OpenGL, tak ho tam budete mít taky :)Citace:
Původně odeslal Rabban
Byl by to zbytečnej vopruz se s tim dělat. Když budu mít třeba na jeden charakter texturu 512x512, která se na něj na celýho rozwrapuje, tak už to neni taková sranda to rozdělit. Navíc při tomhle rozřezávání je potom problém i s filtrováním textur - protože pokud by nebyly správně udělaný, tak by tam vznikaly švy v texturách.Citace:
Původně odeslal no-X
Pokud možno kdyžtak mi popiš tu metodu, jak bys to řešil ty jako vývojář, nebo mi hoď nějaký linky, ať vim jak to řešit konkrétně ;-). My totiž teď taky používáme textury víc jak 256x256 a moje nynější představa je, že na kartách jako je Voodoo2 (kde to taky poběží) se prostě textury zmenší.
..jediny driver ktory umoznuje plne funkcny software rescaling (tj. "zmensenie" velkych textur na 256*256) je mesafx (ale pouze opengl).rozlisenie velkej textury je znizene na 256*256,cim sice textura strati na kvalite,ale nedochazi k znizeniu vykonu..
Mno taky to neni úplně kompletní. Už jsem narazil na pár her, kde to potom házelo akorát místo té stáhnuté textury bílé polygony. Njn, co si programátor neošetří...:)Citace:
Původně odeslal ps47
..vedel by si mi vymenovat nejaku tu hru pri kt. to nefunguje? mimochodom,sw rescaling nefunguje automaticky,treba ho vzdy zapnut prislusnym envvarom.ja som zatial uspesne otestoval: hitman2,hitman contracts,freedom fighters,neverwinter nights..
Konec hadek podte si to rozdat v UT ;D
Myslím ,že ikdyž je nás tu dost fandů 3dfx a lidí se společnými zájmy,tak by jsme asi neváhaly dát si v UT po čuni jak nepřátelé na život a na smrt. Třeba když si představím ,jak bych no-Xe rozmázl pneumatickým kladivem......hmmm nice, ten pocit by byl k nezaplacení :lol: >:} :mweheh:Citace:
Původně odeslal JERROME
Sem pro, poznáte quake skill na vlastní pr..... :evil: 8-) ;D
tim myslis ten muj ze ;DCitace:
Původně odeslal Puťas
Vyborne lidi by se nasli cas nejspis asi o vikendu ted jeste kde ? :-)
Gamezone by pri nejhorsim taky sla. No du rozebirat vodnika tak snad se tu jeste ukazu 8-)
aha, on ještě Hladis neví že no-x je UT master....
uááá z dob UT jsem kapku zrezivěl......:)
killéře a čí jiný by asi myslel? :)
ty vole...hmmm já si snad UT zas nainstalím....
Tak sem si to nainstaloval, připojil se někam do kšá a zjistil že bug co sem měl před rokem přetrval- vždycky jednou za čas se mi na vteřinu zasekne pohyb, může se jen otáčet a střílet- nevíte co s tim? Radeon 9100 D3D
Heh já jsem v UT hotovej veterán Lanek ;DCitace:
Původně odeslal oblak
A mas xp cka predpokladam taky mi to jeden cas delalo pak to preslo predpokladam ze neco ze zaplat pomohlo....Citace:
Původně odeslal Puťas
win98, zkusil sem 2000 to samý, zvláštní je že se to nestává dyž dělám server
tak kdy a kde si to dáme?
Ja muzu kdykoliv dyztak se muzem domluvit na icq :wink: