Pro všechny lapovače(krom Visbyho,ten už ví,co a jak ;D ):
I já jsem si koupil AC CS2 TC a protože jsem už předtím lapoval Volcano 7 a jeden pasiv,tak s tím nebyl žádný problém.Považuju se za zkušeného leštiče(chladičů ;D ) a tak si dovolím trchu rozvést předchozích rady jiných členů.Já měl štěstí a doma mám ideální plochu na lapování-skleněnou desku asi 60x30,solidně plochou.Pokud má někdo doma skleněnou vitrínu,tak může s trochou opatrnosti použít právě její sklo.
Hrubost brusného papíru pod vodu by měla začínat na těch 600 a pokračovat dál!Já jsem zpočátku (V7)leštil touto řadou:600-800-1000-1200-1500-1800-2000-2200-2500-Silichrom.A výsledek:Měděné jádro je jako zrcadlo!!!
Možná si řeknete,jestli toho není trochu moc.Možná je,ale já jsem perfekcionalista a takhle je to pro dokonalý výsledek nutné.
Samotný AC CS2 TC jsem leštil asi 10 hodin,protože několik papírů již bylo zničeno dřívějším použitím a zbylé,hlavně ty hrubší,byly již obroušeny a tak to trvalo o něco déle.Nicméně doba broušení na papírech o hrubosti nad 1500 se již pohybuje kolem 10 minut,po zarovnání to jde již velmi rychle.Musím potrvdit,že i já jsem našel nepříjemný dolíček uprostřed a to čas lapování podstatně zvýšilo,protože nejhorší a nejdéle trvající je právě zarovnání povrchu chladiče.Asi jde o systémovou vadu. :-(
Na "závěr" ještě praktické rady k leštění:Mějte po ruce vaničku s vodou,občas v ní chladič vymáchejte a doplňte z ní vodu na papír,nesmí to vůbec zadrhávat,jinak si koledujete o roztržení papíru(vlastní zkušenost).Sami si vyzkoušejte, jak ideálně položit ruku na chladič tak,abyste na něj pokud možno tlačili maximálně rovnoměrně.AC má jádro ve tvaru čtverce a tudíž i ostré rohy,kterými lze při nerovnoměrném tlaku snadno roztrhnout papír,proto moc netlačte "na pilu" alespoň do té doby,než se rohy zaoblí.Doporučuju neopisovat 8-to je pro ruku při delším leštění dost namáhavé,ale kroužit chvíli jedním a chvíli druhým směrem.Pracujte na místě,kde nemůžete nic nenávratně ušpinit.Papír uvolňuje jemné kamínky a ve spojení s vodou vzniká trochu mastné bláto,které se špatně smývá z neleštěných povrchů.Proto mějte i několik hadrů,kterými případné skvrny hned čistěte ještě za mokra!Čas od času vezměte celou skleněnou desku i s papírem a běžte to vysprchovat do vany.Při broušení se uvolňují z papíru částice a některé větší mohou do chladiče udělat i rýhu.Její odstranění opět velmi zdržuje.Desku taky vysprchujte vždy,když chcete přejít na jemnější papír.Částice z hrubšího vám opět na povrchu mohou nadělat solidní paseku.Pokud budete chtít papír ještě někdy použít,taky jej vysprchujte a nechte vyschnout.Zcela jistě se zkroutí a tak listy napřimte a vložte někam mezi těžké knihy.Než je budete potřebovat znovu,budou rovné jak zrcadlo.Když už si budete myslet,že to vypadá pěkně a nebudete mít po ruce další jemnější papír,chladič osušte a doleštěte brusnou pastou.Napřílad Silichrom je běžně dostupný v drogerii.Pastu roztírejte flanelem(děda jistě bude mít ve skříni nějakou starou košili)do té doby,než se všechna "ztratí".To opakujte až do vlastního pocitu spokojenosti s výsledkem.Nakonec vše otřete čistým flanelem a můžete se na sebe usmát v zrcadle. :-)