133/166 běží s CHB1.12 a starší a odpovídající oficiální biosy, ne s 1.18, s ním nejdou žádné asynchronní mody!
Pokud se počítač restartuje, znamená to přehřívání čipu. Pokud je heatsink studený, znamená to přehřívání čipu.
Printable View
133/166 běží s CHB1.12 a starší a odpovídající oficiální biosy, ne s 1.18, s ním nejdou žádné asynchronní mody!
Pokud se počítač restartuje, znamená to přehřívání čipu. Pokud je heatsink studený, znamená to přehřívání čipu.
Prave ze ten HoneyX OC1209b je jina beta nez CHB1.18, ale zaroven je trosku novejsi nez CHB1.12 a navic z PRO verze, tak to asi bude tim.Citace:
Původně odeslal Puťas
Kdyz o tomhle vis, tak vyplati se mi jet na takhle asynchrone = 133/166? Kdysi jsem cetl ze K7S5AL jede dokonce pomaleji nez kdyby jela synchrone 133/133.
asynchro nema smysl.je opravdu stejne rychly, ne-li o neco pomalejsi.
Ve většině kombinací K7S5A-pamět nemá smysl, za zkoušku stojí
..mel bych dotaz na Puťase.. : ..jsou napeti +12V (12.35-12.55) +5 (4.89-4.98 ) a +3.3 (3.31-3.33) v normalu ???
No proč na mě? :-) Díky za optání. To jsou na K7S5a velmi pěkná napětí (pokud jsou pravdivá) , snad jen vyšší napětí na 12V naznačuje, že je zdroj velmi vytížen, ale pokud drží tyto hodnoty stabilně je to ok.
Speed Fan mi nejede na me desce....respektive ma deska neni v seznamu...
HIS VIA KT133 (bez A).
Nevím kde je v pc onen obvod z kterého bych vyčetl označení a zvolil ho ručně.... :-(
Pomozte muzete - li
Mike
no, via KT133A je uz podle me trosku jina sekce nez SIS chipsety... zeptej se nekoho ze sekce VIA........
k veci.... sem na svy K7S6A rozjel tech 166/166/33.... jde mi to prepinat bez problemu i zpatky na 147/147/37..... propustnost v sandre 2361/2192 MB/s.... slusny ne? K7S6A do staryho zeleza jeste nejakou dobu nepujde....... o co de.... pokud nekomu z vas dela tenhle rezim chyby tak si projedte nejakym testem pameti..... mam dve 256MB jednu starsi A-DATA 333MHz (tenkrat pred rokem a pul sem na lepsi proste nemel prachy :? ) a novejsi PQI 256MB/400MHz (sem si ji slohnul z prace takze mi je jedno ze je to PQI....zadarmo dobry ;D )..... na drivejsim chodu 147/147 sem nemel zadny problemy (akorat nejaky chyby v pametovych testech pri walk bit left a walk bit right ale nikde jinde se neprojevily.... no a pri 166FSB se deli veci....2001bench mi pokazde nahodne vyhodil chybu Corrupted Texture...... myslel sem ze je v haji grafika ale bylo to tou A-DATA ramkou........proste si udelejte nejdriv test pameti nez prepnete na 166FSB........... a pro majitele K7S5A, tahle deska byla mene kvalitnejsi verzi sveho bratra S6A takze stabilni chod na 166FSB na ni nelze moc ocekavat, pokud vam zrovna nekomu jede dobre, tak mate velky stesti a preju vam to
Méně kvalitní v čem konkrétně ?
Hledej podlouhlyho brouka v blizkosti krystalu (takovej stribrnej plechovej tentononc)Citace:
Původně odeslal mobilemike
2qwert01: viz Punťas, jsem zvedavej co ty na to :D
no, tezko rict.... na stejnych frekvencich jako S6A mela mensi vykony..... taky nesla tak dobre taktovat a pri vetsim taktovani se celkove obcas chova divne.... ja osobne bych ji vubec nechtel a to mam ECS v lasce..... a navic ma AMI BIOS.... alespon revize 5.0....
Hm, ty ty desky ale beres jako bratry. Musis si uvedomit ze 5A je vlastne otec 6A....z toho pak vetsina vypliva.
Tak sorry že to není k tématu, ale něco mě nutí reagovat :-)
Podle mě je přetaktovatelnost identická, čipsety podobné jak vejce vejci, napájení stejné, teplo a chlazení stejné (pokud je heatsink na S5 dobře přilepen) a je nějaký , byť nejméně důležitý, rozdíl mezi AMI a AWARDem (kromě toho že award restartne i když neuděláš změnu nastavení) ?
no jsi asi nevidel bios na S6A (award) a S5A (AMI), pak by ses takhle neptal, ten award na S6A ma mnohem vice moznosti nastaveni a predevsim lze nastavit Napeti CPU po 0.025V a to nahoru i dolu (coz postradaj i biosi slavnejsich vyrobcu, napr. MSI 746 neumi vubec menit napeti, L7S7A2 umi jen +5%, dolu to nejde coz je naprd kdyz clovek chce snizit topeni cpu, a i spousta dalsich novych desek umi jen zvysovat napeti v % coz je naprd jak uz jsem psal viz napr desky Gygabite)
O tom co se dá nastavit rozhoduje výrobce desky, ne biosu, a změny napětí jsou omezeny designem desky. Si asi neviděl moc AMI biosů :-)
Hm, jenze tady byla rec a konkretne ty jsi se ptal jakej je rozdil mezi biosem na S6A a S5A krom toho ze jeden je ami a druhej award.
..diky moc Putasovi za odpoved ohledne napeti:-) .. ..jinak bych se chtel zeptat kolektivu zda nekdo z Vas zkousel (na K7S5A) menit nasobic za chodu programem "CPU MSR"??.. ..
Ano funguje přesně jak má
..hmm.. ..a bylo nutne upravovat hodnotu "FID_Change"??.. ..
ne, vypadá to, že je na všech SiS čipsetech zaplá defaultně
..aha.. ..hned jdu na to:-)..
..tak to vazne slape tak jak ma!.. ..dokonce se mi podarilo stabilne rozchodit sbernici na 166(11*166).. ..vse bylo nadherny az do doby nez jsem si chtel "otevrit" nasobice 12 a vis(rozpojenim vsech mustku L6)-pri neopatrnem rozpojovani jsem si po***l procak ktery uz nenabehl.. ..docela neprijemnost:-(((.. ..
určitě zničený? S5A je případ kde je násobič při startu nastaven maximální hodnotou L6- může být prostě příliš přetaktovaný
..tak nakonec jsem ho rozchodil.. ..pral jsem se stim asi 3 hodiny.. ..nejprve jsem se snazil mustky zpet spojit coz nepomohlo..potom jsem si vsiml, ze kdyz jsem prerusoval mustky tak mi trosku "ujela" ruka a ja zrejme rozpojil "tistak" mezi mustkama-spoj jsem opravil ale porad nic.. ..delal jsem to snad stokral a z toho mi ovsem 3x nabehl(coz byla docela nadeje).. ..nakonec jsem vratil mobileXP na desktopXP(rozpojenim mustku) a on chodi.. ..tak opravdu nevim.. ..protoze desktop pry L6 vubec nepouziva tak mozna chodi i presto ze jsem na mustcich L6 udelal takovou "paseku".. ..nevim.. ..ale mozna mas Putasi pravdu s tim nasobicem.. ..no hlavne ze jede:-)..
Mam S6A s BIOS 1.0f. pc vzdy vytuhne pri zmene kloku cez Speed Fan, aj ked menim FSB nadol zo 133 na 100. Vypnul som Shadow bios - nic nepomaha.
Skusal som aj setFSB, ktory sa tvari ze aj nieco zmenil, Sandra vsak vidi povodnu frekvenciu.
navrhy ??