Moze mi niekto napisat, ako vytvorim oppenoffice pdf dokument? ???
Printable View
Moze mi niekto napisat, ako vytvorim oppenoffice pdf dokument? ???
budto to mas jinak nez ja, nebo ses slepej, prehlidls 3 moznosti jak to udelat, a tady (~32kB) mas zvyrazneny aspon 2 z nich.
Slepej nejsem, takze klidek :wink: Ja to tam nemam vobec, ale vyriesil som to cez program ktory to tlaci do pdf :-)
Takže - csv - comma separated values - normalni textak (tabulkac) .
Pokud nekdo chce vice jak 65536 radku, tak musi jit do Quattra - tam je jich milion, nebo pouzivat napr. Access
MS Opice jsem si nezamiloval hned od prvniho(a jedineho) nainstalovani. Vsechno co tam je je udelane presne tak debilne, ze nez se k tomu clovek dostane tak ho malem chytne slak mYokardu. Standartne je vse "ergonomicky prizpusobeno" tak, ze by se z toho jeden picnul. Navic to ma tendence zazrat se do systemu, rikaj tomu "integrace". Druha stranka veci jsou funkce, kterychkutecne cely balik ma tunu a skutecne i funguji. Obcas je sice uzivatel odkazan na to co mu program predohodi, ale coz... Uz delsi dobu jedu na OO a jsem spokojen. Jel jsem uz na Star Office, takze jsem si stacil zvyknout. Osatne na OO me hned upoutalo to, ze se skutecne clovek intuitivne, logicky, vetsinou dopidi k tomu co chce. v 90% je to otazka RMB clicku. Co me namichlo, kdyz jsem psal diplomku bylo to, ze to neumelo udelat jeden graf co by se fakt hodil. A to je asi tak k nedostatkum a chybam, proste nekde neco chybi, nebo neni zatim poradne podporovano. Program zmakne slusne portovat i M$ formatu, ale nesmi se to prehanet. Absolutne genialni je delani vzorcu, to proste muzu. No a jedna z hlavnich veci je to, ze je cely paklik pekne zadarmo. Bohuzel, komplikovanejsi veci si na tom clovek nelajzne delat, pac kdyby to musel, nedej buh, nekde editovat tak by nic nevyrobil. Integrovana PDF tiskarna je absolutne cool. Celkem bude asi zalezet co na tom kdo dela. Obecne si myslim, ze vetsina lidi asi pise obcase nejakou tabulku a grafik. Takze neni celkem duvod porizovat nejaky Opice.
Aj ja si myslim, ze MSh*t stoji fakt za hovno, OO sa mu vyrovna, len chce trocha casu si zvyknut na to, ale inak fakt moc gut programik zadara :wink:
presne tak!Taky ho vyuzivam hlavne k tomuhle :-)Citace:
Původně odeslal Magus
Procital jsem si tady tuhle debatu ohledne Ms Office vs. OpenOffice a nasel jsem narazku na Soft602... Ve firme uvazuju prechod na tento soft, jako nahrada za Office ;-) Muzu se tedy zepta proc tento soft povazujete na "vysloveny shit :D " ? Nikdy jsem v nem nedelal, takze nevim.. cena je veskrze prizniva. Nepotrebujou v tom delat kdovi jake zazraky, staci ciste zaklad, napsat a vytisknou fakturu, ci v tabulkovem udelat nejaky primitivni soucet.
Diky za nazory
Teraz je ten balik od Software602 uplne nieco ine ako predtym - uz ten shit asi zahodili a teraz to vychadza z OOo.
Skuste si v OOo vygenerovat graf z povedzme 5-10 000 poloziek ... potom uvidite, co je to pouzitelnost :mweheh:
Grafy sa ze vraj cele prerabaju, otazne je kedy budu tie nove hotove a ci budu lepsie.
Dostal se mi do ruky jeden dokument, kterej ma dost zahadny kodovani a za boha ho nemuzu normalne zobrazit ani v Office ani v OpenOffice. Muze mi nekdo poradit nejakej podobnej program nebo neco jak otevrit tento dokument se zahadnym kodovanim?
Jinak je to obyc .doc ...
Priznam se, ze netusim co to je.. hodil jsem to na rapid, tak to kdyztak nekdo zkuste.. diky.. http://rapidshare.com/files/3600565/regenerace.doc
CHUDAK: neporadim, ale aspoň sem to zkusil.
word viewer 2003 dopadl tragicky, auto select kodovani vyhodi western european (windows) a dokument je necitelny, manualni vyber taky nepomohl
lip dopadl Abiword 2.4, otvíral to dost dlouho, pak byl dokument taky na nic, ale slo v nem cist, je to cesky a pise se tam neco o rehabilitacnich pomuckach, mezi znaky abecedy je spousta otazniku a acsi znaku typu ctverecek apod
Ok, zkusim z toho neco vytahnout pres ten Abiword.. diky moc..
Mam otazku: Ako v Impresse vlozit do prezentacie video? Resp. aby tam bolo aj po znovuotvoreni suboru. Mam v2.0.4 a video vlozim, normalne mi ho prehrava, no ked prezentaciu ulozim a znovu otvorim, video tam uz nie je...
Zkousim Open Office a jsem s tim doma spokojenej. Zkousel jsem dokumenty z Office XP&2003 v tom otevrit ,nemel jsem zatim problem. Zkousel jsem z OF v2.1 dokumenty otevrit v normalnim wordu /excelu a nemel sem potize a co se tyce rychlosti ,imho to mam rychlejsi nez jsem mel klasicke office :P.
T602 je stejne nejlepsi! :cool:
open office je docela dobrej alternativni balik...kdyz mate linux:)) ale office 2007 OwnZz
Osobně si myslím, že většina uživatelů naprosto nevyužije potenciál MS Office. OO je naprosto skvělá alternativa, která má sice mouchy, ale ty jsou bohatě a více než dostatečně omluvitelné díky ceně.
Pro ty, kdo využijí Office naprosto kompletně a/nebo využívají pokročilé funkce je asi lepší volbou MS. Ale do domácnosti a do kanceláře kde není zapotřebí 100 procentní kompatibilita jsou OO dobrou volbou.